Abby ( The Last of Us)
Hvala lipa.
wooddiebone
A tko ne?
Nexus dakle nemas pojma. Bloaktori i rekuperacija nema veze s rastom misica i steroidima sto ti pises. I da, treniram s ljudima koji ne koriste cak ni proteinske dodatke, ali zato puste pola place na hranu. Ovakav volumen i velicinu ruku nije tesko dobiti. Dobiti ovaj obujam izdefiniran, ovo sto mozes vidjeti u videu crossfita je tesko.
Ali da, eto nemam pojma, pa treniram s najspremnijom zenom ovogodisnjeg basic pro seminara u zagrebu.
- Uređivano
- Uređivano
wooddiebone
Pa nekako mi je nerealno da u onim uvjetima ima pristup takvim "pomagalima" s obzirom da je nitko i ništa u onoj organizaciji.
Imala je pristup gym-u kao i svi ostali, a sad baš da je uopće postojala razvijena industrija koja se bavi s takvim stvarima i proizvodi ih u onim uvjetima? Čisto sumnjam. Nerealno.
I da postoje sastojci i prave mjere, vjerojatno bi ih koristili za svakodnevne potrebe jer je situacija krizna.
Moram samo reci da je vrlo bedasto realnost i videoigru stavljati u isti kos. Samim time je potpuno nebitno izgleda li Abby, Mister Bison, Super Mario ili neki deseti lik iz videoigre "realno" ili "nerealno"
Ne znam, njihova baza mi pari dosta dobro opskrbljena. Ali stvarno, jel to uopće bitno? Općenito kad su u pitanju fizički atributi, mogli ste dosad naviknit da od filmova i pogotovo igara na tom polju ne triba očekivat preveliki realizam ili umjerenost. Niti kako likovi izgledaju, niti šta mogu sve golim rukama postić niti kakvu sve štetu mogu pritrpit.
Čak i u relativno prizemljenim naslovima, suspension of disbelief će bit potreban u nekoj dozi. Tako i s Abbynim izgledom koji bi po meni tribala bit najmanje bitna stavka skoro bilo kojeg lika. Ovde je čak i vezano uz njenu motivaciju ali i dalje mi nije jasno zašto tolika opsjednutost s tim.
- Uređivano
Zanimljiva rasprava o plot armoru, ali vratimo se na temu. Upvoteajte ako želite nastaviti raspravu (u izdvojenoj temi). Izdvojeno je u novu temu
Abby je i meni kreirana malo nerealno nabildano, ali barem se kroz gameplay pokazala kao prava melee zvijer. Baš je gušt bilo igrat s njom. Što se tiče samog lika, i 4 mjeseca nakon nevjerojatna mi je ta transformacija osjećaja iz moje osobne mržnje, preko postepenog razumijevanja pa do kompletne zaljubljenosti u lika.
Vjerujem da bi Abby pokupila opće simpatije poput Joela da je u nekoj drugoj realnosti ona bila glavni lik u prvoj igri. Jako surova igra. Kako je Flipp pisao u recenziji, nema pobjednika, svi gube.
Kada je krenuo dio s Abby i kada sam u meniju vidio abilityje pa shvatio da će to potrajati malo mi je nedostajalo da odmah izbrišem igru koliko sam bio bijesan.
Nastavio sam s igrom i malo pomalo shvatio da je Abigail sasvim normalan lik i kako sam otkrivao njezinu priču, motive itd. sve sam je više prihvaćao.
Kasnije kada je riskirala svoj život zbog dvoje klinaca i po drugi put poštedila Ellie i time pokazala srce postala mi je draga.
Na kraju mi je bilo ful žao vidjeti je zavezanu za onaj stup na plaži, onako izmučenu...
Drago mi je da je dobila "sretan završetak" tj. da ju je Elie ipak poštedila na kraju.
Ne mogu reći da mi Abby može zamijeniti Ellie koja mi je postala najdraži lik ikada niti mi može zamijeniti Joela iz prvog TLOU-a ali drago mi je da sam vidio i njezinu stranu priče i nadam se da ćemo je opet sresti u Part 3.