Montažne kuće - Gradnja, preporuke i sve ostalo
- Uređivano
chono a sa time ćeš teško podno napraviti, računaj sa rukama ti je u Istri samo cjevarenje i ormarić podngo bez izvora topline od 35-45e po kvadratu ugradnje sa materijalom. Onda napravi ono sa distribucijom topline kroz kanale kako ti je u projektu i za ljeto pukni klimu sa dve vanjske, jednu za boravak a drugu da pogura tamo di su sobe. Ja sad to po sjećanju od onog šta sam vidio kad smo bili kod vas Ivan i ja
Iako imam možda jednu ideju, samo da vidim koliko košta. Ajde mi napiši kvadraturu grijanih prostora
chono podno na struju u sobama ti je veliki potrošač, džabe mu šta je 12v kad je 9A mislim, imaš Therma marku klima u Ferotermu vidi ovo
https://www.fero-term.hr/product/klima-vanjska-jedinica-bosch-cl5000m-623-e-61-kw.html
Plus jedno 600 za tri unutarnje i griješ sobe i po ljeti hladiš kuću jer staviš jednu i u boravak. Ovo su ti MPC instalater ima niže nabavne cijene.
chono Peć na drva će ti biti dosta za zimu, jer za zagriajti sobu samo vrata otvoriš i eto ga. Klime su ti tu u grijanju za backup za slučaj da vrata budu zatvorena. Moji u Lici griju sa peći na drva u kuhinji cijeli kat od 90 kvadrata i još prozore otvaraju. A po ljeti, samo ih upali i stavi na 28C i pustiš i to je to
Dobar dan , imali netko iz Osijeka da je radio montaznu kucu , i tko mu je bio izvođač?
- Uređivano
Dakle susjedi kupili zemljište, razbijali stijenu 3 godine jer je žena htjela pogled na more, jedva nakeljili montažnu na planinu, napravili nakaradu od prilaza i opasnost odrona kamenja jer ne samo jer su počupali jedinu šumu koja ih je štitila od bure nego i korjenje koje je sve to držalo skupa, stavili su staklenu ogradu na terase koje su odlepšale na vjetriću sa prvom burom, i sad 3 godine kasnije nemogu se uselit i tko zna još koliko jer nemogu nać nikoga tko je dovoljno lud da asfalitira prilaz jer je nemoguće ić sa nikakvom mašinerijom po tom prilazu na nagibu od 40 stupnjeva i općina im je dala dvije kazne zbog odrona kamenja na cestu.
I nemogu prodat jer nemogu dobit dozvolu za boravak
Sjećam se prije pola godine kad mi je dolazio u posjet jedan arhitekt i kad je prolazio kraj njihove kuće i rekao: ako su platili arhitekta da im isplanira ovo, trebaju ga tužiti jer neće nikad dobit dozvolu boravišta za ovo.
Tldr: pamet u glavu, 30cm više pogleda na more nije vrijedno 50 000€ više povrh već potrošenih 670 000 €
oxi a ja sam pohlepna na novac pa umjesto da sam uzela još par ljudi sam potegla umjesto tih par ljudi
nisi, to se zove štednja. kod mene isto tako, ono što mogu i znam sam napravit ću. što god možeš napravit svojim snagama iako bit će sporije i teže samo naprijed i zašto bi bacala novac u vjetar jer potreban je za druge stvari koje ipak ne možeš ili neznaš.
oxi Ja većinom potežem, ali izračunaj koliko bi brže napravila posao uz extra ljude, i onda baci na stol koliko si svojeg vremena utrošila, i koliko si to vrijeme mogla unovčit na drugu stranu. Ako meni treba 7 dana da iskopam temelj, uštedio sam bager i kopanje, ali potrošio sam 7 dana po par sati posla, a tih par sati posla sam mogao utočiti na drugoj strani i obrnuti možda 3 puta više.
Da se razumijemo, do sada sam svaki put potezao a nisam kalkulirao, ali čisto pišem jer si razmislim svaki put