maverick
Ne velim ja da plot armor ne postoji, ali često se koristi kao argument za stvari koje su jednostavno dio pisanja uzbudljivih priča.
Po logici koja se često koristi, Nathan Drakeov svaki skok bi bio plot armor jer normalna osoba, bez da ju ugrize radioaktivni pauk ili bez da se rodila na nekom drugom planetu pa kao dijete sletila na Zemlju ne može skočti na jednu pukotinu na zidu litice sedam metara udaljene i onda kad ista pukotina popusti, uhvatiti se PRSTIMA za komadić kamena koji viri pet metara niže.
TLOU 2 je avantura pored svega ostalog i kao takva ipak zahtjeva određenu dozu suspenzije nevjerice da bi mogao uživati u njemu.
Kao što Shooter kaže, postoji hrpetinu stvarnih priča iz stvarnih situacija koje su mnogo nevjerojatnije od većine stvari koje vidimo u TLOU2.
I opet kažem da ne branim igru niti mislim da je savršena. Ono sa Tommyem i prživljavanjem metka u glavu je baš retardirano napravljeno.
Ok, jasno mi je da netko može preživjeti metak u glavu ako ga okrzne ili nešto, al zakaj ste onda napravili da izgleda ko da je dobio metak direktno u slijepoočnicu?
Igra ima mana i pogrešaka i naravno da ću rado o njima raspraviti, ali smo imali situaciju gdje se igru napada po lažnim i neosnovanim stvarnima i tvrdi da je užasna igra općenito i tu sam morao svoje vrijeme, umjesto na konkretne rasprave, trošiti na obuzdavanje lažljivaca.
Pitanje koje se provlačilo ovdje, kao i na večini interneta nije je li TLOU2 savršen ili dobra igra nego je li TLOU2 apsolutno smeće ili je savršen.
Znači ljudi koji su tvrdili da je igra najveće smeće ikad napravljeno su optuživali ljude da tvrde da je igra savršena i bez grešaka, dok su zapravo ti ljudi isključivo tvrdili da je igra jako jako dobra.
Općenito živimo u vremenu gdje sredine nema nego se ide iz krajnosti u krajnost, a mislim da to trebamo izbjegavati u svakom slučaju.