• Offtopic
  • Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija

Sve zavisi kako ga koristite. Recimo kod nas na poslu smo posvetili iznimno mnogo vremena na kreiranje custom GPTa dajuci mu bazu podataka iz koje ce da vuce odgovore. To ukljucuje pdf, slike, graphove, transkripcije razgovora tako da ne samo da moze da ponudi kvalitetan odgovor nego i ton i emociju odgovora.

Mislim da bi se ljudi iznenadili u kakvim sve slucajevima moze da se koristi i kakve outpute daje. Da ne spominjemo sada eksperimentisanje sa OpenAI Operatorom gdje se loguje umjesto tebe i izvrsava zadatke.

5 dana kasnije
5 dana kasnije

chatGPT 4 je išao korak dalje. Još jučer ništa slično. Ulazio bih u aplikaciju samoinicijativno i provjeravao jel gotov sa izradom jer se čeka neko vrijeme zbog puno korisnika istovremeno a danas evo sad maloprije poslao mi je obavijest da mi je slika koju je kreirao spremna za pregled.

Fenix je promijenio naslov Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija.
8 dana kasnije

Jebem ga već par dana da mi složi neki wallpaper za mob, Ryu & Aloy.

I dalje nije to skroz savršeno, ali s ovim današnjima (prve 3) sam poprilično zadovoljan.

Zero Treba im reći da iskopčaju utikač dok još nije oformilo osobnost.: p

Nema utikača. Doslovce svaki SF koji se bavio temom malicioznog AI je za postavku uzeo da kad se jednom pokrene i dosegne tzv. singularity jedina opcija ostaje fizičko odpajanje interneta sa svih ključnih instalacija i/ili uništavanje kompletnog interneta i svih podataka. A tad je već sve ovisno o internetu i to znači povratak u ekonomsko/industrijsko i informatičko kameno doba.

Znaš koliki je problem takvom AI klonirati samog sebe u milijune kopija. Nikakav.
Meni je od tih priča o AI i ovisnosti o internetu jako dobra kratka priča od Isaaca Asimova : Last Question, priča iz Horizon Zero Dawn, Matrix( iako je Matrix dijelom prenesenog značenja), Cyberpunk, priča iz MGS2, 4, PW i MGS V i iako ne direktno o AI priča iz Fight Cluba, odnosno kraj te priče.
Odiseju 2001. bih izdvojio sa strane kao i Last Question jer AI iako kontrolira sve, nije maliciozan

12 dana kasnije
13 dana kasnije

Ima li još ko problema sa chatGPT, jučer i danas? Meni sistem javlja grešku kad mu postavim pitanje. Nešto je pošlo po krivu.

Mislio sam kako mi je memorija puna pa sam izbrisao nekoliko sesija i opet isto.

Teže se šalju zahtjevi ili pitanja i tek nakon par refresheva, pitanje se odasla u sustav. I tako sa svakim novim pitanjem.

Pitam njega dal je u tijeku kakav servis sustava, nadogradnja i sl.

Veli mi da imaju nekih tehničkih poteškoća. Zaprimili su i prijave korisnika koji su imali slične ali i posve drugačije problemčiće.

13 dana kasnije

ChatGPT gets ‘wrecked’ by a simple 1977 Atari chess program

https://www.pcworld.com/article/2811462/chatgpt-gets-wrecked-by-a-simple-1977-atari-chess-program.html

Primjena tehnologija i AI potkopava temelje obrazovanja: slučaj američke učiteljice koja je "pukla"

https://www.bug.hr/obrazovanje/primjena-tehnologija-i-ai-potkopava-temelje-obrazovanja-slucaj-americke-51234

Znam da sam spominjao prije neki dan, pa da pitam i u ovoj temi. Na stranu pitanja vezana za teške zadatke u IT ili iz drugih područja, imate li i vi u vašem okruženju ljude koji za svaku sitnicu ptiaju chatGPT? Unazad 2 mj imam dojam da ljudi (ne svi) ne mogu otići na WC bez da ga pitaju dopuštenje.

• Brijac

•  
      •  
      •  
      •  
    • Uređivano

herc Na stranu pitanja vezana za teške zadatke u IT ili iz drugih područja, imate li i vi u vašem okruženju ljude koji za svaku sitnicu ptiaju chatGPT? Unazad 2 mj imam dojam da ljudi (ne svi) ne mogu otići na WC bez da ga pitaju dopuštenje.

Ne znam baš ljude da za svake gluposti tako ispituju, ali vjerujem da ih ima i bojim se za buduće generacije. Brijem da će se toliko oslanjati na AI da će ovako u stvarnom životu bez toga biti glupi ko kurac.

U okruženju ljudi s kojima se skoro svakodnevno čujem - praktički nitko.

Na reklamacije nam šalju prigovore koje je sastavio C GPT.

Ljudi slijepo kopiraju ono što im napiše, bez ikakve provjere.

Frajer toliko fula sa zakonima da to nisu istine. Sami sebe sjebu kad se pozivaju na taj i taj članak koji nema apsolutno nikakve veze s njihovim upitom.

10 dana kasnije
    5 dana kasnije

Zanimljiv intervju, preporuka za pogledati:

7 dana kasnije

renda prebcio sam ovdje jer mi se čini prigodnije.

Sve to će im se obiti o glavu. Ima tzv.The Habsburg AI Problem teorija koja govori, i nije da nema uporište, da će AI otići u kurac kada uskoro bude treniran sam na sebi. Metafora na europsku aristokraciju koja se generacijama međusobno jebala da bi u konačnici došlo do degeneracija itd.

Ok, ovo na primjeru Candy Crusha mogu donijeti neke druge dizajnere da im dizajniraju neku novu generaciju levela, ali ne vidim da će se itko više otimat za doći u takvu kompaniju

8 dana kasnije

Navukao sam se na Samsungov integrisan Gemini, i nema dana da ga ne iskoristim mali milion puta. Odlične prečice, glasovno na Hrvatski savršeno razumije i radi sa aplikacijama.

Što je interesantno, i djevojčici je zabavan također. Po cijeli dan sjedi i upituje razne informacije o životinjama, svemiru, biljkama, dinosaurisima.. Nekad ni tata ne zna odgovor na svako pitanje.

Raziel

Sad prima i konkretne naredbe na hrvatskom? Iša sam napravit samo brzi test s pozivom i čak radi ali jbg kad se na hrvatskom ne aktivira s hey google opet moram ulazit u gemini.

Shooter

Da da, opcija hrvatskog jezika je dostupna već neko vrijeme. Malo zamuckuje kad čita određene kratice i pojedine znakovne simbole (zagrade, zareze i slično), ali sve ostalo radi besprijekorno.

Nisam je nikad pokušavao aktivirati glasovnim pozivom, već držim tipku za zaključavanje, i dole u bar opciji aplikacije mi se pojave opcije komunacije (klasična naredba ili Live razgovor).

Gledaj da u Postavkama odeš na Digitalni asistenti koje pruža Google, i odabereš opciju Gemini.