Pa i ja sam evo na skoro ravnih 6 sati igre, taman pokopo prvog bossa.
Za sada standardica jebenica pocetak jednog dobrohg SMT naslova :
Skola, fin dan, par prijatelja i apokalipsa.
Kolko je puta Atlus do sad unistio Tokyo 🙂
Igra mi se na prvu loptu cinila pre laka (ali ajde ima smisla tek je pocetak).
Borbe nisu bile pre-teske, prilikom kretanja kroz svet moguce je skupiti nesto healtha i magije i automatski ih po malo napuniti, ali tog nema pre vise i nisu neki veliki brojevi tako da je ok.
Nikakvih vecih izazova nisam imao do prvog bossa a i on je pao u drugom pokusaju kako je veoma lako uvideti kakav mi je party trebao za taj okrsaj.
Znam da cu sam sebi jebati mater sto sam rekao da mi je igra lagana za sad....ZNAM.
Svakako kao i pre dobar party i pravi skilovi znace sve u ovoj igru ( i ocekujem da ce to biti jos znacajnije nadalje)
Fino je sto igra pokazuje slabost neprijatelja automatski na ekranu (normalno prvo morate sami da je nadjete), tako da vise nema premisljanja ko je slab na sta.
Super je sto se sada mogu prebacivati magije s demona na vaseg lika ali jos je bolje sto se i slabosti i otpori na razne vrste napada mogu takodje prebaciti (znaci bice taktiziranja).
Prelepo je videti demone koji vec godinama nose ovaj serijal u "novom" svetlu, kao i neke nove koje je SMT V doneo sa sobom.
Jedva cekam da naletim na neke stare favorite.
Svet za sad izgleda veoma lepo ali ovo je tek pocetak tako da ima jos da se istrazuje.
Ja igram na emulatoru pa se igra vrv vrti bolje nego na switch-u i sigurno bolje izgleda ali bas je steta sto ovo ne izlazi za "velike" decke, dizajn je za sada super i bolo bi bas lepo videti ovaj svet i ove spodobe u vecoj rezoluciji, a da ne pricam iscrtavanju u daljinu.
Vise nema random borbi, neprijatelji su jasno vidljivi na mapi i lako se stupa u borbu sa istima (nema vise svakih 5 secundi....BAM).
Igra je donela sa sobom podosta malih poboljsanja radi lakseg i fluidnijeg iskustva, nekima se mozda neki od njih nece svideti ali po meni su stvarno na mestu i nimalo ne umanjuju tezinu i samu srz gameplaya.
Kao i uvek ocekujem par razlicitih krajeva, do sad stvarno nisam imao priliku da sretnem neke glavnije likove (bio Lucifer, reko svima da mu se napuse kare i otiso).
Ali vrv ce nas prijatelji vuci svako na svoju stranu.
Isto tako ovde je gameplay jedna fina zlatna zvezda ali ono sto je mene pored toga uvek drzalo blisko ovom serijalu je prica, za sad filmici i pozadina sukoba i glavnih igraca dolaze u finim dozama i nadam se da ce se tako nastaviti, mnogo novih ljudi ce bas sa ovom igrom pritupiti ovom serijalu i kontam da ce im koji vise "filmski" momenat pomoci da tu i ostanu.
Mainline SMT je uvek bio malo mracniji po svojoj prici, odnosima, svetu i poruci...mracnije ne znaci nuzno nesto lose ili zlo ali svakako malo tmurniji pristup.
Prica je dosta vise oslanja na "religijske" korene, pogled na zivot, reinkarnaciju i sl.
Foggy je dosta toga napisao i samom gameplayu i nekim mehanikama igre, fuzijama demona i sl.
Tako da neb tu nista dodavao.
Mislim nem ja sta da serem ja sam kupio switch samo zbog ove igre jos kad je bila najavljena a to je bilo davnooooo.
@foggy mesec igra malu ulogu i pri pricanju sa demonima ali isto tako i tokom fuzije.
Full moon moze dovesti do Fusion Accident-a pa nekad mozes dobiti i demona veceg levela a nekad mos dobiti i kurac...svakako nes dobit sta si hteo (ili...) ...tako da ako bas ides da fuzujes nesto sto ti treba, obrati paznju.
Gameplay je mama svega, dobra prica je druga mama, jeben dizajn je maceha.
Ova igra ima tri majke (ako ne i vise)
Ja nem ni jednu.
Ali kako kazu plesati se mora.
Cemo pricam konkretnije tamo nedje kasnije <3
Uzivajte.