Onda budi komforan i radi sa drvima svaki dan i koristi steam najskuplju trgovinu da ti bude sve na jednom mjestu

Giphy - Kid Lol GIF by America's Funniest Home Videos

Ova novogodišnja rasprava nekako je zaokružila diskusije u 2023.

oxi Mašo, prvo podno ide, pa se kotlovnica slaže. Ali ajde, vidim sa frendom sa faksa koji radi u Rijeci da ti oni to naprave ili on u fušu. Reci rođaku da stavi janjca kad bude gotovo sve.

Kaiserus neka ja napravim prostoriju za kotlovnicu pa ću kasnije lupat glavom u zid 🥲 hoću reć, plaćeno je već prošle godine još sad nema natrag.

oxi Prostoriju može, to treba. Ostalo ćemo nakon zidova vidjeti. @Miro ti janje spremi kad spojimo grijanje

Kaiserus koliko mi treba za kotlovnicu mjesta? Pec bi bila u dnevnom, direktno prikljucena na dimnjak, a ekspanzivnu, termostat i spremnik sam mislio u jedan od ugradbenih ormara u hodniku. Ima li to smisla?

chono ima. pošalji mi model peći i šta misliš na nju spajati, pa da vidimo koliki puffer i koja armatura još ide na takav sistem, termosigurnosni ventil obavezno i set za hlađenje kotla (zaštita od pregrijavanja) pa treba vidjeti odakle vodu spojiti isto. Lijepo radijatorsko grijanje se da složiti, taman da preko noći grije radijatore iz puffera da se ne mora ložiti

chono Meni je pec ispod spavace sobe, direkt ide u dimnjak. Imam 1 pumpu od 60W i to toliko prenosi jebene vibracije po noci da nisam mogao spavat. Gledaj da uzmes bolju pumpu (ako je uopce trebas) koja se pali i gasi na temperaturu. Ja sam uzeo onaj adapter koji pali gase u sate kak ga namjestim pa eto normalno spavam

chono onda mi obavezno pošalji koju peć, jer je sjebano malo na kruti kotao temperaturni režim dobiti a da se ne pali plamenik svakih pol sata za dogrijavanje. Nije greda kad znam sa čim radim.

foggy ti ili imaš punu instalaciju zraka, ili ti je pumpa krš, ali najvjerojatnije cijevi na kojoj se pumpa nalaze nisu dobro ukrućene sa nosačima pa se prenosi vibracija. Može biti i u ormaru od grijanja da stoji uz sve to. Isto slike i onda konkretan odgovor dobiješ.

Kaiserus Nije puno zraka, pritisak je reguliran i drzimo ga na 1.9 cca, i pec i pumpa isto namjesteni. Zrak je skroz ispusten i nije to. Nosaci kao sto velis, to je jedan problem, mozda i jedini. Pumpa je starija, ali nije neko smece koliko sam vidio. Najvise cujem kad je noc i kad vise drva ne griju a pumpa radi, zato sam uzeo taj adapter pa on ugasi sve od ponoci do 6 ujutro. Taman sam to sredio i sad mi je frizider na drugoj strani zida i isto kad krene rospat podivljam. Ja inace cujem sve i sve me smeta kad idem spavat

Kaiserus pa nemam pojma sto gledati iskreno. Ja sam pretrazivao nekakve peci/kamine na drva za centralno, a da nije bas pregrdo za interijer. Tipa ovo sam prvo pronasao guglajuci:
                https://www.ikoma.hr/hr/grijanje-na-drva-514/peci-i-kamini-na-drva-za-centralno-grijanje-39/pec-kamin-na-drva-za-centralno-grijanje-11-2-kw-mbs-thermo-vesta-crni-469/

ali sad gledam malo i nista od toga, cijevi vode ce se vidjeti i to je bas kad imas kotlovnicu

chono stavi si monobloc dizalicu od Midee imaš sad dobrih jako za ok pare. Ako ćeš podno

Kaiserus "za ok pare" sto to znaci? Meni su ok pare do 2milje eura, vise od toga nemam za grijanje. Budget mi je ogranicen

chono a sa time ćeš teško podno napraviti, računaj sa rukama ti je u Istri samo cjevarenje i ormarić podngo bez izvora topline od 35-45e po kvadratu ugradnje sa materijalom. Onda napravi ono sa distribucijom topline kroz kanale kako ti je u projektu i za ljeto pukni klimu sa dve vanjske, jednu za boravak a drugu da pogura tamo di su sobe. Ja sad to po sjećanju od onog šta sam vidio kad smo bili kod vas Ivan i ja

Iako imam možda jednu ideju, samo da vidim koliko košta. Ajde mi napiši kvadraturu grijanih prostora

Kaiserus 105 kvadrata odnosno 230 kubnih. Ja imam drugu ideju, ali prvo cu poslusat tebe

chono ma samo da vidim koliko košta ovaj jedan bojler/dizalica od Haiera. Šta si ti mislio?

Kaiserus pec/kamin na sami rub hodnika, sa time grijem kuhinju, blagovaonu, dnevni i hodnik, te podno na struju u kupatilu i sobama