prayer Instagram reels
KGBovi agenti. Jebeni reelsi mater im rusku!
prayer Instagram reels
KGBovi agenti. Jebeni reelsi mater im rusku!
A vidi ti ovih CCP špijuna pička li im materina. Navodno nova metoda mučenja. 100% istina
Ovo prolazi sigurno.
Pa samo ovdje na ovom malom gaming forumu koji nema veze s Amerikom imaju nekoliko vrlo dobrih primjera
TDS postoji već 8 godina sam sad je malo evoluirala u deltu.
Kažu da demokrati boluju od toga češće.
Majku mu jebem!
wooddiebone ne volim ga, al u zadnje vrijeme je tolko fake news-a oko njegovih izjava da treba googlati dal je stvarno izvalil to sve ili ne? Od onih AI animacija pa do stvari koje izvalil u prvom mandatu, a ne sad. Većinu je izvalil sad...
klinjo teško je više popratiti sve, sve je postalo jedan veliki reality show i to onaj najgori režirani. Čak i s najboljim mogućim namjerama teško je sve polovit, pa i ako pratiš 24/7, a kako tek ostati upućen i točno informiran kroz neke isječke ili par članaka. Ne možeš. Istina je postala nebitna, laž bitnija, a dezinformacija najbitnija.
Moj osobni primjer su ovi prosvjedi u Srbiji. Okolonosti su mi to dopustile, investirao sam se maksimalno, ja od četvrtka do jučer praktički nisam radio ništa osim što sam pratio sve to. Sve moguće medije, prijenose uživo, kako na TV tako i na TikToku/Instagramu, naučio sam svaku jebenu ulicu i križanje u Beogradu, jebenu političku strukturu u tamo nekoj Jagodini i Čačku, mogao bih triangulirat taj zvučni top ako ga je bilo
A opet 80% toga mi nije jasno koliko ima sranja i svega. Informacije se samo gomilaju i ne možeš ih procesirat, danas sam se isključio jer moram nastavit živit, i gotovo je, sutra više ne znam ni tih 20%. Za SAD je još i gore. Tko god tvrdi da zna išta, sere. Većinom se sve svodi na to da se unaprijed izabere strana, biraš iz bazena informacija ono što ti paše i pametuješ. Doduše, konkretno na primjeru SAD-a nije teško izabrat stranu.
Ali što ćemo, recimo, s koronom i znanošću općenito? Imao si i imaš znanstvenike s jedne strane koji govore jedno, pa s druge strane imaš znanstvenike, isto tako školovane i produktivne ljude koji govore drugo. Ako se oni ne mogu dogovoriti oko nečega što bi moralo bit egzaktno, kako bismo mi trebali?
Fenix medijska džungla je postala toliko nepregledna, da je teško izvući nepristrane i 100% provjerene informacije.
S jedne strane imamo politički direktno kontrolirane medije, s druge strane imamo "slobodne" medije koje žive na državnim donacijana, odnosno donacijama vladajuće stranke, koji su nerijetko skloni korupciji i mitu.
Dodaj tome još ogromni informatički nepismen dio stanovništva, botove na sve strane koji kroje javno mišljenje i ljude s niskim IQ-om koji u sve vjeruju šta vide/pročitaju online, false flag operacije, djelomično citiranje i vađenje iz konteksta, itd., i imamo kupus koji čini našu sadašnjost.
Svi su se ponadali, da će se fake news i raznorazne propagande svesti na minimum s dolaskom interneta, socijalnih mreža i mobitela s kamerom u svačijim rukama, a ne da će se sve to pretvoriti u cirkus kakav imamo sada.
Fenix Ali što ćemo, recimo, s koronom i znanošću općenito? Imao si i imaš znanstvenike s jedne strane koji govore jedno, pa s druge strane imaš znanstvenike, isto tako školovane i produktivne ljude koji govore drugo. Ako se oni ne mogu dogovoriti oko nečega što bi moralo bit egzaktno, kako bismo mi trebali?
