HideooKoojima Pa meni je samo jednom pukla veza u 6-7 mjeseci što sam ga koristio. Sad ti imam od kolega na testiranje innbox novi sa vectoringom i ostalim điđa miđama koji je vrh! Iskon ti je zbilja super, samo što trebaš čekati cca 15 dana da ti tehničar dođe sa svime.

Super onda i jeli mi mozes ti pomoci zasto na nt2 nemogu postaviti ako sam sve uradio isto .

HideooKoojima Da, jbga onda.
    Fenix je tu najveci strucnjak, ako on to nemoze sredit, moj savjet je da se strpis dok ti dođe tehnicar sa novim ruterom i neka on to sve sredi. Meni osobno prosle god kad sam dobio optiku t-comov tehnicar je sve zivo namjestio da mi pogoduje online igranju tj konzoli. Zvao je i u upravu da promjene neke fore, ne kuzim se ja u to sve sto su pricali, ali ugl svaka mu cast. Sve vrhunski radi 🙂

Soul

Pa gle meni je istekao ugovor i bio sam zvao T-Com kazu da mi mogu ponuditi Max 20 Mbps internet LOL i ja sam im rekao da bi uzeo Max Tv plus internet pa čudi me da mi nemogu bolju vezu ponuditi 🙄

A nije samo ta opcija. Ali da me ubiješ, ne sjećam se druge. Moraš još nešto podesiti. Probam se sjetiti.

Stavi još dvije stvari.

Na routeru uključi upnp (universal plug n play).

Drugo, stavi DHCP range od 192.168.5.51 do 192.168.5.255
          To znači da će router automatski dodjeljivati samo te adrese i ništa se neće klati s PS4. Na PS4 stavi 50.

Nakon postavki na routeru, ako sam ne traži reboot, ti ga odradi kroz admin panel. Ima negdje tipka.

U najboljem slučaju će biti Type 1, odnosno Open.

HideooKoojima Te fore su i meni sljakali dok nisam postao bezobrazan i prijetio se. I onda gle cuda, u mojoj ulici carobno ima provucena optika (koja je tu vec par godina). Sam tehnicar koji mi je dosao mi reko je da moras biti takav, nema druge. Nece ti nista dobro dati sami.

Ali da se nejebes, vidi sa A1, oni su provukli optiku kroz cijeli grad prosle godine. Mene redovito zovu da se prebacim kod njih.

HideooKoojima

Nije ti dovoljno samo kod sebe podesit portforward/DMZ, nekad i je al to ovisi o provideru kakav setup imaju kod sebe u centrali. Ja se sjećam da sam zvao Bnet (sad su A1) i rekao da sam na svom ruteru stavio adresu u "Demilitariziranu zonu" (DMZ) i nije mi radilo, slao sam upit i pitao sam ih jel mogu oni na svom firewall-u u centrali provjerit jel postoji "firewall rule" koji filtrira internet promet, par dana kasnije dobio sam odgovor od njih:

Poštovani,

isključena je opcija koja je potencijalno mogla uzrokovati nemogućnost korištenja portfoward-a. Molimo Vas da sada provjerite funkcionalnost usluge i javite nam ukoliko i dalje postoje poteškoće.

E sad da me ubiješ ne mogu se točno sjetit kako se zvala ta opcija koju su oni isključili, ali nekako mi u glavi zvoni Source NAT, poanta je da je problem bio kod njih, pa možda ne bi bilo loše nazvat korisničku službu ili preko mail-a poslat upit da oni na svojoj strani provjere

weky U najboljem slučaju će biti Type 1, odnosno Open.

NAT 1 mozes dobit samo ako zaobiđeš NAT (protokol koji radi translaciju privatne u javnu ip adresu tj. dodijeljujes uređaju direktno javnu ip adresu), a to ti ISP provider neće dozvolit jer bi onda trebao za svaki uređaj jednu javnu ip adresu, a ISP pravilo je jedna javna ip adresa po korisniku.

Momci hvala vam od srca sutra ujutro zovem pa da to riješimo nadam se da će uspjeti da vas pitam još nešto kakve pakete ima TCom ?( Internet + TV) i cijena ako znate slučajno da se isplati uzeti ? Il' je kod svih više manje isto ?

Hvala momci riješen je NT2 uglavom zvao sam ih i sredili su mi to ali problem je što mi PES 2020 i dalje šteka itekako online pa kontam da je radi ADSL ( download 9mbps i upload je 0.666 Kbps) pa da je brzina nedovoljna za ugodno igranje .

HideooKoojima to je sasvim dovoljno za online igranje i kvaliteta neće ovisit o tome. S obzirom da si na tom nekom donjem spektru, kad igras online osiguraj se da nijedan drugi uređaj nije spojen na internet. Ako imaš ženu, ukradi joj internet i obrisi joj Instagram dok igras.

I obavezno se spoji kablom.

@weky
              Zaboravio sam te pitati kakav je router što nude u A1 za HomeBox ?

14 dana kasnije

Da ne otvaram novu temu uglavom dobio sam novi router i internet i problem mi je sto nemam kabal za DSL vec sam prije samo taj kabal spajao u ADSL a taj mi kabal samo moze u WAN pa me zanima jeli ima neko rijesenje ?
              Znači ide mi u crveno ali nemoze u DSL
              A potrebno je da ide u DSL a nemogu sada mjenjati cijeli kabal kada je kroz zid privučen ? HELP 😯😯😯

Provjeri u kutiji, s takvim ruterima obicno dobijes mali RSJ adapter da spojis 8 na 6 pinova port. Zovi HT ako ti nisu dali.