• Gaming Vijesti
  • Starfield, Indiana Jones, Sea of Thieves i drugi na PS5. Microsoft ovih dana odlučuje o otvaranju multiplatformu

Windowsi su potpuno funkcionalni i bez aktivacije, jedino se ne može mijenjati wallpaper i još par estetskih pojedinosti Tak da sirotinja ne treba niti kupovati niti plaćati windowes pretplatu a office ima svojih besplatnih zamjena za kućne korisnike. Oni žive od poslovnih korisnika koji uz njihov softver rade profit

somethingwrong Gamepass po meni, user i critic reviewima nema niti jedan ekskluzivni top tier naslov(čak niti u najavi)

Znam, o ukusima se ne raspravlja, ali ovo je glupost. Možemo raspravljat o isplativosti GP-a za igrača ili Microsoft, o (lošem) utjecaju pretplata na industriju, svakako i o (ne)održivosti, ali kvaliteta igara je neupitna i to kroz sve moguće žanrove. Pa ako hoćemo i kroz prizmu user scoreova. Ovdje jtalog igara definitivno nije problem

Deadwalker Jedino što MS može s Windowsima u budućnosti je da postanu besplatni. Ne vidim niti jedan drugi scenarij jer danas sve druge kompanije uz uređaj daju i OS. To licenciranje koje se vuče još iz kamenog doba je iz perspektive današnjeg potrošača presmiješno. Zato većina ljudi i traži internet preprodavače na netu i keyjeve po par eura, što je legalni apsurd sam po sebi.

Zero to je najmanji problem i najmanja zarada, oni zive od enterprisea, boli ih kifla za privatne korisnike

Fenix Bitno je koliko novog dobrog contenta dolazi na misecnoj bazi, ako nikad nisi imao PS4 i uzmes sad Extru imat ces 6mj uzivanja u toptier naslovima i puno boljim igrama nego sta gamepass nudi. A kad sve prides sta valja onda ce ti biti susa, tako je sa svim preplatama nema sanse da konstantno mogu releasat dobre naslove u service prije ili kasnije biti ce fillera koje niko nezeli igrat. Isti problem imaju Netflix/HBO/Prime i sl.

Da je online igranje moguce bez preplata brojke bi pale za PS+ i GP priko 50%

somethingwrong naglasio sam ekskluzivni top tier naslov.
      https://gamerant.com/best-games-xbox-game-pass/

Gledao na više sajtova i ovo su u najbolju ruku prosječne igre

Neke igre nemaju konkurenciju. Npr. Forza Horizon 5 arkada, zadnji Halo….ne pamtim kad je Sony napravio zadnji puta dobru FPS igru. Age of Emperis IV…kakav to Sony ima konkurentan RTS? Flight simulator, trebali naglašavati da su bez konkurencije?

Uzimajući u obzir količinu mog raspoloživog vremena te gaming preferencije, ova vijest mi ne predstavlja ništa. Ništa ne nude bez čega ja ne bih mogao, ništa se za mene nije promijenilo.

Povezano s diskusijom: [unknown discussion]

Sterlok Halo itekako ima konkurenciju, to pokazuju svi FPSovi koji su nemjerljivo više igrani od njega. odigrao sam desetke tisuća sati FPSova i nikad nisam došao do toga da odigram Halo. To što Sony ne pokušava konkurirati Fortniteu, CODu i BFu je dobra stvar, jer su ekskluzivni FPSovi osuđeni na komercijalni neuspjeh. Da i izbace neki Remake Killzonea ili Resistancea morao bi biti multiplatform.
        O ovome ostalom nemam čak niti mišljenje koliko mi je neinteresantno.

Ja šumom a ti drumom. Sony nema konkurentan single player FPS, Halo je za Sony nedostižan san. Također to kaj je tebi nezanimljivo nije nikakvo mjerilo,.

Sterlok Al nije Destiny direktni konkurent Halo-u? Meni obe igre izgledaju jednako loše 😃

somethingwrong O ovome ostalom nemam čak niti mišljenje koliko mi je neinteresantno.

To što je tebi neinteresantno, ne znači da nije kvalitetno. Ni meni nisu interesantni Sony sad dad walking simulatori pa neću tupiti kako nisu kvalitetne igre.

Stvarno je bezvezna izjava da Game Pass nema sad, a niti u najavi niti jedan top tier naslov. Stvarno glupost jbg koja dođe kad netko preferira samo jednu platformu i ne vidi siru sliku.

To je to od mene sto se tiče ovog oko MS Itd jer možemo u nedogled, a nemam volje za to.

Jebiga na ovom forumu svi 90% vremena pišu gluposti, jednostavno kad si u Rimu ponašaš se ko Rimljanin.

Giphy - miss piggy film GIF

Flipper može unedogled samo zato sto je izgleda praksa odgovarati sa etiketiranjem i trolanjem. Neću se spustiti na tu razinu komunikacije. Kad kažem top tier ekskluzivni GP naslovi ne mislim na ništa drugo. Bilo bi lijepo da navedeš što pobija moju tvrdnju pa se onda može razgovarati.

