Na kraju ja ne vidim kako ce ovo biti lose za sve te ljude koji trenutno rade u tim studijima pod tim vodstvom.
Verovatno vecina jedva ceka da se ova kupovina zavrsi.
I ako je bobika glavno cudoviste, sigurno nije jedino...tako da ce Microsoft imati posla i oko toga ako ti isti ne napuste kompaniju pre primo-predaje.
Licno ja skoro da nemam nikakve dodirne tacke sa 90% igara koje ovi timovi izbacuju (ukljucujuci tu i proslu kupovinu) tako da verovatno nemam isti pogled na situaciju i buducnost kao neki.
Ali ja verujem da dosta ljudi koji su godinama bili zakucani za COD i nastavke istih igara jedva cekaju da dobiju nesto slobode i mozda pokusaju da rade na nekim novim idejama.
Pogotovo ova tri studija koja se se smenjuju na COD fransizi, naravno COD je zver koja je svake godine broj 1 po prodaji tako da ne ocekujem da ce odustati od istog (to je jednostavno suludo) ali mozda rotirati te timove i dati im priliku da rade na necemu novom.
To pogotovo vazi za blizzard.
WOW bi mogao takodje da dodje na xbox, kolko sam cuo oni API za kontrolere imaju vec dugo vremena.
Toys for bob moze da se okusa na banjo igri, V. Visions mozda opali jos jednu Tony igru.
Nem pojma...ja se iskreno najvise veselim mogucim novim igrama ovih ljudi, malo rizika, malo svezih ideja, novih naslova <3
Najveci udarac soniju u svemu ovome je svakako COD, verujem da Warzone ostaje multiplatform, i verovatno ce sledeci ili sledeca dva nastavka izaci i za sony ( nem pojma kakav dogovor oni imaju uu vezi tog serijala) ali posle toga COD sigurno postaje xbox eskluziva.
Sony ce verovatno morati da ganja svoj IP da popuni tu prazninu, cak i ako izbace kvalitetnu igru (resistance,killzone) tesko da to moze doci do te velicine koje je trenutno COD.
Na kraju najbitnije je da ti ljudi pocnu da rade u zdravljem i kvalitetnijem okruzenju, sto im Microsoft svakako moze pruziti.
Subscribe nacin gaminga stvarno nije nesto sto ja preferiram ali svakako buducnost izgleda vodi u tom pravcu.
I dalje mi se ne svidja ovakav nacin kupovine ali biznis je biznis.