- Uređivano
Evo ga, jebao sam se cijeli dan da ga sastavim i optimiziran ali sam uspio. U takvom malom kućištu bez custom length kabela bi trebao biti umjetnik cable managmenta da sve uspiješ utrpati. Odmah što sam napravio je undervolt na -30 CO i PPT stavio na 75W.
Fan Curve mi je bio cijelo vrijeme na 40% bez obzira na temp pa je CPU došao do 88c što je tu neka granica thermal throttling-a pa sam mu stavio neki limit do 80c da ide na 40% pa onda na 60% što ga drži gdje treba biti ali to je više u igrama tipa Helldivers 2 gdje ima puno neprijatelja.
U nekim manje zahtjevnim igrama se vrti između 60-75 ovisno o sceni i to na tih 40% vent brzine. U ponedjeljak mo dolazi Noctua vent za procesor pa ću i njega promjeniti i zaštitu za ventilatore tako da kablovi ne udaraju od njih.
Što se samih performansi tiče sam primijetio veliki skok u Helldivers 2 sa nekih 70-90 FPS-a na uvijek preko 100
EDIT: očito sam gledao krive temperature, za Ryzen procesore treba gledati CCD1 (Tdie) temperature koje daju do 10c bolje rezultate tako da se sve ipak vrti u srednjim 70-ima. Računalo ironično puno tiše nego stari Torrent.