Svi ti znanstvenici, ako su dobri u onome što rade i drže se znanstvenih postulata, svoje riječi i teze trebaju potkrijepiti konkretnim istraživanjima (po mogućnosti meta analizama ako se ide u smjeru nekog generaliziranja) napravljenim po standardima i zahtjevima struke. Smisao znanstvenog djelovanja nikad nije potvrđivanje i slaganje s kolegama samo iz tog razloga jer je to onda logičnije za shvatiti prosječnom čovjeku, već postavljanje hipoteza koje ćeš vlastitim istraživanjem i egzaktnim mjerenjem ići provjeravati. Dobar znanstveni rad između ostalog se mjeri i po tome što između ostalog mora biti oboriv, temeljen na jasnim dokazima.
Što se korone tiče, generalni konsenzus velike većine znanstvenika je bio (i još uvijek je) da cijepljenje donosi daleko više pozitivnog u odnosu na one slučajeve gdje to neće biti slučaj. Kako se radilo o nepoznatom virusu, nastala je čitava ta preventivna izolacija (i histerija, neizbježno) dok se nije ustanovilo koliko je zapravo štetan i dok se naposljetku nisu otkrila cjepiva koja pomažu poglavito onima starijima i imunokompromitiranima da se lakše nose s koronom.
Fenix možeš to gledati na način da su jedini neovisni(od vlade) mediji u Srbiji zapravo useri na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Da nema toga Vučić bi preko kontroliranih medija(koji su praktički 99%) doista sveo te prosvjede na 400 ljudi kako govori. To je njima jedini način za prenošenje vijesti.
Što se tiče ovih ostalih, algoritmi će ti gurati ono što gledaš i sve radikalnije sa svakim videom, Youtube će uskoro promijeniti taj rabbit hole bait, već je u pripremi.
Instagram ima pogotovo agresivan algoritam guranja "sličnih" stvari.
Jesi kliknuo jednu konspiracijsku teoriju dobijaš 100 progresivno gorih videa. (Tako su se viralno raširile neke sulude teorije poput ravne zemlje u samo godinu dana, više "hate watchanjem" nego zapravo poklonicima te debilane).
Što se tiče prosvjeda u Njemačkoj, Kanadi, Americi gdje se pjeva Internacionala i Bella Ciao, netko to može smatrati nevezanim sa Muskovim "pozdravom od srca" , ali to je čisto zavaravanje.
I mediji vrlo, vrlo malo izvještavaju o tome.
Što se tiče "jedne i druge" strane, popularno je biti neutralan i reći da svi lažu. Na taj strah od kritiziranja stvarnosti upravo i računaju. Jer tako se vlada.
Čim natjeraš običnog čovjeka da deflekta i eufemizira negativu iz straha od konflikta i nepopularnosti- već si pobijedio.
Fenix Čak i s najboljim mogućim namjerama teško je sve polovit, pa i ako pratiš 24/7, a kako tek ostati upućen i točno informiran kroz neke isječke ili par članaka. Ne možeš. Istina je postala nebitna, laž bitnija, a dezinformacija najbitnija.
Tako je. Većina ljudi na žalost nema privilegiju bit uključno kolko bi trebalo da se sve polovi.
Ja evo doslovno dva mjeseca nakon Trumpove inauguracije nisam prestao gledat njegove presice, izjave, vijesti, sve oko toga. Zato jer sam mogao i zato jer je bilo nevjerojatno zanimljivo.
Znači mjera u kojoj su mediji izvrtali apsolutno sve oko njega, njegove izjave, izjave njegovih suradnika, okolnosti u kojima su se dogodile… je apsolutno nevjerojatna. Čuo sam doslovno sve kaj je taj čovjek (i ljudi oko njega) pričao i doslovno svaka izjava je bila tolko izvitoperena u medijima da ja više ne mogu shvatit ništa što pročitam od medija ozbiljno. Ogromna većina kontroverznih stvari je izvučena na zamku od novinara koji traže bombastičan naslov i onda navode pitanjima čovjeka da izgovori nešto kaj mogu staviti u citat. I onda od toga ne bude ništa, ali demantija ili nigdje ili stigne prekasno u obliku edita orginalnog članka kojeg nitko nikad više ne pročita.
Drugi dio toga su neke hipotetske i poluozbiljne izjave po kojima je Trump poznat, ali se prenose kao ozbiljna politika.
