Deadwalker
Deadwalker Lokalne vlasti navode da su napadi uništili ili teško oštetili osam peterokatnica, administrativnu zgradu i trgovački centar.
na samom pocetku ovoga bio je posvuda ne mali broj komentara tipa: "a sto su radili u trgovackom centru kad je rat?"
Da ne zaboravimo i genijalne analize tipa "ovo je sve zato sto se NATO priblizio granicama Rusije" "Europa je jadna kad mora Amerika braniti Ukrajinu"
Potpuno smetnuvsi sa uma da je glavni pokretac ekspanzije NATOa upravo Amerika.
Da se podsjetimo: Istocni Blok je izgubio hladni rat unutarnjim otporom potpomognutim(i organiziranim) masovnom operacijom najvecih tajnih sluzbi.
Neke drzave su se rastavile na sastavne dijelove, neke su se ponovno ujedinile. (Zamislimo da Sjeverna Koreja ima neke znacajne resurse i da je kojim slucajem u Europi. Pa nema sanse da bi Kim Jong Un ikada i naslijedio vlast.)
Na vlasti u Americi i Rusiji trenutno je oligarhija koja se niti malo ne ustrucava naglasiti da to jesu, izusevsi jedino samo izgovaranje pojma oligarhija.
Dakle tko profitira od Trumpovog "mira"?
Putin jer direktno dobija teritorije Ukrajine, garancije da se NATO nece siriti na to podrucje i indirektno, kao posljedica "mira" za nagradu ce dobiti i ukidanje sankcija.
Trump jer ce pokupiti slavu i masovne ugovore za obnovu ostataka Ukrajine(i Rusije) gdje ce moci slavodobitno reci da je on to uspio.
Ukrajina gubi teritorij i de facto gubi suverenitet. Kapitulacija.
Da, sviju je strah treceg svjetskog rata. Da, Ukrajina je vjerojatno izgubljen slucaj, nazalost.
Ali to je tako kad je svijet jedino ujedinjen ekonomijom koja MORA RASTI. MORA. I svako malo kad padne, izvlace se pistolji a prijeti se nuklearnom anihilacijom. Svaka recesija u Americi rezultira nekom invazijom ili uvodjenjem "mira".
ocito rjesenja nema, osim ako nas ne napadnu vanzemaljci, alternativno mozemo doci skroz do premisa Metal Gear Solida i Horizon Zero Dawn gdje privatne korporacijske vojske vode ratove samo da bi vodili ratove. War Economy.
Ali eto, korporacije su krive, "okrugli stolovi", Nitko od nas nije nikada kriv. i nikad nece ni biti, sve dok se ne rodi jedan koji ce perspektivnom diktatoru, robovlasniku i masovnom ubojici opaliti samarcinu na prvi znak takvih ambicija, i prije prvog znaka.
Ali ne, svi smo mi zvijezde, bogom dani potencijalni influenceri koji reklamiraju jogurt i brijace jaja. samo nase misljenje vrijedi, rodimo se najbolji, jedino sto je potrebno da svi pjevaju nasu pjesmu i slusaju nase teorije je prilika. ili smo konzumeristicki konformisti koji kupuju taj brijac jaja i suplemente testosterona da se ne bi slucajno jedan dan probudili kao zena ili nedajboze probudili kao woke.hah. i svadjamo se ciji influencer ima bolje misljenje o
cijeni jaja u americi.
American fucking dream. It's Me. There is no one that knows about this stuff more then me. and I have people, best people, they respect me. They are constantly telling me how they have never seen someone as smart as me.
and you? fuck you. who are you.