Da ne otvaram novu temu uglavom dobio sam novi router i internet i problem mi je sto nemam kabal za DSL vec sam prije samo taj kabal spajao u ADSL a taj mi kabal samo moze u WAN pa me zanima jeli ima neko rijesenje ?
Znači ide mi u crveno ali nemoze u DSL
A potrebno je da ide u DSL a nemogu sada mjenjati cijeli kabal kada je kroz zid privučen ? HELP 😯😯😯

Provjeri u kutiji, s takvim ruterima obicno dobijes mali RSJ adapter da spojis 8 na 6 pinova port. Zovi HT ako ti nisu dali.

Ma kompliciraju kazu poslati ce tehničara da mi to riješi ali prvo ce mi poslati ponudu za njegov izlazak i ako odgovara onda iznos koji trazi onda ce doci .

Btw dobio sam ovaj mali dio pa jeli to za nesto sluzi ?

Il' je moguće ručno da presječem ovaj širi WAN Jack il' vec kako se taj izlaz kaze pa s specijalnim kliještima koje imam za takve kablove stavim LAN Jack port il' kako se već zove ..

Fenix
Gdje da ga zabodena ako mozes objasniti jer je meni kabal od telefona isao port od ADSL na proslim routeru ?

Je li me zajebavaš ili nešto? 😀

Muški dio adaptera koji držiš u pretposljednjoj slici u DSL input na ruteru. Pa onda DSL kabel u adapter.

Stavio sam ali ovaj kabal od telefona nemoze tu uci jer ja nemam telefonsku utičnicu vec već je tu dovučen kabal od telefona koji je u prosli router isao u router tj u njegov port ADSL . 😯😯😒😒

Samo uštekaj taj kabel u adapter.

Fenix kazem ti da taj kabal nemoze u taj adapter u i jer je prevelik u tome je problem 🤧🤧🙄🙄🙄 Znači lan kabal ide normalno u adapter ali ovaj od telefona je veci za 1 cm od lan kabla .

Manji je. Ne veći. Bolje fotkaj.

8 mjeseci kasnije

A ovo je optika
Naravno wifi na Samsung S20+

ante-sb samo što to nije pravi 5G, odnosno još uvijek radi u 4G frekvencijskom položaju. Ako si u ZG dođi ga isprobati u Radničkoj da vidiš gigabitnu brzinu.

ante-sb realno ni nema nigdje osim ovdje, tek se testira i čeka se HAKOM da dodijeli dozvole za freknvecije. Onda će se raširit i na ostatak HR.

Realno, nigdje u svijetu to još nije zaživilo kako treba. Tako da ne treba "kenjati" po našima sada. 5G je takav kakav je i rijetko ćeš (barem u ovim prvim fazama) dobivati gigabit brzine ili slično, ako nisi jako blizu odašiljača, ali baš jako blizu.