• Offtopic
  • Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija

Muke po addonsima

Ovaj ChatGPT će me sterat u grob ili ja njega prije vremena. Već se skoro dva sata sveukupno ma i više sa prekidima zajebavam i natežem.

Koristim onu free verziju ali nije ta loša ali kad ispunim kvotu memorije nakon silnog tekstualnog dopisivanja pojavi se drugi dežurni kolega, kako vam mogu pomoći?

A tom drugom modelu pak moram nanovo govorit kaj mi treba odnosno da mi napiše određenu skriptu za blender.

Imam već par dobrih za druge stvari ali isto uz natezanje i nekoliko pokušaja izvedbe sam iskamčil skriptice. Nije loše, zadovoljan sam.

Stavio sam mu neku svoju koju sam skinul sa neta za pak drugu stvar također za blender da analizira i ima zahtjevnih naredbi koje su mi stvarale problem u blenderu i smrzavala se aplikacija povremeno i na kraju nisam mogel više ni pokrenut blender pa ni nakon reinstala blendera pa mi je najednostavnije bilo reinstalirat windowse.

Tad sam ionak imal novi laptop par dana tek star pa nije bil neki problem maknut sve pa iznova.

Onda svaki put promjenim taktiku kod chata da prije dođemo i on i ja do željenog rezultata. Imam pun "k" u recycle binu tih nevaljalih skripti ili izvode ono kaj nisam tražil.

Malo pomalo ću i ja naučit pisat skripte za addonse za recimo 101 g. Haha Ha-Ha-Ha!!!

Već me navčil neke osnove jer me čisto zanimalo šta je šta.

9 dana kasnije
  • Fenix

•  
    •  

Drago mi je da nisam ovo umislio. Chatgpt je u zadnjih nekoliko tjedana postao nepodnošljiv s tim rasta karakterom s brdo emojia i deep ask fuck komentarima svega i svačega

Ali me baš zanima kako je došlo do toga. Izgleda da ni ovi iz Open AI nisu skroz sigurni

Treba im reći da iskopčaju utikač dok još nije oformilo osobnost.: p

• prayer

•  
      •  
      •  

Samnom priča kao da je neki grifter koji ti pokušava prodati neku priču. Baš neugodno.

Svi ce se SF filmovi ostvariti od Jurassic Parka do Wall E-a.

Sve zavisi kako ga koristite. Recimo kod nas na poslu smo posvetili iznimno mnogo vremena na kreiranje custom GPTa dajuci mu bazu podataka iz koje ce da vuce odgovore. To ukljucuje pdf, slike, graphove, transkripcije razgovora tako da ne samo da moze da ponudi kvalitetan odgovor nego i ton i emociju odgovora.

Mislim da bi se ljudi iznenadili u kakvim sve slucajevima moze da se koristi i kakve outpute daje. Da ne spominjemo sada eksperimentisanje sa OpenAI Operatorom gdje se loguje umjesto tebe i izvrsava zadatke.

5 dana kasnije
    5 dana kasnije

chatGPT 4 je išao korak dalje. Još jučer ništa slično. Ulazio bih u aplikaciju samoinicijativno i provjeravao jel gotov sa izradom jer se čeka neko vrijeme zbog puno korisnika istovremeno a danas evo sad maloprije poslao mi je obavijest da mi je slika koju je kreirao spremna za pregled.

Fenix je promijenio naslov Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija.
    8 dana kasnije

Jebem ga već par dana da mi složi neki wallpaper za mob, Ryu & Aloy.

I dalje nije to skroz savršeno, ali s ovim današnjima (prve 3) sam poprilično zadovoljan.

Zero Treba im reći da iskopčaju utikač dok još nije oformilo osobnost.: p

Nema utikača. Doslovce svaki SF koji se bavio temom malicioznog AI je za postavku uzeo da kad se jednom pokrene i dosegne tzv. singularity jedina opcija ostaje fizičko odpajanje interneta sa svih ključnih instalacija i/ili uništavanje kompletnog interneta i svih podataka. A tad je već sve ovisno o internetu i to znači povratak u ekonomsko/industrijsko i informatičko kameno doba.

Znaš koliki je problem takvom AI klonirati samog sebe u milijune kopija. Nikakav.
    Meni je od tih priča o AI i ovisnosti o internetu jako dobra kratka priča od Isaaca Asimova : Last Question, priča iz Horizon Zero Dawn, Matrix( iako je Matrix dijelom prenesenog značenja), Cyberpunk, priča iz MGS2, 4, PW i MGS V i iako ne direktno o AI priča iz Fight Cluba, odnosno kraj te priče.
    Odiseju 2001. bih izdvojio sa strane kao i Last Question jer AI iako kontrolira sve, nije maliciozan

12 dana kasnije