• Offtopic
  • Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija

Treba im reći da iskopčaju utikač dok još nije oformilo osobnost.: p

• prayer

•  
      •  
      •  

Samnom priča kao da je neki grifter koji ti pokušava prodati neku priču. Baš neugodno.

Svi ce se SF filmovi ostvariti od Jurassic Parka do Wall E-a.

Sve zavisi kako ga koristite. Recimo kod nas na poslu smo posvetili iznimno mnogo vremena na kreiranje custom GPTa dajuci mu bazu podataka iz koje ce da vuce odgovore. To ukljucuje pdf, slike, graphove, transkripcije razgovora tako da ne samo da moze da ponudi kvalitetan odgovor nego i ton i emociju odgovora.

Mislim da bi se ljudi iznenadili u kakvim sve slucajevima moze da se koristi i kakve outpute daje. Da ne spominjemo sada eksperimentisanje sa OpenAI Operatorom gdje se loguje umjesto tebe i izvrsava zadatke.

5 dana kasnije
    5 dana kasnije

chatGPT 4 je išao korak dalje. Još jučer ništa slično. Ulazio bih u aplikaciju samoinicijativno i provjeravao jel gotov sa izradom jer se čeka neko vrijeme zbog puno korisnika istovremeno a danas evo sad maloprije poslao mi je obavijest da mi je slika koju je kreirao spremna za pregled.

Fenix je promijenio naslov Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija.
    8 dana kasnije

Jebem ga već par dana da mi složi neki wallpaper za mob, Ryu & Aloy.

I dalje nije to skroz savršeno, ali s ovim današnjima (prve 3) sam poprilično zadovoljan.

Zero Treba im reći da iskopčaju utikač dok još nije oformilo osobnost.: p

Nema utikača. Doslovce svaki SF koji se bavio temom malicioznog AI je za postavku uzeo da kad se jednom pokrene i dosegne tzv. singularity jedina opcija ostaje fizičko odpajanje interneta sa svih ključnih instalacija i/ili uništavanje kompletnog interneta i svih podataka. A tad je već sve ovisno o internetu i to znači povratak u ekonomsko/industrijsko i informatičko kameno doba.

Znaš koliki je problem takvom AI klonirati samog sebe u milijune kopija. Nikakav.
    Meni je od tih priča o AI i ovisnosti o internetu jako dobra kratka priča od Isaaca Asimova : Last Question, priča iz Horizon Zero Dawn, Matrix( iako je Matrix dijelom prenesenog značenja), Cyberpunk, priča iz MGS2, 4, PW i MGS V i iako ne direktno o AI priča iz Fight Cluba, odnosno kraj te priče.
    Odiseju 2001. bih izdvojio sa strane kao i Last Question jer AI iako kontrolira sve, nije maliciozan

12 dana kasnije
    13 dana kasnije

Ima li još ko problema sa chatGPT, jučer i danas? Meni sistem javlja grešku kad mu postavim pitanje. Nešto je pošlo po krivu.

Mislio sam kako mi je memorija puna pa sam izbrisao nekoliko sesija i opet isto.

Teže se šalju zahtjevi ili pitanja i tek nakon par refresheva, pitanje se odasla u sustav. I tako sa svakim novim pitanjem.

Pitam njega dal je u tijeku kakav servis sustava, nadogradnja i sl.

Veli mi da imaju nekih tehničkih poteškoća. Zaprimili su i prijave korisnika koji su imali slične ali i posve drugačije problemčiće.