Čak i kad stavimo na stranu apsolutno sve u videu i naslovu , lik pije vodu iz bazena. Alo, lik pije vodu iz bazena

Trump vjeruje Putinu da želi mir.

UN: Jedan od najsmrtonosnijih dana za civile u Ukrajini ove godine

Ujedinjeni narodi reagirali su na sinoćnje ruske napade na Ukrajinu, ističući da je riječ o jednom od najsmrtonosnijih dana za civile u ovoj godini.

Prema Misiji UN-a za praćenje ljudskih prava u Ukrajini, 21 civil je ubijen, što čini jučerašnji dan jednim od tri najsmrtonosnija za civile od početka godine.

"Svi poginuli civili i 79 od ukupno 81 ranjene osobe stradali su na teritoriju pod ukrajinskom kontrolom", priopćili su iz UN-a i dodali da se podaci još uvijek provjeravaju.

Najveći broj žrtava zabilježen je u Donjeckoj oblasti, uključujući Dobropilju, gdje je ruski napad s više vrsta oružja usmrtio 11 civila.

Lokalne vlasti navode da su napadi uništili ili teško oštetili osam peterokatnica, administrativnu zgradu i trgovački centar.

Deadwalker

Deadwalker Lokalne vlasti navode da su napadi uništili ili teško oštetili osam peterokatnica, administrativnu zgradu i trgovački centar.

na samom pocetku ovoga bio je posvuda ne mali broj komentara tipa: "a sto su radili u trgovackom centru kad je rat?"
    Da ne zaboravimo i genijalne analize tipa "ovo je sve zato sto se NATO priblizio granicama Rusije" "Europa je jadna kad mora Amerika braniti Ukrajinu"
    Potpuno smetnuvsi sa uma da je glavni pokretac ekspanzije NATOa upravo Amerika.

Da se podsjetimo: Istocni Blok je izgubio hladni rat unutarnjim otporom potpomognutim(i organiziranim) masovnom operacijom najvecih tajnih sluzbi.
    Neke drzave su se rastavile na sastavne dijelove, neke su se ponovno ujedinile. (Zamislimo da Sjeverna Koreja ima neke znacajne resurse i da je kojim slucajem u Europi. Pa nema sanse da bi Kim Jong Un ikada i naslijedio vlast.)
    Na vlasti u Americi i Rusiji trenutno je oligarhija koja se niti malo ne ustrucava naglasiti da to jesu, izusevsi jedino samo izgovaranje pojma oligarhija.

Dakle tko profitira od Trumpovog "mira"?
    Putin jer direktno dobija teritorije Ukrajine, garancije da se NATO nece siriti na to podrucje i indirektno, kao posljedica "mira" za nagradu ce dobiti i ukidanje sankcija.
    Trump jer ce pokupiti slavu i masovne ugovore za obnovu ostataka Ukrajine(i Rusije) gdje ce moci slavodobitno reci da je on to uspio.
    Ukrajina gubi teritorij i de facto gubi suverenitet. Kapitulacija.

Da, sviju je strah treceg svjetskog rata. Da, Ukrajina je vjerojatno izgubljen slucaj, nazalost.
    Ali to je tako kad je svijet jedino ujedinjen ekonomijom koja MORA RASTI. MORA. I svako malo kad padne, izvlace se pistolji a prijeti se nuklearnom anihilacijom. Svaka recesija u Americi rezultira nekom invazijom ili uvodjenjem "mira".
    ocito rjesenja nema, osim ako nas ne napadnu vanzemaljci, alternativno mozemo doci skroz do premisa Metal Gear Solida i Horizon Zero Dawn gdje privatne korporacijske vojske vode ratove samo da bi vodili ratove. War Economy.

