wooddiebone Bez plot armora, sve bi priče bile tragedije.
Apsolutno ne bi i uvjeren sam da i sam uvidjas sta si uoravo napisao. Znam da si inteligentan i da vise puta donosis dobre zakljucke i iskreno me ljuti kad procitam ovako sta. Mogu napisati pricu o djetinjstvu, o leptirovom letu, o osam patuljaka kako se igraju u pjesku i nikada ne upotrijebiti plot armor i sve te price ce imati protagoniste i imat Happy Ending.
Mogu pak zadati pravila u prici kako su protagonisti nadljudi i mogu prezivjeti padove sa velikih visina inace fatalnih ili vrlo stetnih po normalnu osobu te kako ako pod silom inercije lete u odredjenu visinu i zavrsavaju u depresiji zemlje koja je po svim zakonima ljudske anatomije i fizike fatalna ili zavrsava sa velikim posljedicma po zdravlje osobito nerodjenog djeteta u utrobi te osobe te netom nakon toga prezivljava pad sa dobra cetiri metra kroz stakleni krov bez ikakvih posljedica za oba bica tada ce to biti ok jer sam postavio pravila i moj protagonisit se smatraju bicima koja to mogu i moraju moci prezivjeti
Ali ako ja nisam zadao takva pravila i smjernice i ako nisam bio u stanju napisati drugaciji "blazi" scenarija po protagonista u datom trenutku iz kojega potencijalno po zakonima opet fizike i ljudske anatomije on moze proizaci bez posljedica po zdravlje ili ga prvotno uopce ne dovesti u takav apsurdni scenarij, a zudim za realnoscu i to se istice na sva zvona tada imas plot armor koji se u nekih 10 minuta cutscena dogodi na oba protagonista u najmanje dva navrata. I tada ti nece vrijedjati tvoju, ili bar nebi trebalo,inteligenciju kada kazem da je pisanje amatersko u vise navrata, plot slabasan ili prica bedasta itd. (Ne kazem da to doticna iga sve ima)
Ja kada gledam bilo koji film, seriju, igru, citam neko stivo, obracam apsolutno paznju na sve zivo sto mogu. Ako mi nesto nije jasno citam ponovo, gledam ponovo, trazim po internetu da vidim imali objasnjenja u slucaju da nesto nisam shvatio ili nisam siguran imali li ili ne smisla. Sada ja mogu reci da si ti meni uvrijedio inteligenciju sa svojom izjavom, ali necu jer nisi i znam da ni sam nisi razmisljao sta si pisao nego si samo opalio ko iz topa jer, iz meni nepoznatog razloga, ti jednostavno moras braniti sve u vezi TLoU 2, cak i onda kad nema potrebe i kada uopce nista nije ni napdanuto. Problem je taj sto nikada ne vidim objasnjenje zasto nesto Nije dobro nenapisano i zasto nesto nije plot armor i zasto nesto ne moze da ne bude plot armor, nego se ide nekim nagonom ici kontra iako nema nikakvoga smisla niti pokrica.
Osobno to nista ne zamjeram jer me ne moze bolit manje briga za price u igrama, ali ne mogu, a da ne primjetim gomilu propusta u pisanju igara i filmova, jedino kada bih preskako cutscene ili uopce ne gledao 98% filmova. Bas gledam neki dan ponovo Inception i nasao sam dvije banalne greske koje mi iskreno nisu jasne kako se nekome kao sto je Nolan tako sta moze zalomiti, ali to mi nije unistilo film, niti cu ga zbog toga zvati sranjem niti ista slicno tome. Obozavam taj film dapace, ali kada bi mi netko rekao da je savrsen i bez mane morao bi mi prvo ta dva problema razrijesiti, sto ja iskreno ne vidim rjesenja, sto ne znaci da nuzno ne postoji.