Problem sa covidom je bio upravo taj da konsenzus nikad nije bio slabiji i to su ljudi vidli, a dobivali su od djela znanstvene zajednice ponašanje koje ne potiče raspravu nego ju potiskuje. Sve što je išlo kontra totalne panike, radikalnih mjera i drakonskih kazni je bilo utišavano, cenzurirano i brisano.
Ja sam osobno cijepljen protiv covida sa dvije doze i poprilično sam siguran da je to bila dobra odluka, ali sada nakaon dvije godine od tog sranja, vrlo lako možemo vidjeti da covid mjere nisu bile dobra stvar niti su smanjile širenje zaraze ili broj umrlih.
Imamo sve brojke i vidljivo je da zemlje koje su imale minimalne mjere nisu imale povećani broj zaraza i smrti.
Onda jedno zanimljivo pitanje: zašto je bilo tak lako sjebat milijunima mladih diljem svijeta dvije godine školovanja i života zbog solidarnosti prema starijima i bolesnima, ali danas jedna Europa govori o masovnom slanju mladih ljudi u rat?
Kaj god mislio na kraju dana, činjenica je da je upravo način na koji je Covid ishendlan prebacio puno ljudi preko ruba nepovjerenja medijima, znanosti i vladajućima.
Zero Što se korone tiče, generalni konsenzus velike većine znanstvenika je bio (i još uvijek je) da cijepljenje donosi daleko više pozitivnog u odnosu na one slučajeve gdje to neće biti slučaj. Kako se radilo o nepoznatom virusu, nastala je čitava ta preventivna izolacija (i histerija, neizbježno) dok se nije ustanovilo koliko je zapravo štetan i dok se naposljetku nisu otkrila cjepiva koja pomažu poglavito onima starijima i imunokompromitiranima da se lakše nose s koronom.
Vi ovdje znate kojeg sam stava, ja sam se osobno cijepio i zagovarao isto (i zagovaram), napisalo se metre postova. Ali danas isto tako ima i analiza i znanstvenih radova koja ne možeš tek tako odbaciti da cjepiva i nisu bila toliko učinkovita, u nekim slučajevima (iznimno rijetkim) su i štetna. A gdje su još neslaganja oko pojedinih mjera. Mislim ono, kod nas se sve to riješilo popisom stanovništva lol, preko noći smo postali procijepljeni i sve se svelo na taj jedan statistički broj.
Poanta je da oko bilo čega ima dovoljno prostora da obje strane argumentiraju na znanstvenoj razini. Nitko od njih ne laže, znanost je znanost, neki samo drugačije percipiraju, a podataka je često beskonačno i rijetko kad je sve crno na bijelo. Konsenzus na kraju kod takvog nečega što ne možeš egzaktno definirat prevagne na onoga ili one koji imaju veći utjecaj. Nekad su ismijavali Kopernika, a doktori nisu prali ruke, jer to je bio konsenzus.
wooddiebone Znači mjera u kojoj su mediji izvrtali apsolutno sve oko njega, njegove izjave, izjave njegovih suradnika, okolnosti u kojima su se dogodile… je apsolutno nevjerojatna.
To je po onome što sam i ja gledao istina, jako puno mu se izvrće i vadi iz konteksta, ali isto tako je on sam uveo to prije 2016. tako da ga ništa ne žalim. To je praksa kakvu je on uveo u mainstream, istina je s njim postala nebitna. Ti si odabrao koncentrirati i opravdavati njega, biti dijelom tog spektra koliko god tvrdio da si neutralan, i meni je sad teško reći da nisi u pravu kod Trumpa, ali identično se radi i drugoj strani samo ne pratiš sve njihove presice i izjave (realno ni ne možeš, nitko ne može ni ne stigne).
Fenix Nije jednostavno jer je čitav clusterfuck postao globalni problem, umiješala se i politika i silne milijarde utrošene u utrku da se čim prije otkrije cjepivo/a. U toj situaciji je neizbježno da će se ići opravdavati sve što je tada napravljeno, ali računica je da bi broj mrtvih na konto zdravstveno ugroženih osoba bio daleko veći od onog što je bio da nisu uveli mjere. Nema tu mjesta za filozofije što bi bilo najbolje i paralele sa srednjim vijekom, svijet je postupio po uputnicama moderne medicine/znanosti i odluka je ispravna. Jako skupa i s ogromnim posljedicama po globalno gospodarstvo, ali moralno ispravna.
