HideooKoojima
Nije ti dovoljno samo kod sebe podesit portforward/DMZ, nekad i je al to ovisi o provideru kakav setup imaju kod sebe u centrali. Ja se sjećam da sam zvao Bnet (sad su A1) i rekao da sam na svom ruteru stavio adresu u "Demilitariziranu zonu" (DMZ) i nije mi radilo, slao sam upit i pitao sam ih jel mogu oni na svom firewall-u u centrali provjerit jel postoji "firewall rule" koji filtrira internet promet, par dana kasnije dobio sam odgovor od njih:
Poštovani,
isključena je opcija koja je potencijalno mogla uzrokovati nemogućnost korištenja portfoward-a. Molimo Vas da sada provjerite funkcionalnost usluge i javite nam ukoliko i dalje postoje poteškoće.
E sad da me ubiješ ne mogu se točno sjetit kako se zvala ta opcija koju su oni isključili, ali nekako mi u glavi zvoni Source NAT, poanta je da je problem bio kod njih, pa možda ne bi bilo loše nazvat korisničku službu ili preko mail-a poslat upit da oni na svojoj strani provjere
weky U najboljem slučaju će biti Type 1, odnosno Open.
NAT 1 mozes dobit samo ako zaobiđeš NAT (protokol koji radi translaciju privatne u javnu ip adresu tj. dodijeljujes uređaju direktno javnu ip adresu), a to ti ISP provider neće dozvolit jer bi onda trebao za svaki uređaj jednu javnu ip adresu, a ISP pravilo je jedna javna ip adresa po korisniku.