Ali eto, korporacije su krive, "okrugli stolovi", Nitko od nas nije nikada kriv. i nikad nece ni biti, sve dok se ne rodi jedan koji ce perspektivnom diktatoru, robovlasniku i masovnom ubojici opaliti samarcinu na prvi znak takvih ambicija, i prije prvog znaka.
    Ali ne, svi smo mi zvijezde, bogom dani potencijalni influenceri koji reklamiraju jogurt i brijace jaja. samo nase misljenje vrijedi, rodimo se najbolji, jedino sto je potrebno da svi pjevaju nasu pjesmu i slusaju nase teorije je prilika. ili smo konzumeristicki konformisti koji kupuju taj brijac jaja i suplemente testosterona da se ne bi slucajno jedan dan probudili kao zena ili nedajboze probudili kao woke.hah. i svadjamo se ciji influencer ima bolje misljenje o
    cijeni jaja u americi.
    American fucking dream. It's Me. There is no one that knows about this stuff more then me. and I have people, best people, they respect me. They are constantly telling me how they have never seen someone as smart as me.
    and you? fuck you. who are you.

somethingwrong

Country without a race
      Formed from people you disgrace
      White right conservative might
      Killers of Kennedy with no fright
      The American way!

System of a Down - Temper, ali nisu ni druge velesile ništa bolje, "covjek je covjeku vuk" a okrugli stol (🤪) je negativni dio dualnosti škole zvan Život na Zemlji koja ima svoje cikluse…"let the sun shine in, let the sun shine in, the sun shine in"🌥️🙏

Jebat ga, ako milijuni ljudi mogu popušiti foru da Rusi koriste "human wave attack" s valjda desetinama tisuća videa i 0 dokaza, zašto Trump ne bi mogao popušiti skoro istu foru da Rusi gube rat i da mu je jedina opcija da stisne Ukrajinu da potpišu primirje.

Na 2:16 tip prizna na nacionalnoj televiziji da je pobijedio jer su mu Namjestili izbore

EDIT: aha, sere kako su namjestili 2020 izbore protiv njega i sad je on kao pobijedio.

somethingwrong Trump želi mir u Ukrajini pod uvjetom:

1. Da ga On sklopi jer je najveći narcisoid na svijetu
      2. Da ga sklopi na način da mu Ukrajina prepusti 500milijardi(što je prilično niska procjena) vrijedna prava na iskop Ukrajinskih minerala
        Time bi teritorij Ukrajine de facto postao dio američkog investmenta, a s time bi bio pod direktnom američkom protekcijom i prešli bi iz proxy protekcije u direktni način
      3. Da Zelensky ničim ne uvjetuje mir , znači da popusti Putinovim zahtjevima, a oni su između ostalog i teritorijalni.
      4. Uzevši sve u obzir mir bi se sklopio na način da Ukrajina pristane na ucjenu Amerike i rezultate Ruske agresije

Sve 4 točke koje si naveo su apsolutno bez ikakvog temelja.

Pregovori o miru nisu ni započeli, a vi govorite o uvjetima koje nitko nigdje nije naveo kao uvjete nego se ponavljaju i prenose bez ikakvog izvora jer eto upravo ti random neznanče s interneta znaš dobro što se događa i s kojim motivacijama djeluju svi uključeni jer si čuo više puta od više ljudi da je to tako.

Pa dosta vas je više i vaših izmišljotina.

pa je fašist, pa je nacist, pa je narcisoid, pa je ovakav, pa je onakav, pa ovo radi zbog ovoga, pa ovo radi zbog onoga.

Nemogu vjerovat da uopće trošim vrijeme na rasprave sa osobama koje nemaju sposobnost kritičkog razmišljanja.

wooddiebone

Ako je njegovo bez temelja, odakle ti svoje informacije crpiš koje su sve očito utemeljene?

Pitam za prijatelja

Jbt, lik je narcisoidni poremećeni idiot.

renda

Vjerujem da ti tako misliš, ali ja ne tvrdim da je netko ovakav ili onakav niti gradim svoje argumente na osobnim napadima na nečiji karakter ili na štovanju istoga.

Niti navodim nekakve fantomske uvjete bazirane na ničemu prije nego su pregovori uopće dogovoreni.

"Ali Trump je ovakav i onakav" nisu argumenti. Nikad neće bit argumenti. Svi političari su ovakvi i onakvi. Churchill je bio arogantni smećar od osobe koji je direktno uzrokovao smrti milijuna ljudi u britanskim kolonijama.

Sad zamisli kak bi drugi svjetski rat izgledao da smo imali internet i vas hrpetinu pametnjakovića koji se jednostavno ne možete pomirit s činjenicom da neki govnar može imat dobru ideju.

Svi ovi Plenkovići u europi su ista korumpirana gamad ko i Trump. Nemoralna govna koja hoće svoje ime upisat u knjige iz povijesti.

