Uncharted je totalno drugi tip narativa i worldbuildinga u kojem se takve stvari ne događaju. Iako je Drake pobio otprilike jednu manju državicu na svojim putovanjima.
Uncharted 4 ima najbolji kraj jednog serijala ikad, a isti writing tim je zaslužan za TLOU2.
Oni znaju o čemu pišu i znaju koju priču žele ispričati.
A ako ti je Abby unlikable lik ok, to je subjektivno. Meni je osobno zakon i nakon 5-6 sati igre s njom imam istu privrženost njoj kao i Ellie.
Obe su zapravo vrlo slični likovi, ali Abby je nabildana i sad je to problem. Ne mora svaki lik bit spank material da bi bio kvalitetan i dobar.
Čak mi je Abby ugodnija karakterom nego Ellie koja je edgelord najveći (da se razumijemo, zato ju volimo) i već sam spomenuo da bi se rađe družio sa Abby u stvarnom životu.
Ali eto. To se događa kad pisac ima zacrtan cilj i pokušava napisati najbolju priču koju može, a ne pratiti želje fanova.
Mislim, George R.R. Martin si je ubio najboljeg lika (Robb fakin Stark) u praktički začetcima svog serijala koji je dan danas smatram jednim od najboljih fantasy djela ikada. A ubio ga je na način da bi najrađe zapalio svijet jer znaš da postoje takva govna koja su sposobna tak neš napraviti.
Joel je napravio Abby puno goru stvar nego je Abby napravila Joelu. I to je to.