Meni za opće googlanje informacija je uglavnom jako loš, pogotovo za nešto recentnijeg datuma. Ima tendenciju izmišljati kad ne može dat točan odgovor i radi to skroz samouvjereno.
Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija
Ja sam oduševljen i objašnjenjima koje daje za učenje programiranja. Znam koliko sam se prije par godina patio sa C#-om dok sam za neke stvari imao 15 tabova otvorenih da skužim o čemu se radi, a sad mi ovaj napiše objašnjenje i prikaže primjere i skužim iz prve.
Da sam to prije imao..
Fenix u tom slučaju bi ja od njega tražio izvor s linkom otkud povlači tu informaciju.
Meni je chatGPT dobar čater. Sve više ga pitam za modeliranje nečeg u Blenderu. Uploadam mu sliku svojeg modela pa mi veli kaj bi trebalo još doradit. Katkad ga poslušam ali većinom ne .
Sinoć smo baš imali dugi chat jer smo stvarali scenarij za parodijsku horor 2D igru. Odavno mi je želja da ja napravim neku jednostavnu igru. Napisao sam mu kratki sinopsis scenarija a on je to razradio i kako bi se igra trebala dalje razvijati po tom pitanju. Valjao sam se od smjeha dok sam to pisao a i on je prihvatio način zajebancije ali opet na kraju želi se uozbiljit pa mi nudi rješenja. Ja mu velim: kaj ti to ozbiljno? Nacimal me je.
Velim mu da neznam kodirat nikaj i on mi ponudil par primjera za koje nije potrebno nikakvo poznavanje programskog jezika pa ću se okušat u tome pa bumo vidli kako će sve to teći, do onog trenutka kada možda odustanem od tog.
milicevic87 možeš ubaciti bilo koju sliku i zatražiti da ti izbaci u bilo kojem stilu
Ubacio random fotku žene i mene i rekao mu nek nas stavi u Attack on Titan anime. Shinzo wo Sasageyo!
Jako mi je dobro radi pravnih i nekih zdravstvenih stvari bilo što je odgovorilo brzo i efikasni bez ikakve greške. Znam i za igre korisiti tipa za koje buildove izabrati ili općenito setup raznih stvari. Jako dobro, brzo i detaljno skupi stvari sa interneta te ti ih prikaze na jednostavan način sa izvorima. U biti Google više i ne koristim kad su u pitanju neke specifične pretrage za koje znam da ću kopati već mi ovo nađe točno što želim u 5 sekundi
- Uređivano
Tražil sam Čateka da mi nacrta, napravi sliku Zastave 101 u nekom postapokaliptičnom svijetu i čekam ja sa oduševljenjem da mi nariše i onda mi ovo prikaže. Jebem mu njegovu bukvalnu logiku.
Velim mu da je zajebo i da se radi o autu koji se tak zove pa se izvinjava i onda on mene ide informirat kakav je to auto i ko ga je proizvodil. Cijelu povijest o njemu.
Nešto se izvlačil tipa da on to ne smije napravit jer je zaštičena marka auta itd. Ma odustal sam.
Muke po addonsima
Ovaj ChatGPT će me sterat u grob ili ja njega prije vremena. Već se skoro dva sata sveukupno ma i više sa prekidima zajebavam i natežem.
Koristim onu free verziju ali nije ta loša ali kad ispunim kvotu memorije nakon silnog tekstualnog dopisivanja pojavi se drugi dežurni kolega, kako vam mogu pomoći?
A tom drugom modelu pak moram nanovo govorit kaj mi treba odnosno da mi napiše određenu skriptu za blender.
Imam već par dobrih za druge stvari ali isto uz natezanje i nekoliko pokušaja izvedbe sam iskamčil skriptice. Nije loše, zadovoljan sam.
Stavio sam mu neku svoju koju sam skinul sa neta za pak drugu stvar također za blender da analizira i ima zahtjevnih naredbi koje su mi stvarale problem u blenderu i smrzavala se aplikacija povremeno i na kraju nisam mogel više ni pokrenut blender pa ni nakon reinstala blendera pa mi je najednostavnije bilo reinstalirat windowse.
Tad sam ionak imal novi laptop par dana tek star pa nije bil neki problem maknut sve pa iznova.
Onda svaki put promjenim taktiku kod chata da prije dođemo i on i ja do željenog rezultata. Imam pun "k" u recycle binu tih nevaljalih skripti ili izvode ono kaj nisam tražil.
Malo pomalo ću i ja naučit pisat skripte za addonse za recimo 101 g. Haha !!!
Već me navčil neke osnove jer me čisto zanimalo šta je šta.
Drago mi je da nisam ovo umislio. Chatgpt je u zadnjih nekoliko tjedana postao nepodnošljiv s tim rasta karakterom s brdo emojia i deep ask fuck komentarima svega i svačega
Ali me baš zanima kako je došlo do toga. Izgleda da ni ovi iz Open AI nisu skroz sigurni
Treba im reći da iskopčaju utikač dok još nije oformilo osobnost.: p
Samnom priča kao da je neki grifter koji ti pokušava prodati neku priču. Baš neugodno.
Svi ce se SF filmovi ostvariti od Jurassic Parka do Wall E-a.