Flipper može unedogled samo zato sto je izgleda praksa odgovarati sa etiketiranjem i trolanjem. Neću se spustiti na tu razinu komunikacije. Kad kažem top tier ekskluzivni GP naslovi ne mislim na ništa drugo. Bilo bi lijepo da navedeš što pobija moju tvrdnju pa se onda može razgovarati.
Ja znam da se ovdje nije naviklo razgovarati činjenično i bez emocija i uvijek je lakše pokupiti neki lajkić prozivanjem. Kako si ti mene upravo prozvao da ja preferiram samo jednu platformu, što je čista laž i ekskjuzao si se iz daljnje rasprave. Igram na PC i PS neprekinuto od 1998, uz nekoliko Nintenda usput, čisto za informaciju. Ovo prije toga neću niti spominjati. I u svo to vrijeme nisam imao želju odigrati xbox ekskluzivu i to ne zbog odbojnosti prema hardwareu kako se ovdje pokušava objasniti.
To što ti sebe voliš predstavljati neutralnim ljubiteljem svih platformi nije nešto posebno impresivno, pogotovo ako radi održavanja privida neutralnosti prema hardwareu pokušavaš izjednačavati software ponudu etiketirajući svakoga tko se ne slaže fanboyem. Pokušava se progurati da su hardware i software ista stvar.
A ja ću ti reći ovako, potpuno subjektivno i preferentski. Da xbox sutra skupa sa svim igrama koje je kreirao nestane sa tržišta meni bi bilo potpuno isto, što nikako ne mogu reći za Sony i Nintendo i puno drugih multiplatform developera. Jer MS osim što kupuje studije i ekskluzive zapravo ne radi ništa originalno u gaming svijetu, i nikad nije izdao igre koje obilježavaju generaciju i dekadu, kalibra Zelde, Uncharteda, GTA, TLOU, SMa, Horizona, bloodborne, Half Lifea, GOWa i slično.
Jednostavno nisu nikad uspjeli izgraditi identitet, kako reče Zero, nisu imali viziju i to je ono zbog čega nisu uspješni poput druge dvije kompanije.
Ne zbog neke iracionalne mržnje prema hardwareu. Sve šta izdaju je već viđeno ili lošija kopija tuđih ekskluziva. Jedino u x360 generaciji su nešto pokušali, ovo sve nakon je pokušaj cash graba sa agresivnom propagandom na najgori način koju ljudi činjenično nisu popušili.
A bilo bi bolje da su se uhvatili izrade originalnih i kvalitetnih igara, jer bi to ponukalo i druge da još više konkuriraju.
Ovako se sve to svodi na pokušaj sintetičkog zauzimanja tržišta ili kako je onaj njihov menadžer rekao
"We are in a unique position to spend Sony out of business".
E to je taj bullshit koji je cijelo vrijeme u pozadini njihovog djelovanja. Nisu gaming kompanija i s tim pristupom neće nikad ni biti.