chono Meni je pec ispod spavace sobe, direkt ide u dimnjak. Imam 1 pumpu od 60W i to toliko prenosi jebene vibracije po noci da nisam mogao spavat. Gledaj da uzmes bolju pumpu (ako je uopce trebas) koja se pali i gasi na temperaturu. Ja sam uzeo onaj adapter koji pali gase u sate kak ga namjestim pa eto normalno spavam

chono onda mi obavezno pošalji koju peć, jer je sjebano malo na kruti kotao temperaturni režim dobiti a da se ne pali plamenik svakih pol sata za dogrijavanje. Nije greda kad znam sa čim radim.

foggy ti ili imaš punu instalaciju zraka, ili ti je pumpa krš, ali najvjerojatnije cijevi na kojoj se pumpa nalaze nisu dobro ukrućene sa nosačima pa se prenosi vibracija. Može biti i u ormaru od grijanja da stoji uz sve to. Isto slike i onda konkretan odgovor dobiješ.

Kaiserus Nije puno zraka, pritisak je reguliran i drzimo ga na 1.9 cca, i pec i pumpa isto namjesteni. Zrak je skroz ispusten i nije to. Nosaci kao sto velis, to je jedan problem, mozda i jedini. Pumpa je starija, ali nije neko smece koliko sam vidio. Najvise cujem kad je noc i kad vise drva ne griju a pumpa radi, zato sam uzeo taj adapter pa on ugasi sve od ponoci do 6 ujutro. Taman sam to sredio i sad mi je frizider na drugoj strani zida i isto kad krene rospat podivljam. Ja inace cujem sve i sve me smeta kad idem spavat

Kaiserus pa nemam pojma sto gledati iskreno. Ja sam pretrazivao nekakve peci/kamine na drva za centralno, a da nije bas pregrdo za interijer. Tipa ovo sam prvo pronasao guglajuci:
      https://www.ikoma.hr/hr/grijanje-na-drva-514/peci-i-kamini-na-drva-za-centralno-grijanje-39/pec-kamin-na-drva-za-centralno-grijanje-11-2-kw-mbs-thermo-vesta-crni-469/

ali sad gledam malo i nista od toga, cijevi vode ce se vidjeti i to je bas kad imas kotlovnicu

chono stavi si monobloc dizalicu od Midee imaš sad dobrih jako za ok pare. Ako ćeš podno

Kaiserus "za ok pare" sto to znaci? Meni su ok pare do 2milje eura, vise od toga nemam za grijanje. Budget mi je ogranicen

chono a sa time ćeš teško podno napraviti, računaj sa rukama ti je u Istri samo cjevarenje i ormarić podngo bez izvora topline od 35-45e po kvadratu ugradnje sa materijalom. Onda napravi ono sa distribucijom topline kroz kanale kako ti je u projektu i za ljeto pukni klimu sa dve vanjske, jednu za boravak a drugu da pogura tamo di su sobe. Ja sad to po sjećanju od onog šta sam vidio kad smo bili kod vas Ivan i ja

Iako imam možda jednu ideju, samo da vidim koliko košta. Ajde mi napiši kvadraturu grijanih prostora

Kaiserus 105 kvadrata odnosno 230 kubnih. Ja imam drugu ideju, ali prvo cu poslusat tebe

chono ma samo da vidim koliko košta ovaj jedan bojler/dizalica od Haiera. Šta si ti mislio?

Kaiserus pec/kamin na sami rub hodnika, sa time grijem kuhinju, blagovaonu, dnevni i hodnik, te podno na struju u kupatilu i sobama

Kaiserus klime idu sigurno, mozda i najbolje tako, bez pizdarija po podu. Pec na drva i klime u sobama. Bit ce i za ljeto

chono Peć na drva će ti biti dosta za zimu, jer za zagriajti sobu samo vrata otvoriš i eto ga. Klime su ti tu u grijanju za backup za slučaj da vrata budu zatvorena. Moji u Lici griju sa peći na drva u kuhinji cijeli kat od 90 kvadrata i još prozore otvaraju. A po ljeti, samo ih upali i stavi na 28C i pustiš i to je to

2 mjeseci kasnije

Dobar dan , imali netko iz Osijeka da je radio montaznu kucu , i tko mu je bio izvođač?

2 mjeseci kasnije

Dakle susjedi kupili zemljište, razbijali stijenu 3 godine jer je žena htjela pogled na more, jedva nakeljili montažnu na planinu, napravili nakaradu od prilaza i opasnost odrona kamenja jer ne samo jer su počupali jedinu šumu koja ih je štitila od bure nego i korjenje koje je sve to držalo skupa, stavili su staklenu ogradu na terase koje su odlepšale na vjetriću sa prvom burom, i sad 3 godine kasnije nemogu se uselit i tko zna još koliko jer nemogu nać nikoga tko je dovoljno lud da asfalitira prilaz jer je nemoguće ić sa nikakvom mašinerijom po tom prilazu na nagibu od 40 stupnjeva i općina im je dala dvije kazne zbog odrona kamenja na cestu.

I nemogu prodat jer nemogu dobit dozvolu za boravak 🥲

Sjećam se prije pola godine kad mi je dolazio u posjet jedan arhitekt i kad je prolazio kraj njihove kuće i rekao: ako su platili arhitekta da im isplanira ovo, trebaju ga tužiti jer neće nikad dobit dozvolu boravišta za ovo.

Tldr: pamet u glavu, 30cm više pogleda na more nije vrijedno 50 000€ više povrh već potrošenih 670 000 €

oxi

Pitao sam se ovih dana da gdje si, nema te sa slovima na FFA.

Te tvoje susjede žalim jer nisu znali šta rade ali sad su valjda naučili da ne mogu imat uvijek sve onako kak si zamisle.

TITANXIS

Proljeće je gusto jer uz posao imam opg sa cvijećem pa je trebalo zapet a iz nekog razloga ove godine ide extra dobro a ja sam pohlepna na novac pa umjesto da sam uzela još par ljudi sam potegla umjesto tih par ljudi 🤌

oxi a ja sam pohlepna na novac pa umjesto da sam uzela još par ljudi sam potegla umjesto tih par ljudi

nisi, to se zove štednja. kod mene isto tako, ono što mogu i znam sam napravit ću. što god možeš napravit svojim snagama iako bit će sporije i teže samo naprijed i zašto bi bacala novac u vjetar jer potreban je za druge stvari koje ipak ne možeš ili neznaš.

19 dana kasnije

@Kaiserus napravio sam kako si mi rekao, kondenzacijske cijevi klima van kroz rupu izbusenu dijamantnim svrdlom u temelju u upojnu jamu. Nikakvi sifoni i pizde materine 😁