Na ideju @TITANXIS imamo novi tag za diskusije o likovima iz igara.

Ja cu tako prigodno pokrenuti temu o Abby iz The Last of Us Part II. TEMA NIJE ZE ONE KOJI NISU ODIGRALI IGRU

Volio bih čuti vaša mišljenja i dojmove o njoj. I budući da osobno pokrećem temu, ne želim ni čitati ni pisati o nekakvim out of game informacijama. Igra je takva kakva je, napisana je, producirana je i izdana je u stanju i obliku kakvom jest.

Nije mi prvo bilo jasno cemu takve rucetine, isto tako ponavljanje njezinih dana mi je nepotrebno razvuceno. Na kraju mi je imala vise ljudskosti u sebi od Ellie, ali ne mogu reci da mi je lik koji je napisan dobro kao Arthur npr.

U svijetu ove igre svi su supci, a Abby je sporedni lik koji je na kraju socniji za igrat u smislu gameplaya od Ellie. I dalje ne znam gdje stojim s Abby, tesko se vezem s novim likovima. Morat cu jos jednom odigrat da vidim kak ce mi sad sjest. Najgori dio mi je definitivno day 1 s njom.

Meni jako loše napisan lik. Skače s negative na pozitivu i obrnuto kako nitko normalan ne bi skakao. Joel ju spasi i ona ga ubije bez da ga uopće posluša. Poslije toga ulovi Ellie (nakon što joj je ova pobila valjda 100 prijatelja), pobije svakoga tko je bio uz nju osim Dine i onda pusti i Ellie na životu. Nabildana kao Arnold u najboljim danima, ali treba 4 puta uhvatiti Ellie da ju ubije umjesto da isisa život iz nje u prvom zahvatu. Ta iznenadna povezanost s Lev mi isto nikako nema smisla. 50% njezinog dijela igre nema veze s vezom i nepotrebno je razvučen.

foggy Nije mi prvo bilo jasno cemu takve rucetine

Da se pokaže da i žene mogu biti kršne i snažne, da se razbije mit da su žene u videoigrama princeze koje čekaju svog princa na bijelom konju da ih spasi. Ukratko, dosta velik broj nelogičnosti u ovoj igri se vrti na tu šemu.

prayer Gluposti pises. Igrao sam tomb raidera, znam i vidio sam sto je snazna zena

🙂
      😃
      1 / 2
      Tak da je i tu moglo s manjim rukama, bas mi je to bilo cudno Although šaketanje i nije lose kad imas ruke kao Hulk. Radije bi da su je od pocetka prikazali kao na samom kraju.

foggy Gluposti pises. Igrao sam tomb raidera, znam i vidio sam sto je snazna zena

Samo što je Lara Croft oduvijek bila snažna žena gdje se ništa nije moralo dokazivati, ovdje na drugu ruku nije tako

🙂
        🤣
        1 / 2
        Jbt zamisli Laru pod ND, pa nitko joj nebi bio ravan koju bi masu imala

prayer

Znaci Ellie je sve suprotno od toga posto nije nabildana???? Ili?

i daj par primjera nelogicnosti na tu shemu, tnx

Hvala Hrvoju na temi i ostalima na odgovorima. Koliko god sam inicijalno izgubio želju za recenzijom igre, sad ju stvarno dobivam. Da napišem jedno 5000 riječi o svemu. Stvarno ima zanimljivih stavova i teza.

renda Ellie je odigrala drugu ulogu na tu šemu. Dobar ti je primjer zašto šalju trudne žene u gunfight. No vrtim se u krug kako god tako da je to to od mene.

Kad sam prvi put ugledao Abby, pomislih koji je ovo k. Ajd dobro možda žena bilda ili tako nešto ali opet malo too much. Mislim da se dizajner lika malo prešao. Htio je Abby uvrstiti među super snažno-emocionalne žene koje su gladne za osvetom tako da ju je fizički podebljao ali kad se sjetimo Tess iz prve igre, također je žena imala stav i bila je vrlo snažna kao žensko.

