escoban pa evo, kupit ćeš, ali sam kažeš kao drugu - čak i ako bi možda Xbox prednjačio u broju igara koje te zanimaju.
Microsoft je kupio Activision Blizzard za 70 milijardi dolara
DarkPunisher Ma nemora znacit ,ostavu warzone na ps-u a COD neka bude exluziva i vec negube previse
Ma obrisao sam jer nisam mogao to sročit kak sam htio.
Ja mislim da postoji puno gorih stvari za gaming.
Recimo meni je Squareova objava da ulaze u NFT puno zlosutnija naznaka za budućnost gaminga.
wooddiebone dobro, slažem se za NFT da je također disaster. Ali mislim da to neće trajati dugo.
yakuza_stinger Pa da jer Sonyeva kvaliteta exluziva je nedodirljiva za xbox i nevirujem da ce se to tako brzo prominit.I ja sam jos jedan od debila , koji svoju ”zahvalnost” za dobar proizvod rado platim ,tako da sam dok nije dosa Spotify kupova sve albume i na cdu koje sam slusao najvise , jer volim supportat dobar rad.
- Uređivano
Bit će CoD ekskluziva sigurno jer im je to USP da pređeš upravo na njihovu pretplatu. Dugoročno na ovaj način žele eliminirati fizičke igre i biti full digital. Ne samo Microsoft, svima je to u interesu. Za to moraju imati najbolju ponudu koju će kroz akvizicije ostvariti. Idu na mainstream i na kvantitetu, ne toliko na kvalitetu. Vidljivo je po publisherima koje su kupili koji su kvalitetni i imaju odličan background, ali su u padu posljednjih godina. Nadam se samo da ako se i dogodi eliminacija fizikalije, da će uvijek ostati mogućnost kupovine pojedinačnih igara pa makar i digitalno.
@blade kao Steam user sa suzom u oku sam procitao tvoj post o prodaji starijih igara kako bi financirao kupnju novih
@Nexus djelomicno si u pravu sto se tice MS identiteta i upravljanja portfoliom, a glavni problem MSa je svojevrsna tranzicija u novi tech s jedne strane i opustenost zbog sigurne love koju imaju s druge strane
Sto se tice Sonya, glavni razlog zasto su kupovali "manje" studije i u njima generirali svoje eksluzive je sto Sony ne moze kupovati na ovoj razini kako MS radi.
Sony mora okrenuti lovu na konzolama i svojim igrama, ne moze izdati svoju eksluzivu day one na pretplati i mora stvoriti vrijednost prije davanja odredenih povlastica svojim korisnicima ili izdavanja igre na PC primjerice.
Microsoftov net worth je u 2020.oj bio 300 biliona...sto znaci da mogu jos nesto kupiti...ne samo activision/blizzar...
Inace nitko nije pisao ali su postali vlasnici i old school igara od sierre...što ce biti s time pitanje je vremena...
Jedan od velikih razloga zašto sam ja recimo puno bolje prihvatio ovu akviziciju je zato jer vjerujem i očekujem da će Microsoft vratiti tu kvalitetu u Bethesdu i Activision Blizzard.
Možda JE prazna nada, ali dovoljno sam dugo u ovom da znam da first-party=kvaliteta.
Ako ti je bitno dobiti korisnike kod sebe onda im moraš pružiti value, a valuea bez kvalitete nema.
Nije mi realno skakati na doomsday scenarij kad je povijest pokazala da i veće stvari od ove, kad se sve posloži, teško da krajnjem korisniku mjenjaju puno.
escoban
Ok sad. Xbox One ih je koštao puno reputacije, ali imaju nevjerojatno jake svoje IPeve sa nevjerojatno kvalitetnim igrama i sada idu sa jakom strategijom baziranom baš na igrama i kvaliteti.
Novi Halo je odličan primjer.
Forza Horizon 5 isto.
Pitanje je vremena kad će upregnuti ostale svoje orginalne IPeve, a čekaj još da krenu sa kupljenima.
Sony s druge strane pada u kvaliteti kolko tolko.
