wooddiebone
Pretpostavljam da izlazi normalno za sve platforme jer koliko sam ja shvatio, tek kada se deal izvrši, onda će MS imati kontrolu nad svime. To vrijedi i za Game Pass sadržaj?

Do tada kompanije posluju neovisno.

Vjerujem da Microsoft zna šta radi i da ne postoji šansa da će ovo biti promašena investicija kao i Zune, Groove Music, Band, Lumia, Windows Phone i Cortana.

Normalno da znaju što rade, tamo su zaposleni najveći stručnjaci i umovi današnjice što se tiče marketinga.

@renda

Pročitao sam post gore, puno ste napisali.
    Ovak, nisam nigdje spomenuo console war, gdje si to vidio?
    Kažem da treba imati sve i pustiti kako je. Normalan tijek i poslovanje korporacija.
    Misliš da je Microsoft briga za to kaj šaka ljudi negoduje po forumu?
    Badava pišete kako to nije dobro za gaming, idemo prema monopolu, developeri nemaju slobode itd.

Ti si korisnik i imaš dvije opcije.
    Kupiti ili ne kupiti. Točka. Imaš pravo srati po njima kao i svakoj drugoj firmi koja je smeće. U principu su svi. Nema tu dobrih i loših, to su bajke za 10 godišnjake. Pare, pare i pare.

Microsoftu to čak nije ni izvor prihoda.
    Neznam kako niste skužili.
    Ovo je TRENUTNO KURČENJE i demonstracija moći nad ostalima.
    Microsoft tako posluje od početaka.

I da, pa Microsoft ima monopol odavno.
    Na čemu pišete kad niste na mobu?
    Na PC-u. Koji OS? Windows jel tako?

I ne slažem se sa 90% postova ovdje.
    Neću biti vulgaran ali pišete u prazno.
    Svi. Svi imate krivi pogled. Ovi koji prcaju i vi koji radite analize.

Gaming ko gaming nije potreba nego luksuz, znači @Deadwalker , @Tuhy , nema tu mjesta za priče o skupoći, pretplatama, servisima, pogodnostima.
    Gaming nije nužan za život poput hrane, odjeće, medicine i takvim se klasificira.

Pa sam Don Matrick je bio bezobrazan po lansiranju Xbox One konzole i pitanju o always onlineu. Odgovorio je nešto tipa, zar živite u nuklearnoj podmornici?
    Pišem iz sjećanja, ispravite ako nije Don.

@TITANXIS
    Uvijek možeš rotirati konzole ako su novci problem. Prekucaj sve na PS5, prodaj i kupi Xbox. Zatim prodaj Xbox i kupi Nintendo pa se vrati na PS.
    Danas ima načina za sve a onaj koji mora gledati na svaku kunu bolje da se ostavi gaminga jer sigurno ima bitnijih prioritetnih stvari u životu od tog luksuza. Ali opet mi nitko nemože reći da nema za igru danas, znači punoljetna mlada osoba koja je zaposlena a vikendima se potroši od 200 do 1000kn po krčmama. Nebreš ovce i novce.

U drugima zemljama, gdje su standardi trostruko bolji, igre ionak kupuju roditelji ili djeca od ušteđevine jer mogu.
    To kaj mi na balkanu živimo kak živimo sigurno nije kriv Sony, Microsoft, Google ili Apple.

pravednik I da, pa Microsoft ima monopol odavno.
      Na čemu pišete kad niste na mobu?
      Na PC-u. Koji OS? Windows jel tako?

Monopol u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak gospodarske konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe.

Windows, Apple iOS, Apple MacOS, Linux, ChromeOS, Android čak i ako makneš mobitele i dalje se ne smatra monopolom.

🙂

pravednik Svi. Svi imate krivi pogled.

Ti imaš krivi pogled.

I “neznam” se piše odvojeno pobogu.

Dakle,niti Nintendo nije siguran.

S druge strane -

Mislim da iza generiranja ovoliko komentara stoji samo onaj strah da MS ne pokupuje sve živo i ne osigura ekskluzivnost puno igara u svom ekosistemu zbog toga što kod nas prevladava uglavnom lojalnost PS brendu i nitko me ne može ubjediti drugačije. Uglavnom zbog toga što sve vezano uz vlastiti gaming se veže uz PS (od ekskluziva do PSN-a).

Da se dogodi da Sony naspram MS-a postane kao što je Nintendo postao naspram Sonyja po pitanju ekskluziva, kolko bi nas odavde prešlo na Xbox kao primarnu konzolu - praktički nitko. Lojalnost brendu.

yakuza_stinger vjerovatno bi svi imali xbox konzolu uz sonyevu,kad su kupili bethestu reka sam ako jos nekoliko dobri exluziva budu imali kupit cu jos xbox kao drugu konzolu.Eto sricom pa su kupili samo activision pa mi tu nema nista zanimljivo, da su uzeli npr. EA xbox bi bio neizbjezan

Čini mi se da fali jedan post koji je malo prije bio tu.

Ja ponavljam za sebe u svoje ime. Mene ovo ne smeta jer "me strah za moju precious plejku", već jednostavno ne mislim da je ovo ikako dobro za gaming. Ali ikako. Ne vidim ni jednu dobru stranu ovoga osim za Bobbya.

