Istina ne može biti uvreda tako da sve 5.
Zato te i pitam za savjete i predložak.
Promaknuo ti je jedan dio posta.
1.Naveo sam dobar umjeren procesor.
Pretpostavio sam automatski da znaš o kojem pričam. Jer se priča već par stranica o njima.
12400f ili 5600X, 5800X.
2.Naveo sam 4K rezoluciju odnosno pisao sa 4K u vidu.
Nemam znanja ko ti ali nisam ni laik.
Na 4K je najbitnija grafička.
Performanse budu u istom rangu i sa 12400f, 5600X i sa Ryzenom 5950X koji je višestruko skuplji procesor.
Možda 8-10 frejma više za mnogo mnogo veću cijenu. Pod pretpostavkom da je namjena PC-a gaming i klasik stvari, takav procesor je nebitan MENI kao end useru.
3.Matična
Opet, podcijenio si moje pisanje.
Naravno da neću staviti škart za 400kn bez pola funkcija, utora i podrške.
Ali idemo opet na gaming.
Ako NEĆU overclockati, spajati 4 SSD-a,
posebnu zvučnu karticu i hrpu ventilatora zar je potrebno kupovati neku MSI gaming za 2000-2500 kn?
Ili Aorus?
Ako za moje namjene posluži dobra Asus X570 gaming plus za recimo 1000 kn. Ima sve što trebam, pouzdana, radi, dobra regulacija napona i broj utora.
Ili neki Asrock ekvivalent?
Kućište, da tu sam zajebao no danas grafičke i procesori na PC-u imaju jebena hlađenja i generalno velikog lufta za isto. (Gledaj samo konzole koliko su male i nakrcane a hladi ih jedan vent)
Ovo kućište je poželjno i epski, koje si naveo, međutim netreba ignorirati ostale u best buy segmentu.
Znam da veće temperature skraćuju životni vijek komponenti, buka bude veća, boost clock manji. Samo jebeš mi sve, pa neću PC imati 10 godina.
Prije ću ja prdnuti nego dobra grafička ili procesor.