yakuza_stinger mislim da mogu sam. Ne mora ona ni znati. Reci cu da sam prodao dionice firme ili nesto.

Jel bolje postaviti nova balkonska vrata prije glazure/estriha ili nakon ?

chono Gledam sad i CLT kuće suhegradnje. Neloše ali se treba dobro raspitati oko toga. Za oko mi je zapela i HONKA kuća , finski proizvod.

Poslao sam upit u Dom projekt i potražim još kojeg pouzdanog izvođača radova…

bosscorelli to pitaš majstora za vrata. Ako znaš visinu estriha zajedno sa završnom podlogom (pločice ili laminat) može i prije, ako je poslje, pa se desi da je više od predviđenog, morat će rezat okvir vrata da stane, a to je nekad teško izvedivo ili nemoguće, pogotovo ako je napravljeno po mjeri, može zeznut cijela vrata.

mjesec kasnije

Važno pitanje. Koliko je cca cijena postavljanja knaufa na strop po kvadratu? S izolacijom od vune 10cm. Ja zbrajam i oduzimam tri ponude koje imam i ljudi većinom žele 300 kuna po kvadratu što mi nema veze s mozgom jer ako bi kupovala materijal za sve, i bila vrlo VRLO velikodušna sa kvalitetom i debljinom svega, izađe mi oko 6000kn. Odakle onda njima cijena 18000 kuna?

oxi Sad neznam kako je cjena kod vas,na vašem području ali kod nas na sjeveru RH,200kn po kvadratu je vrh ako gazda kupuje materijal.Opet kod knaufa se gleda jel u pitanju,potkrovlje,pregradni zid,spušteni strop,obloga zida,dupla konstrukcija,neke blende,pa raznorazne kutije sa ugrađenim ledicama i sl.Recimo kutije,i obrada špaleta kod prozora se računa u metrima.Najviše posla po mojemu iskustvu ima sa potkrovljem.To neke firme nit ne žele radit,jer je dosta dugo traje,i većinom bude dosta komplicirano,pogotovo ako je šator krov,puno krovnih prozora i sl.Zato i onda nabijaju cjenu.A i materijal je otišao po mojoj procjeni za min. 30% gore naspram 2021.god.Ne znam koja je kvadratura stropa u pitanju,ali više od 150-180kn po kvadratu max,sa 10cm vune i paropropusnom folijom,se nemoj dat nasamarit.Pogotovo ako ti kupuješ materijal.

master_x prizemlje je, 60 kvadrata jer na 20 ostalih kvadrata ostavljamo grede da se vide. Znači obična izolacija i običan knauf, ja neznam odakle tim ljudima obraz više i nadam se da lijepo spavaju, varaju me već mjesecima, i znam da su mi preplatili sigurno za 30 000 kuna, ako ne i više do sad jer mogu. Jer novci mi rastu u vrtu i samo berem svaku jutro.

Sad tražim dalje, danas mi dolaze dvije ekipe dat ponudu, ovi prvi nisu ni izvukli metar da izmjere kvadraturu, i ja im govorim da je manje od 60, a lik mu govori a ne ne to je više od 60 sigurno. A ja držim u ruci arhitektov plan u milimetar izmjeren a oni nisu ni jebeni metar izvukli. Svatko se danas zove majstor. Dosta mi je lešinara, ispada da je svakome satnica 400 kuna po satu.

oxi Danas svi iskorištavaju situacija šta nema "majstora".I onda da barem naprave kvalitetno kad im se pošteno plati.Na kraju sfušare.Imao sam dosta popravaka za tim "majstorima",pa je gazde na kraju više to sve koštalo kad sam demontirao i ponovno montirao.

4 mjeseci kasnije

chono hello, sorry sta ovako upadam izgubio sam se na chatu, ako imaš vrimna javi mi se na jogurtimed@gmail.com, imam par putanja za montažu kuću. Sorry ekipa za upada nje lp

Daila moze, cim uhvatim vremena javim se. Mozes me kontaktirat i ovdje putem direktne poruke.

23 dana kasnije

Pozdrav svima! Ima li nekog tko je u ovo vrijeme poceo raditi montaznu ili planira raditi montaznu kucu. Ja i supruga imamo zemljiste na kojem je vec temelj 10*15. Zanima nas od koga uzeti montaznu kucu itd itd. Hvala puno

Možda se varam, ali možda @chono može pomoći.

Je, mislim da je on trenutno jedini od hrabrih ljudi koji grade kucu. Cijene su bolesne, to je strava, da sam isao na montaznu i platio je prije 3 godine, mozda i nebi bilo lose, ali strah me sada uopce pogledati cijene.

Dom projekt i Domus plus, ako se ne varam to su nam glavni vendori

Domi123 lijep pozdrav, ja sam trenutno u gradnji temelja i potpisivanja ugovora za montaznu sa Domprojektom. Mozes pitati sto god te zanima.

@foggy samo trdo spreda 😁 s obzirom na cijene zidanih, te kvadrature stanova, jos je dobro. Bas jucer ja i frend gledali da na tom podrucju kucu (iako namjestenu unutra) od 125 kvadrata ljudi prodaju po 300 000 eura…

foggy

Evo ja sam išao na klasičnu gradnju, trenutno čekam da mi arhitekt završi projekt i pošalje papire za građevinsku. Plan je krajem ljeta počet sa gradnjom i dignut do krova prije kraja godine. Procjena ke oko 200k bez zemljišta za završit sve, realno očekujem da će do kraja doć i 10-20% više.

sanzo ja sam gradevinsku cekao 8 mjeseci, good luck sa predikcijom o kraju godine 😅 prije gradevinske nema gradnje. Jos moras iskolcenje napraviti i temelji ce trajati duze, pogotov u sezoni za naci radnike

chono

Radnike već imam, to nije problem, bar za zemljane radove i gradnju. Građevinska je baš stvar koja me muči, tu se obično čeka 4-6 mjeseci pa mi to može pomaknut plan. Vidit ćemo kako će ić, kasnije stvari us veća muka. Priključak za struju se čeka mjesecima, a nać vodoinstalatere, električare, kreamičare… je lutrija.