Yep, Xbox app je baš barebone. Čak mi se čini da Epic ima više opcija i nešto je bolje sazrio. Ovo je samo prečica do Gamepass igara, barem nama na PC-u.
PC Master Race chat
Mislim da sam jedini ovdje s kombinacijom X3D procesora (doduše nije 9800X3D) i Asrock matične, ali preporuka je svakako da updejtate čipset driver i BIOS na najnoviju verziju zbog revidiranih vrijednosti za PBO (ja danas napravio). Ovi u Asrocku kažu da njihove ploče nisu problem s hardverskim failom prvih serija 9800X3D, ali možda je damage control. Uglavnom, sretno nam svima sa Asrock pločama u budućnosti.
Zero imam Asrock MBO i na prastarom i5 2500K/GTX 680(još radi) , na novijem kojeg sam dao sinu sa i5 12400/RTX 4060Ti, i na novom sa Ryzen 9700X/RTX 4070 Ti Super. Nikad problema sa matičnom.
Još je onaj stari od starta bio konstantno overclockan i CPU, i RAM i GPU i evo skoro 14 godina izdržao. Jedino šta mi je crknuo 1 modul RAMa u sve te godine ns njemu.
Ali da, uvijek mi je bila praksa pratiti drajvere za matične do najmanje komponente, pogotovo obveza kad prvi put složiš.
Za mene samo Strix već zadnja 3 računala. Je da košta više nego ostalo, ali je dobro i pouzdano sa svim dodatnim funkcijama što ti treba. Drugo mi je pada na pamet kupovati.
Koristi li netko GameSir kontrolere na PC-u
Reko sam ja klonite se asrocka….
Ma da, ali ja ovako i onako koristim samo taj 980 Pro od 2TB što imam i dovoljan mi je za sve Steam igre i čačkariie koje držim na PC. Što se voltaže tiče pogotovo za CPU sam fino smanjio te uz sve điđe miđe mi je na kraju računalo tiši od PS5 Slim kojeg imam.
Baš mi je veliki gušt se igrati i tako fine tune-ati sa svime i izvuci najbolje iz HW-a.
prayer ja sam samo -0.025 V preko svih jezgri i kad sam vidio da je stablino, nisam išao u fine tuning. Rame sam pustio na defaultu 1,45 mislim.
fensisuperstar i asrocka i gigabytea… manje više svega di si imao problema
somethingwrong Ja se isto nadam da neću imati problema. Garancija je još tu, ali i pitanje je što je zapravo u pozadini ovog problema. GN sumnja da je to cijela priča, Tech Yes City je prije ovog biosa pronašao da ploča daje veću voltazu od konkurentskih…
Arcer Čini se da je problem više vezan uz AM5 ploče u kombinaciji ponajviše s 9800X3D. I ja sam za prethodnu Intelovu ploču kao zadnju verziju imao betu, isto nisam stavljao. Averzija prema nedovršenom.
overlord1 Ja imam G7 HE. Zašto?
Zero Generalno sve MBO daju veću voltažu kad su na automatskim postavkama, po meni. Ni prijašnja platforma sa 4770k me nije štedjela, OC sam napravio sa manjom voltažom nego default od BIOSa na stock taktovima. Tako i sada AM4, offset je išao kao se sjećam -0.75mv sa spuštenom temperaturom i potrošnjom + nešto stabilnijim taktom.
Jesu li dosta kvalitetni budući da planiram uzeti kontroler sa HE
- Uređivano
Arcer To je istina, prethodna Gigabyteova ploča na auto postavkma nije štedjela struju…što se onda očituje u većem zagrijavanju CPU-a, većoj potrošnji i izvjesno kraćem vijeku trajanja, da ne kažem da se i sve ostalo u kućištu muči ako nije dobra ventilacija. Stave takve vrijednosti vjerojatno jer je na prvom mjestu ta trenutačna stabilnost, da se sistem npr. ne smrzava zbog premalo napona procesoru dok je pod opterećenjem. Bolje ploče ne bi trebale imati takvih problema ni s default vrijednostima.
overlord1 Kvalitetniji od originalnog Xboxovog, plus Hall Effect tehnologija na stickovima i triggerima (na modelima koji to imaju, jel). Ako tražiš dobar kontroler, čak i kada nisu na akciji, Gamesir mogu samo preporučiti.
Nisam imao srećom nikada problem s AsRock plocama, no da si kupujem 9800X3D, stavio bih vrlo vjerojatno neku drugu (kvalitetniju) MBO opciju. Koliko se sjećam, nije im ovo prvi sklizak teren, no što se u zadnje vrijeme događalo sve i s premium segmentom grafičkih (npr. topljenje kablova), više se ništa ne čudim.
Oduvijek su imali status budžet Asusa (zato i povoljnija cijena) s obzirom da su i dio iste grupacije. Asus je pred koju godinu isto bio pod paljbom jer su izvodili sranja s garancijama i kvaliteta izrade je očito opala, tako da…
AMD je kriv, a ne Asrock. Ako AMD kaže "tu je granica" i Asrock stavi te limite pa procesori počnu krepavati, tko je kriv?
Osobno mislim da varira od generacije do generacije kada netko od proizvođača zezne sa matičnim pločama, posebno u top tier a da je generalno pala kvaliteta, tu vjerojatno ima istine.
Npr, isto sa svoje strane ne mogu uzeti budžet ploču, jednostavno ne ide. Ali kad uzmem želim da radi - što god ubacim, nadogradim bez gubljenja vremena po forumima jer eto RAM se ruši na XMP default profilu, zapalio bi je ne treba mi ni garancija tako mi je zadnja X570 Taichi završila u kućištu, tada 2700kn i eto, zbilja kuca kao švicarski sat, bez greške godinama (iako mi je ekipa rekla da sam lud dati toliko za ploču
).
Arcer i ja sam malo skuplje platio svoju, 400e ako se dobro sjećam. AM5 x870 Steel Legend sa pcie 5.0 . Još je to praktički novo ali za sad sve ok
Sjećam se da si mi ovo odavno pričao!