Neuvjerljiv lik, nemam ništa protiv nje, ali ne sviđa mi se što su za njenu motivaciju korišteni isti motivi iz prve igre. Stvarno neinovativno i razočaravajuće. Nije mi sjela nakon vezivanja uz Joela i Ellie, osjećao sam se kao da ne pripada tu i jedva sam čekao da završe segmenti s njom.

Dobar lik na papiru, loša izvedba u praksi.

Smiješna je sa tim ručetinama.
            Ko Chris Redfield u Resident Evil 5.
            Samo ovdje fali boulder punching.

Izgled njen opce nije nerealan , godine treninga i dobra hrana i tjt. Mozda minimani unos blagog steroida

escoban
              Budimo realni, ženska izgleda nerealno. Ima doslovno muške pecse, a one ruke i ramena možeš jedino dobiti s ozbiljnim uzimanjem steroida i sličnih drogica.

Takvo nešto bi tek vidjeli na bodybuilding natjecanjima, a znamo da tamo nitko nije ni približno prirodan.

Nexus em kao neko ko ide 10 god u gym kazem da se varas stavi focur na gornji dio tjela kombinirano za jakovisokim unosom proteina imat ces abby za 3-4 god bez steroida

Ne znam što da vam kažem, ali ova moja žena nakon dvije godine grupnih vježbi ima ruke i ramena skoro kao Abby. Nije mi lako. Sreća zatvorili sad teretane.

prayer
                ne moras odlazit odma iz teme, ja ne grizem i postujem tvoje misljenje, samo kaj ja na to gledam na nacin da zna ko je Joel i kaj je frajer sposoban napravit i odlucila se jebacki istrenirat za trenutak dok se sretnu, jer dok je bila i mladja je vec bila muskobanjasta, znam dosta cura koje izgledaju slicno ko ona, ne bas tak, ali imaju gradju takvu, a idu u gym tu i tam tak da vjerujem da nije problem za zenu da se tak nabilda

Nexus one ruke i ramena možeš jedino dobiti s ozbiljnim uzimanjem steroida i sličnih drogica.

Ja ne znam jesi ti upgradeao Abby do kraja, ali ja sam ju trpao suplementima dok nije vodu srala.
                Steroida očito ima na pretek, ne kužim zašto se to koristi kao argument da je tijelo nerealno.
                Ako išta, onda naprotiv.

S druge strane, ipak mislim da su malo pretjerali sa tim. Isti efekt se mogao dobiti i sa puno "prizemnijim" modelom sa kojim nemam osjećaj da će kurac izvadit i počet mlatit klikere .

Sa gameplay strane, Abby je baš masna i zabavna.
                Igra se slično kao Joel u prvoj igri, ali sa još dodane maščobe i težine.
                Mlatit runnere sa šakama je odličan kontrast na Ellienu fragilnost i fleksibilnost.
                Savršeno su pogodili koja oružja da naprave dostupnima Ellie i Abby da dodatno naglase različitost playstyleova, a opet je sve poznato i funkcionira onako kako misliš i ne zahtjeva navikavanje.

Sa strane narativa, meni iskreno vrlo drag lik.
                Mogu reći da mi TLOU serijal sada ima tri jednako draga protagonista.
                Ne bih se složio da lik skače iz negative u pozitivu nego je, kao i Joel i Ellie skroz pozitivan lik koji je u životu doživio ogromnu tragediju i kao takav je nesavršen.

Sama radnja igre i redosljed događanja nikako ne ide u prilog Abby kao liku kojeg bi trebao zavoljeti i mislim da bi čak preferirao varijantu u kojoj pravu Abby upoznamo puno prije njenog neslavnog akta, a uvjeren sam da bi dosta igrača kojima se igra sada ne sviđa u tom slučaju ipak imali više pohvala nego kritika.

Svejedno, narativ ovakav kakav je, stvarno radi nešto što nismo prije vidjeli i kopa u dubine glave u koje mi još niti jedna igra nije kopala.

Vrlo kompleksan lik i igra.

Definitivno cura za kojom se diglo najviše prašine na forumu.A izgleda kao muško.
                Razmislite malo momci.