Još uvijek su to izuzetne igre, ali definitvno se vidi pad u odnosu na prije.
Jedina dva IPa koja mogu reći da ostvaruju razinu kvalitete kakvu je Sony nekad rasipao na sve strane su GoW i TLOU trenutno.
Ok, ostavljam mjesta da ovo možda bude loše za industriju, ali za kvalitetu koju ćemo mi kao korisnici dobiti na kraju, mislim da je poprilično sigurno da je odlična stvar.
wooddiebone First party je svakako i meni sinonim za kvalitetu, slažem se s tobom. No 70 milijardi je i za Microsoftove pojmove jako puno novaca i prvo što će napraviti kad uđu u Activison je da će rezati troškove da vrate što prije ono što je investirano. Već viđeno 1000 puta, jer je kresanje troškova najjednostavnije za napraviti. Nije isto kad netko investira kao u tvoju firmu ili ako ju netko preuzme. A onda kad budu rezali troškove, vidjet ćemo kako će to izgledati na kraju i kako će to utjecati na kvalitetu.
- Uređivano
@chono
Ček jel na kraju Blizzard isto kupljen ili nije?
Ovaj meme izgleda ko da nije.
buz
Ok, da, ali uzmi u obzir da Activision ima jednu relevantnu igru koja ionako nije kvalitetom baš na najboljem glasu.
Mislim da se može 90% Activisiona srezat u korjenu i da Call of Duty bude 4 puta kvalitetnija igra.
Samo da ukinu godišnji release.
wooddiebone NEvidim kako je pad u kvaliteti kod SOnya , nakon odlicni igri ala Miles/Deamon/Reachet/Ghost/TLOU2 ili Returnal . Jos sad Horizon i GOW izlaze koji ce vrlo vjerovatno bit toptier ove godine .
wooddiebone blizzard i activision su spojeni prije vise od 10 godina u jednu kompaniju.
- Uređivano
Meni sve super od toga. Evo trenutno uživam u Tsushimi baš.
Al ne možeš se pravit da je to na razini PS3 Sonya.
HZD nije najbolje prihvaćen.
Days Gone niti je najbolje prihvaćen niti se prodavao najbolje.
Tshushima isto nije najbolje baš prihvaćena.
Čak Spider-man ima jako puno kritičara.
I da, osim Days Gonea, sve te igre su meni odlične i obožavam ih i veselim se nastavcima, ali ne mogu se pravit da je to na razini Sonya od nekad.
Open World za Sony nije baš izrodio najboljim rezultatima po mišljenju mnogih.
Al to nije tema rasprave.
Ne želim se zadržavat na tome jer je raspravljeno više puta na forumu tako da nije nešto novo i nečuveno.
Možemo nastavit u nekoj prigodnijoj temi.
sanzo blizzard i activision su spojeni prije vise od 10 godina u jednu kompaniju.
Znam. Zato mi ni nije jasan meme.
escoban Zamisli sony kupi Take2 , i kaze nije ovo lockanje igri neke ce doci i na druge konzole ( GTA5 rerererelease
) jel bi onda svi pljeskali sonyu kao sta sad to rade MSu ?
Ovo se nikad ne bi dogodilo.
I ja ne vidim da svi plješću Microsoftu na akviziciji.
Pogotovo ne ovdje.
wooddiebone Neslazemo se ni blizu ali necemo offtopic Samo cu jos rec PS4 era je po meni jaca od PS3 i to da 3od4 navedene igre nisu dobro prihvacene isto nisam nigdi vidio . Ok ima ljudi koji kazu da je Kendrick Lamar overrated i da su mu albumi smeca pa sigurno ima ljudi kojima te igre nisu sjele
wooddiebone activision i blizzard su tehnicki spojeni, ali nikad nije bilo ljubavi tu, blizz je i dalje radio kao zaseban entitet, tako da na neki nacin meme ima smisla
wooddiebone sad si fakat napisal bedastoce, svaka od nabrojanih igara(osim DG-a) su pobrali hrpetine nagrada, prodali se u lijepim brojkama i bili nominirani za brdo gotya, ne znam od kud ti te informacije.