Zero a ono, moraš znati što kupuješ. Tehnički te "konzole" kakve prodaje Lenovo i drugi su obični handheld PC-evi na koje su puknuli gore Win11 i instalirali nekakav svoj app putem kojeg upravljaš uređajem. Steam Deck je recimo kudikamo bliže konceptu konzole budući da je Valve ciljano peglao svoju iteraciju Linuxa za takav uređaj, iako je i to tehnički PC. Zanima me koliko će MS prilagoditi svoj OS za iduće iteracije takvih formata PC-eva pa ćemo vidjeti.
Inače, ja Windowse za posao nikada ne bih koristio. Za gaming mi je svejedno - imam doma na stolnom računalu taj OS, no isti koristim isključivo za igranje i nemam ništa bitno na njemu pa imam veći prag tolerancije na sva sranja koja dolaze u kompletu. Nadam se da će se zbog Valvea mogućnost odabira OS-a za igranje konačno maknuti iz kontrole MS-a. Doduše, MS će sada značajne resurse ulagati u taj segment na PC-u budući da im konzole nisu više toliko bitne, a ovdje je tržište kudikamo veće da prodaju svoju GamePass pretplatu. I tu se opet prekasno bude - Steam ima toliku dominaciju da ne vidim neki scenarij gdje bi Xbox app postao centralno mjesto za igranje većine PC igrača.