Zero svijet je postupio po uputnicama moderne medicine/znanosti i odluka je ispravna.
Naravno, i ja sam sve to podržavao, dok nisam vidio austrijski državni vrh na nekom skupu kako se ljube i grle, sve i jedan bez maske, i to za vrijeme najstrožih mjera koji su tada bili na snazi u Austriji. A to je samo jedan od bezbroj slučajeva za vrijeme corone, zbog čega sam izgubio povjerenje u medije, vladu i raznorazne eksperte.
Jedu li haićani susjednima ljubimce, jeli globalno zatopljenje prvara zelenih, jesu li električna auta prevara istih tih zelenih. Naravno nakon 180 zaokreta jeli električno auto Teslar koja si kupio od najvećeg donora sada super. Može se navoditi bezboroj pizdarija koje izbacuje iz sebe.
Mislin te fore da jedan predsjednik trolla su mi smješne. To normalan predsjednik naravno ne radi. To su samo fore njegovih pristaša da ga se opere od gluposti koje na dnevnoj sere.
Još donekle razumin ljude koji površno sve to prate pa im Trump može bit zabavan. Ali ako neko malo više prati i ne vidi u njemu problem, neznam šta da kažem.
Mitovi o nekoj slobodi govora, a radi se o svjetskom prvaku kada su u pitanje tužbe protiv novinara.
milicevic87 Cjepivo za mene ili tebe, kao relativno zdrave i mlade pojedince vjerojatno nikad nije ni bilo potrebno. I kod nas je bilo kršenja mjera i svima je bilo zlo od maski, ali eto…pregrmjelo se. I meni je bio užas jer sam tada baš završio sa stažiranjem, vremena je bilo hrpa za sve i svašta, da bi na kraju bio ponajviše u sobi u četiri zida. Da je bilo tako teško s obzirom na gaming, srećom i nije
Fenix To je praksa kakvu je on uveo u mainstream
Ne bi se složio. To je samo moment u kojem si ti shvatio da se to događa jer je bilo preapsurdno.
Upravo oba mandata Obame prije Trumpa su ti odličan primjer za to. To je već postao i meme. Thanks Obama kao apsurdna satirizacija te cjele situacije koja je počela puno prije nego je Obama uopće inauguriran.
Tak da ja stvarno ne branim Trumpa. Prozivam površne poglede na situacije koje su puno kompleksnije nego ih se prikazuje. Trump je samo trenutno meta, a demokrati su sad trenutno ti koji su dno dna. To je bilo i opet će bit drugačije. Kad se republikanci opet nađu u ponoru ludila kao demokrati sad vidjet ćeš kak će Fox News odmah prešaltati iz poprilično etične i zdravorazumske platforme kakva je ovog momenta natrag na propaganda mašinu kakva je bila za vrijeme Obame.
Zero računica je da bi broj mrtvih na konto zdravstveno ugroženih osoba bio daleko veći od onog što je bio da nisu uveli mjere.
Ali računica je dokazano kriva, a ljude koji su dok je bilo bitno to govorili, se ušutkivalo, diskredotiralo i blatilo po medijima.
Kome sad da prosječna osoba koja nema vremena za čitanje znanstvenih elaborata i istraživanja povjeruje kad su oni kojima bi trebali vjerovati ili nesposobni ili lažu, a oni koji su luđaci i teoretičari zavjere na kraju dana ispadnu u pravu?
wooddiebone Ali računica je dokazano kriva, a ljude koji su dok je bilo bitno to govorili, se ušutkivalo, diskredotiralo i blatilo po medijima.
Kome sad da prosječna osoba koja nema vremena za čitanje znanstvenih elaborata i istraživanja povjeruje kad su oni kojima bi trebali vjerovati ili nesposobni ili lažu, a oni koji su luđaci i teoretičari zavjere na kraju dana ispadnu u pravu?
Susjed doktor je otvoreno govorio protiv cjepiva svojim pacijentima. Umro je od korone. Pokoj mu dusi.