Sterlok
ti si mozda sve to platio na popustima, što je ok. ali recimo svi ti tvoji proizvodi koštaju puno više u trgovinama trenutno.
tipa tvoj 550 silentium je 600 kuna
ram je cca ista cijena kao 3200 cl14 ram za ryzen samo je duplo jel jer je dupli kapacitet
za grafu ti je pomogao isus. sad ista košta 7000 kuna
složi ovu istu konfu sa trenutnim cijenama i dalje nećeš proči jeftino. Nikako.
kučište izgleda lijepo ali to se grije frende 😃
iste komponte u kučište od 100 eura i pada temp sam od sebe, mislim ako tebe boli kurac. ono 😃
wooddiebone Ja tebi uopće ne spominjem koje si ti ramove ugrađivao Kaiserusu niti poričem da ne postoji razlog za potrošit više love na ram.
Ja pričam o tome kako prosječna osoba pristupa slaganju PCa i omjeru uloženog i dobivenog.
3-5K uštediš na tim stvarima bez beda. 32GB kit dobrog gaming RAMa je 1.5-2K.
Matična koja ti ne treba ide 1.5-2K, garnitura Noctua 100 eura bez beda.
opet pričaš gluposti. Ja ti upravo govorim da nema razloga potrošit više love na ram jer je jedan od najjeftinijh ramova daleko najbolji. Kasnije ima kitova po 1500 eura koji daju 2-3% performanse na papiru. Doslovno to je bacanje love.
pričamo isključivo za ryzen - msi eva x570 ti je 170 eura, tomahawk b550 ti je 150 eura.
https://www.caseking.de/en/msi-x570-a-pro-amd-x570-mainboard-sockel-am4-mbmc-353.html
kaj sereš? kakvih 2k. 1300 kuna. Tomahawk b550 koji je doslovno dosta slabija matična je 140 kuna jeftiniji. Dalo bi se vjv i niže cijene naći za iste proizvode.
opet spominješ noctua 700 kuna. be quiet je 500. moj 212x je bio 200 kuna. Što i dalje ne znači da ne zelim udarit 900 kuna i kupit vodeni block sa 3 venta. Realno isplativo kad spustis temp više nego bilo koje zračno hlađenje. Ja nisam zagovornik noctue da se razumijemo, ja samo kazem da ono što noctua radi vrijedi novca. Ja u niti jedan setup koji sam radio nisam stavio jedan jebeni noctua hladnjak. Jedan.
onda spominješ napajanja od 2-3k kuna
a ja linkam u hr shopu za 1300 kuna 750 wati PLATINUM napajanje. Znači ništa skuplje od drugih a dobiješ najbolje. Znači cijelo vrijeme govoriš da se može uštedit 3000 kuna na tome a ja ti dokažem da nemozes i onda mi kazes ovo na što se imam pravo duriti ali neću jer imam gigakitu:
druže. ja ovo što pišem, ja ne serem. Ti si samo gigaslan ^^
prayer Jebes matičnu kada šef dođe kupiti autobombu/napajanje od 250 kuna, i onda se vrati i plaće kako mu se kompjuter ugasio i ne pali se više.
nemoš naći više dobro napajanje od 750 ispod 900 kuna. ja sam svog corsaira modularnog platio manje kuna nego vatažu. 🙂
i btw @wooddiebone RipJaws V (2x16) 32 giga najjeftinije cl 14 sa 1:1:1 out of slot timingom 1.730,97 kuna u case kingu
cl 16 1.957,09 hrvatska kuna trident z neo. Stari to su cijene trenutno, jeftinije mozes proći sa lošijim ramom za 150-200 kuna 😃.
@Sterlok 3060 ti ide na 70 stupnjeva 😃 cmon man. Rookie numbers. uzmi i stress test grafe da vidiš temperature. radije otvori stranicu 😃