Blizzard igre ionako igram na PC-u, a COD nisam već dugo zaigrao kak spada.

Znači, čisto i jednostavno, ovakva mi je vijest zloslutna za budućnost gaminga. Ali isto tako (valjda jedini ovdje) mislim i o pretvaranju gaminga u Netflix. I dalje nisam siguran je li to ikako dobro za nas. Bojim se da nije.

wooddiebone MWII sigurno dolazi za sve platforme, ali nebi se cudio da cod 2023 i oni daljni budu ekskluzive, mada mi je to tesko povjerovat iz razloga jer bi to bio ogroman gubitak zarade, realno moze im se.

escoban pa evo, kupit ćeš, ali sam kažeš kao drugu - čak i ako bi možda Xbox prednjačio u broju igara koje te zanimaju.

DarkPunisher Ma nemora znacit ,ostavu warzone na ps-u a COD neka bude exluziva i vec negube previse

Ma obrisao sam jer nisam mogao to sročit kak sam htio.

Ja mislim da postoji puno gorih stvari za gaming.

Recimo meni je Squareova objava da ulaze u NFT puno zlosutnija naznaka za budućnost gaminga.

wooddiebone dobro, slažem se za NFT da je također disaster. Ali mislim da to neće trajati dugo.

yakuza_stinger Pa da jer Sonyeva kvaliteta exluziva je nedodirljiva za xbox i nevirujem da ce se to tako brzo prominit.I ja sam jos jedan od debila , koji svoju ”zahvalnost” za dobar proizvod rado platim ,tako da sam dok nije dosa Spotify kupova sve albume i na cdu koje sam slusao najvise , jer volim supportat dobar rad.

Bit će CoD ekskluziva sigurno jer im je to USP da pređeš upravo na njihovu pretplatu. Dugoročno na ovaj način žele eliminirati fizičke igre i biti full digital. Ne samo Microsoft, svima je to u interesu. Za to moraju imati najbolju ponudu koju će kroz akvizicije ostvariti. Idu na mainstream i na kvantitetu, ne toliko na kvalitetu. Vidljivo je po publisherima koje su kupili koji su kvalitetni i imaju odličan background, ali su u padu posljednjih godina. Nadam se samo da ako se i dogodi eliminacija fizikalije, da će uvijek ostati mogućnost kupovine pojedinačnih igara pa makar i digitalno.

@blade kao Steam user sa suzom u oku sam procitao tvoj post o prodaji starijih igara kako bi financirao kupnju novih 😂
                    @Nexus djelomicno si u pravu sto se tice MS identiteta i upravljanja portfoliom, a glavni problem MSa je svojevrsna tranzicija u novi tech s jedne strane i opustenost zbog sigurne love koju imaju s druge strane
                    Sto se tice Sonya, glavni razlog zasto su kupovali "manje" studije i u njima generirali svoje eksluzive je sto Sony ne moze kupovati na ovoj razini kako MS radi.
                    Sony mora okrenuti lovu na konzolama i svojim igrama, ne moze izdati svoju eksluzivu day one na pretplati i mora stvoriti vrijednost prije davanja odredenih povlastica svojim korisnicima ili izdavanja igre na PC primjerice.

Microsoftov net worth je u 2020.oj bio 300 biliona...sto znaci da mogu jos nesto kupiti...ne samo activision/blizzar...

Inace nitko nije pisao ali su postali vlasnici i old school igara od sierre...što ce biti s time pitanje je vremena...

buz

Jedan od velikih razloga zašto sam ja recimo puno bolje prihvatio ovu akviziciju je zato jer vjerujem i očekujem da će Microsoft vratiti tu kvalitetu u Bethesdu i Activision Blizzard.

Možda JE prazna nada, ali dovoljno sam dugo u ovom da znam da first-party=kvaliteta.

Ako ti je bitno dobiti korisnike kod sebe onda im moraš pružiti value, a valuea bez kvalitete nema.

Nije mi realno skakati na doomsday scenarij kad je povijest pokazala da i veće stvari od ove, kad se sve posloži, teško da krajnjem korisniku mjenjaju puno.

escoban
                    Ok sad. Xbox One ih je koštao puno reputacije, ali imaju nevjerojatno jake svoje IPeve sa nevjerojatno kvalitetnim igrama i sada idu sa jakom strategijom baziranom baš na igrama i kvaliteti.
                    Novi Halo je odličan primjer.
                    Forza Horizon 5 isto.
                    Pitanje je vremena kad će upregnuti ostale svoje orginalne IPeve, a čekaj još da krenu sa kupljenima.

Sony s druge strane pada u kvaliteti kolko tolko.
                    Još uvijek su to izuzetne igre, ali definitvno se vidi pad u odnosu na prije.
                    Jedina dva IPa koja mogu reći da ostvaruju razinu kvalitete kakvu je Sony nekad rasipao na sve strane su GoW i TLOU trenutno.

Ok, ostavljam mjesta da ovo možda bude loše za industriju, ali za kvalitetu koju ćemo mi kao korisnici dobiti na kraju, mislim da je poprilično sigurno da je odlična stvar.