Montažne kuće - Gradnja, preporuke i sve ostalo
Brijac Nisi li ti onaj koji stalno govori na forumu da kupuje tamo/ono što je jeftinije, a ovdje ljudima preporučaš da koriste tri puta skuplje jer eto zet i kćer to koriste?
Moji su odustali od drva jer su im peleti jeftiniji, konforniji i bolji. Ne znam konkretne troškove, moguće da sam i pogriješio u preporuci ..znam da su zadovoljni i da ni ne spominju više grijanje zadnjih godina. Ono što sam vidio je jednostavnost i praktičnost a peleti se mogu nabaviti iz više izvora.
Ne mogu peleti biti jefiniji od drva da ih iz kine nabavljaš.
Skuplji su sigurno u direktnoj usporedbi ali ovdje pričamo o potpuno različitom životnom komforu. Od praktički automatiziranog grijanja prostora i tople vode nasuprot radu sa drvima. Treba računati i radne sate koje možeš potrošiti drugačije. Tko ima šumu nema kaj razmišljati o isplativosti ali ljudi prelaze na pelete, valjda znaju svoje razloge.
- Uređivano
Brijac normalno da bum digitalni kod kupio di je jeftinije, jedinice i nule će se koristiti potpuno jednako, i normalno da ću kupiti bolji uloženo/dobiveno hardver da bi pokretao taj jednaki digitalni kod… uspoređuješ svakodnevni rad sa drvima i automatsku instalaciju launchera, Fakat si opterećen da mi nekaj poentiraš. evo ti jedan gif u stilu ovog foruma
Evo i tebi
Ova novogodišnja rasprava nekako je zaokružila diskusije u 2023.
chono ima. pošalji mi model peći i šta misliš na nju spajati, pa da vidimo koliki puffer i koja armatura još ide na takav sistem, termosigurnosni ventil obavezno i set za hlađenje kotla (zaštita od pregrijavanja) pa treba vidjeti odakle vodu spojiti isto. Lijepo radijatorsko grijanje se da složiti, taman da preko noći grije radijatore iz puffera da se ne mora ložiti