Sterlok

Kuzim, znaci bojler moze zagrijat dovoljno vode da odrzava temperaturu cijelog stana. To onda radi na struju ili plin?

sanzo plin gori i grije vodu, struja pokreće pumpu koja cirkulira vodu kroz radijatore i zagriju se za pet minuta od nule. Ili su stalno topli i održavaju temperaturu.

StarFox_N nisam ni rekao da iscjepas 12m, vec da pripremis 10-12m drva u 2 dana. Velika razlika.

Sterlok Ma OK, naravno. Meni se nebi dalo raditi, pa rađe peleti, a drva bi prodao ak to tak može 😃

Nisi li ti onaj koji stalno govori na forumu da kupuje tamo/ono što je jeftinije, a ovdje ljudima preporučaš da koriste tri puta skuplje jer eto zet i kćer to koriste?

Brijac Nisi li ti onaj koji stalno govori na forumu da kupuje tamo/ono što je jeftinije, a ovdje ljudima preporučaš da koriste tri puta skuplje jer eto zet i kćer to koriste?

Moji su odustali od drva jer su im peleti jeftiniji, konforniji i bolji. Ne znam konkretne troškove, moguće da sam i pogriješio u preporuci ..znam da su zadovoljni i da ni ne spominju više grijanje zadnjih godina. Ono što sam vidio je jednostavnost i praktičnost a peleti se mogu nabaviti iz više izvora.

Ne mogu peleti biti jefiniji od drva da ih iz kine nabavljaš.

Skuplji su sigurno u direktnoj usporedbi ali ovdje pričamo o potpuno različitom životnom komforu. Od praktički automatiziranog grijanja prostora i tople vode nasuprot radu sa drvima. Treba računati i radne sate koje možeš potrošiti drugačije. Tko ima šumu nema kaj razmišljati o isplativosti ali ljudi prelaze na pelete, valjda znaju svoje razloge.

Sterlok

Ja isto želim komfor da imam sve igre na Steamu pa ti kažeš da je bolje kupovati na 100 launchera jer je jeftinije.

Brijac normalno da bum digitalni kod kupio di je jeftinije, jedinice i nule će se koristiti potpuno jednako, i normalno da ću kupiti bolji uloženo/dobiveno hardver da bi pokretao taj jednaki digitalni kod… uspoređuješ svakodnevni rad sa drvima i automatsku instalaciju launchera, Fakat si opterećen da mi nekaj poentiraš. evo ti jedan gif u stilu ovog foruma

Giphy - Steve Harvey Reaction GIF

Onda budi komforan i radi sa drvima svaki dan i koristi steam najskuplju trgovinu da ti bude sve na jednom mjestu

Giphy - Kid Lol GIF by America's Funniest Home Videos

Ova novogodišnja rasprava nekako je zaokružila diskusije u 2023.

oxi Mašo, prvo podno ide, pa se kotlovnica slaže. Ali ajde, vidim sa frendom sa faksa koji radi u Rijeci da ti oni to naprave ili on u fušu. Reci rođaku da stavi janjca kad bude gotovo sve.

Kaiserus neka ja napravim prostoriju za kotlovnicu pa ću kasnije lupat glavom u zid 🥲 hoću reć, plaćeno je već prošle godine još sad nema natrag.

oxi Prostoriju može, to treba. Ostalo ćemo nakon zidova vidjeti. @Miro ti janje spremi kad spojimo grijanje

Kaiserus koliko mi treba za kotlovnicu mjesta? Pec bi bila u dnevnom, direktno prikljucena na dimnjak, a ekspanzivnu, termostat i spremnik sam mislio u jedan od ugradbenih ormara u hodniku. Ima li to smisla?

chono ima. pošalji mi model peći i šta misliš na nju spajati, pa da vidimo koliki puffer i koja armatura još ide na takav sistem, termosigurnosni ventil obavezno i set za hlađenje kotla (zaštita od pregrijavanja) pa treba vidjeti odakle vodu spojiti isto. Lijepo radijatorsko grijanje se da složiti, taman da preko noći grije radijatore iz puffera da se ne mora ložiti