• Gaming Vijesti
  • Microsoft će idući tjedan otkriti (multiplatform) budućnost Xboxa

Pročitaj na portalu
Članak

Microsoft će idući tjedan otkriti (multiplatform) budućnost Xboxa

Gotovo svi iole povezani novinari i influenceri ovih dana pričaju u velikom zaokretu Xboxa. Navodno potaknuti relativno slabim rezultatima Starfielda, ali i gaming divizije u cjelini koja ne postiže rezultate u skladu s ulaganjima, Microsoft planira veliku transformaciju poslovanja.

Idući tjedan ćemo sve saznati. Potvrdio Spencer.

• [deleted]

Flipper uuuu jedva cekam pa koji god ishod ovog na kraju bio, barem se nesto dogada Ha-Ha-Ha

[deleted]

Loše se piše kako god okreneš za igrače oba tabora, treba sačekati i vidjeti ali ne miriše na dobro. 🤷‍♂️

Ako Xbox postane Sega sljedeci PS ce kostat 1000 eura a igre 120…

Vjerojatno će uvjeravati igrače da ostaje sve po starom i da će samo odabrane igre i franšize nastaviti biti dostupne svima jer im nije namjera gubiti potencijalne novce i još navući bijes ljudi kojima su u slučaju da nemaju Xbox/PC igre tada nedostupne. Nije sad će izvući bijelu zastavu pa objaviti da više neće proizvoditi konzole, lol.

Zero

A to je isto na kraju dana problem jer što više igara bude na plejci izašlo to će ljudi manji interes za konzolom imati a popularnost Sony konzole ide prema gore i stvara se dominacija i monopol. Na kraju dana je jedini adut Series X/S Game Pass i third party igre ako budu išli za time da misle sve day 1 izbaciti. Zadnji monopol kojeg sam imao priliku iskusiti na svojoj vlastitoj koži je od NVIDIJE gdje sam dao poprilično ekstra za jednu 3070Ti, a s obzirom na Sony-evu povijest antikonsumerističkih i antikompetitivnih vratolomija cijena svega će ići gore bez problema.

prayer stvara se dominacija i monopol

A kad je MS krenul keširat lovu za hrpu studija te samim time za ekskluzivnost njihovih igara, onda eventualni mogući monopol nije bio problem, jel?

Tuhy

Jedini problem bi bio prema Sony igračima što i je, a na kraju dana čak i sa silnim akvizicijama nemaju išta niti blizu slično monopolu kako je i na sudu dokazano. Ako Microsoft krene third party, Playstation slušalice od 200€, poskupljenje PS+ za 30% i igre od 80€ će se činiti jeftino, a tu nećete samo vi najebati nego mi svi skupa, i to nije upitno nego 100% sigurno.

prayer Mislim da nema opasnosti da će Sony stvoriti monopol ako nije dosad kroz sve ove generacije. Stvorili su brand i popularnost zahvaljujući igrama i viziji. Ono što Microsoft u zadnje vrijeme radi je zapravo umjetno, prečica za monopol tako da okupljaš skoro sve veće 3rd party izdavače i devove. Problem je što je ta mašinerija navikla na izdavanje na PS-u i sad je očito kako je gubitak prevelik ako odustanu od tog tržišta. Nitko nema ništa protiv toga da postoji alternativa, ali zašto je ova praksa loša smo već prošli. Što se tiče cijena, ono što možeš biti siguran je kako će cijena pretplatničkih usluga i dalje rasti. To je cijena digitalne budućnosti, iako će ponuda igara i dostupnost istih samo rasti.

Konzola je samo sredstvo da ti mogu prodavati sadržaj na kojem profitiraju, tak da nema nikakvog smisla da skaču sami sebi u želudac. Bit će jeftine, softver bu sve skuplji i ak ih bude svrbjela preprodaja fizičkih medija buduća konzola će biti samo digitalna, i to je sva mudrost. Za igrače je idealno da imaju jednu konzolu sa svim dostupnim igrama, a protiv skupih igara se može boriti čekanjem velikih popusta. Jedino ak ne krenu Nitendo stazama, onda smo nahebali i ostajem na PC-u i kupovanju polovnih kartica.

Heh…I guess the war is over. Pozdravljam japansku dominaciju.

Sony 🤝 Nintendo 🇯🇵

prayer Ako Microsoft krene third party, Playstation slušalice od 200€, poskupljenje PS+ za 30% i igre od 80€ će se činiti jeftino, a tu nećete samo vi najebati nego mi svi skupa, i to nije upitno nego 100% sigurno.

Ovo je misaona egzibicija prve klase koje se ne bi postidjeli ni naši političari. "Ako MS ide multiplatform onda ce Sony slušalice biti 200 eura" , a svašta ću pročitati. Ovo Mi i Vi ti je isto super. Ha-Ha-Ha