Upravo sam završio svoj prvi post. Plan je bio 48-72 sati ali stao sam na 44.
Za prvi put sam zadovoljan i sigurno sljedeći idem na minimalno 48 a probati ću potegnuti do 72 sata jer vidim da mogu.
Zadnji obrok mi je bio u ponedjeljak navečer u 20.00
Prvih 24 sata mi je bilo dosta lagano. Čak sam nakon posla otišao na trening i dobro sam ga odradio iako mi je to bio drugi u dva dana.
Kasnije navečer sam zaspao kao mala beba. Nije me lomila glad ali sam bio malo umoran.
Ujutro u 6 kada sam ustao je bilo 36 sati od početka i već sam osjetio veći umor.
Kroz dan na poslu sam dobro podnosio glad ali sam bio jako iscrpljen.
S obzirom da sam prvi put postio nisam siguran dali je tako velika iscrpljenost rezultat posta, dva treninga u dva dana, nenormalnih temperatura ili od svega zajedno.
Očekivao sam da ću dobiti onaj nalet energije kada tijelo počne koristiti tjelesne masti za energiju ali to se nije dogodilo.
Kada kolega vozi na posao iskrca me na rivi a ja imam nešto manje od 100 metara strmog uspona do kuće.
Jedva sam se uspeo koliko sam bio iscrpljen.
Vjerujem da bih vratio nešto energije da sam odmarao do sutra i tako bih post produžio i vjerojatno stigao do 72 sata ali…
Sutra je na poslu dan isporuke (ludnica) a kasnije sam pozvan na roštilj koji ne smijem i ne želim propustiti pa sam odlučio zaključiti post nakon 44 sata.
Definitivno ću opet postiti i planiram do uvesti kao nešto redovno više puta na godinu pa čak i jednom mjesečno.