foggy
Sto se tice SMT Nocturn-a ja sam verovatno pogresna osoba za pitat, ne znam ni kako bih opisao znacaj te igre meni licno.
Odigrao sam je nekoliko puta i svaki put je naisla u pravim trenutcima mog zivota.
Nesto sto cu odneti sa sobom u grob.
Naravno Nocturn drizi visoko mesto medju ljubiteljima rpg-ova a pogotovo SMT serijala.
Mozes sigurno ocekivatio dobar izazov, za sad mi se cini veci nego ovde (mada mozda je to samo zato sto sam fino upoznat sa serijalom vec).
Mozes ocekivati jebeni svet to jest apo Tokyo, duboku poruku i po meni jedno neverovatno igracko iskustvo.
Naravno s tim da ce igra sa sobom dovesti i sve te probleme perioda kada je izasla....random borbe, dugacke dungeon-e i slicne stvari.
Sad, to nekom jeste problem nekom nije, ja sam se navikao na takve igre i meni je ok i mislim da to ne spusta sveukupno iskustvo i dozivljaj.
Prica se isto deli na kap, ali svaka kap je zlata vredna.
Nocturne preporucujem ozbiljno samo ljudima za koje znam da postoji sansa da ce im se svideti ili koji bi zbog nekih zivotnih okolnosti i dozivljaja cenili sta ta igra nudi.
Ako budes ocekivao neke stvari (quality of life) koje imas u SMT V, neces ih naci ali to verovatno ide u oba smera.
Ne znam gde ce me ovaj nastavak odvesti i gde ce zavrsiti ali Nocturne je visoko, visoko iznad mnogih.
Mislim da bi SMT V mogla biti igra koja ce neki deo ljudi namamiti da probaju neke od starijih naslova.
Pored Nocturna koji ima slican princip (regrutovanje demona da se bore uz tebe), tu ima jos par igara koje treba izdvojiti.
Digital Devil Saga 1 i 2 - atmosfera i pristup prici su slicni (mada ima malo vise standardniji "prijateljskiji" prikaz price nego recimo Nocturne) ima malo drugaciju borbu gde se tvoji likovi pretvaraju u cudovista to jest avatare.
Izazov je na pristojnom nivou, random borbe, krsa grinda i veoma dobra prica koja se opet zasniva na pocetku i kraju, religiji, zivotu i sl.
Odlican naslov za PS2.
Raidou ima takodje dva naslova :
Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The Soulless Army
Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon
I te igre su deo Devil Summoner grane.
Opet malo drugaciji pristup borbi, nije turn based vec real time.
Rukovodis svog lika i imas mogucnost da prizoves jos jednog demona iz svoje kolekcije.
Fuzije su i dalje tu mada imaju malo drugaciji mehanicki pristup i radnja se odvija negde u 1930-ima ako se dobro secam.
Fine dve igre.
Naravno ima jos pun kurac igara SMT IV, Devil Summoners Soul Hackers koje su +++
SMT Strange Journey, devil survivor itd.
Baci pogled na Digital Devil Sagu ako neces brzo da se rves sa Nocturnom.
Tako nesto ukratko.
Nazad na SMT V - kao sto sam spomenuo ja igram na emulatoru tako da se igra vrti dobro i izgleda bolje ali pop in je itekako odvratan, kad po onoj pustinji pocne da iskace kamenje odjedared...uf.
Vidi se da igra ima dobar stil i suped dizajne ali da hardwer je svakako koci u sjaju.
stvarno bi bilo lepo ovo igrati na necemu normalnom ali sta je tu je, hvala kurcu pa je izasla.
Jebem ti kupio sam switch kad su najavili ovu igru i sada je igram na emulatoru.