Ja znam da se ovdje nije naviklo razgovarati činjenično i bez emocija i uvijek je lakše pokupiti neki lajkić prozivanjem. Kako si ti mene upravo prozvao da ja preferiram samo jednu platformu, što je čista laž i ekskjuzao si se iz daljnje rasprave. Igram na PC i PS neprekinuto od 1998, uz nekoliko Nintenda usput, čisto za informaciju. Ovo prije toga neću niti spominjati. I u svo to vrijeme nisam imao želju odigrati xbox ekskluzivu i to ne zbog odbojnosti prema hardwareu kako se ovdje pokušava objasniti.

To što ti sebe voliš predstavljati neutralnim ljubiteljem svih platformi nije nešto posebno impresivno, pogotovo ako radi održavanja privida neutralnosti prema hardwareu pokušavaš izjednačavati software ponudu etiketirajući svakoga tko se ne slaže fanboyem. Pokušava se progurati da su hardware i software ista stvar.

A ja ću ti reći ovako, potpuno subjektivno i preferentski. Da xbox sutra skupa sa svim igrama koje je kreirao nestane sa tržišta meni bi bilo potpuno isto, što nikako ne mogu reći za Sony i Nintendo i puno drugih multiplatform developera. Jer MS osim što kupuje studije i ekskluzive zapravo ne radi ništa originalno u gaming svijetu, i nikad nije izdao igre koje obilježavaju generaciju i dekadu, kalibra Zelde, Uncharteda, GTA, TLOU, SMa, Horizona, bloodborne, Half Lifea, GOWa i slično.
              Jednostavno nisu nikad uspjeli izgraditi identitet, kako reče Zero, nisu imali viziju i to je ono zbog čega nisu uspješni poput druge dvije kompanije.
              Ne zbog neke iracionalne mržnje prema hardwareu. Sve šta izdaju je već viđeno ili lošija kopija tuđih ekskluziva. Jedino u x360 generaciji su nešto pokušali, ovo sve nakon je pokušaj cash graba sa agresivnom propagandom na najgori način koju ljudi činjenično nisu popušili.
              A bilo bi bolje da su se uhvatili izrade originalnih i kvalitetnih igara, jer bi to ponukalo i druge da još više konkuriraju.
              Ovako se sve to svodi na pokušaj sintetičkog zauzimanja tržišta ili kako je onaj njihov menadžer rekao
              "We are in a unique position to spend Sony out of business".
              E to je taj bullshit koji je cijelo vrijeme u pozadini njihovog djelovanja. Nisu gaming kompanija i s tim pristupom neće nikad ni biti.

somethingwrong i nikad nije izdao igre koje obilježavaju generaciju i dekadu

Halo i Gearsi. Killzone je doslovce Nastao kao konkurencija Halu. Potpuna revolucija FPS -a na konzolama je bio. O Gearsima ne treba pričati. Nakon njega sve tps igre su preuzele mehanike, dizajn i kameru istoga.

DNS imaš npr jedan Ori serijal koji kotira kao jedna od najboljih metroidvanija svih vremena. Forza Horizon nema konkurencije u svom žanru, baš kao i Flight Simulator.

somethingwrong Da xbox sutra skupa sa svim igrama koje je kreirao nestane sa tržišta meni bi bilo potpuno isto

Ako je zbilja tako, postavlja se pitanje zašto toliko vremena i energije trošis na njega na ovom forumu.

maverick O Gearsima ne treba pričati. Nakon njega sve tps igre su preuzele mehanike, dizajn i kameru istoga.

A ne baš. O popularizaciji se može govoriti, ali prvi pravi TPS s naglaskom na cover mehaniku je zapravo bio Kill Switch., makar su i Winback i MGS2 imali te elemente puno prije GeoW. A i to je naposljetku više ekstenzija Time Crisisa, samo iz druge perspektive. Što se tiče praktički "on shoulder" kamere i dizajna, puno veći utjecaj na TPS žanr je imao RE4.

Zero da medjutim gersi su to usavršili i sinonim su bili u 360 eri za kvalitetan klasični tps. Apsolutno nitko ne može reći da gersi nisu jedan od serijala koji su obilježili tu generaciju. Također kamera u Gearsima je puno bolja od one u resi 4, kao što je i cover sustav bio najbolji tada, a da ne pričam o samom osjećaju napucavanja i igre poslje njega su imale praktički identične mehanike koje je kao standard taj serijal postavio.

Original Xbox da ne pričam kako je donio na mapu online igranje na konzole, do tada je bilo u ranim povojima.

Pričati da Xbox nema svoje mjesto U gaming industriji je faktički netočno. Ne moraš voljeti taj brend, ali ne treba ni umanjivati njegovu važnost.