Ali ne, crveno je pred očima kad je Trump u pitanju. Slijepi bijes i mržnja. Zadavi, zakolji, sabotiraj, mrzi, širi neprovjerene informacije, baljezgaj gluposti koje je tvoj pristrani mozak manifestirao iz ničega…

doktor1

Koje točno ja informacije iznosim ovdje kao argumente? Doslovno sve kaj radim je demantiram klimave izjave.

Naveo sam neke direktno prevedene quotove od Trumpa kao primjer za medijsku manipulaciju koju svi propagiraju. Te kvoteove sam osobno čuo lika da izgivara na presici, nisam ih kopirao sa nekog portala.

Za ostatak posta ti je isti odgovor kao i rendi.

OK, oni koji imaju drugačije stajalište od tebe o Trupmu su idioti i samo si ti objektivan

Pošteno

Nitko na ovom forumu ne podržava Putina, nitko se ne slaže sa ruskom invazijom na Ukrajinu, nitko ne tvrdi da bi "mir" u kojem Ukrajina mora popljugat Rusiji i pristat na svašta bio pravedan.

Al ako je alternativa daljnje zveckanje oružjem, širenje sukoba i slanje vojnika iz zemalja EU na ukrajinski front… e, jebiga. Možete me nazvat i pičkom i kukavicom al ja nisam za daljnji nastavak rata i nisam za to da se radi odluka mrtvih idiota koji vode EU taj rat proširi na ostale zemlje. Trebo bi pljeskat Macronu, Ursuli i sličnima i kimat glavom na njihova sranja? Ma da nebi…

Idete u krajnost i maltene čim netko ne pljuje po Trampu i ne heshtaga SlavaUkrajini, on je putinofil i navija da Rusi nastave sa ovim što Rusi rade. Jebeni mediji poput jutarnjeg i slične stoke se natječu tko će pisat veća sranja protiv Trumpa i njegovih postupaka.

Jel frajer egocentrični narcisoidni manijak? Vjerojatno je. Jesu mu sve odluke dobre, razumne i skroz pametne? Ne bih se složil, ali isto tak se svi njegovi potezi potenciraju na n-tu i izvlači se samo ono najgore iz svega. Čovjek je na funkciji jedva mjesec dana. Posljedice njegovih odluka i odluka njegove administracije će sigurno bit dalekosežne, ali nitko od vas ovdje nije ekonomski i politički stručnjak i analitičar da može 100% realno reć kako će se neke stvari odvit kroz koji mjesec / godinu. Ja jako poštujem većinu komentatora u ovom topicu i volim pročitati njihova realna razmišljanja i onda kad se ne slažem sa njima, al teško mi se otet dojmu da u puno toga navlače vodu na svoju ideologiju i razmišljanja. I ako se netko ne slaže s vašim narativom, krenu optužbe i maltene vrijeđanja.

Stavljate Woodiu u usta ono što nijednom riječju nije reko. Radite mu ono za što upravo njega optužujete. Jel vi pročitate sve što je napiso il samo selektivno tražite nešto između redaka da bi se mogli nečeg uhvatiti? Woodie mi nije najdraži lik na forumu i imali smo dovoljno svojih nesuglasica i rasprava, al baš ga pretjerujete.

Ako je za vjerovati internetu, SAD je dosad u Ukrajinu utuko oko 70 milijardi Eura. Hej, SEDAMDESET MILIJARDI! Trump hoće zavrnuti pipu i dobiti nešto nazad? Pa meni osobno je to najlogičnija stvar na svijetu, pogotovo za biznismena poput njega.

Hrvatska je pomogla sa otprilike 184 milijuna eura. Za naše prilike i našu državicu basnoslovna cifra. Da se razumijemo, pomoći im je trebalo i podržavam, al jbmu mater, mislim da bi bilo dosta i da se hrpa te love može preusmjeriti i u poboljšanje hrpetine stvari u našoj zemlji. Bogdragi zna da je kod nas potrebna hrpa ulaganja i obnova svega i svačega, i ne podržavam da se i dalje upumpavaju milijuni i milijuni u Ukrajinu. Ljudima još nije sanirana šteta od potresa, al ne, ajmo sa novih 20 milijuna u Ukrajinu. Ma dosta više.

Tuhy Možete me nazvat i pičkom i kukavicom al ja nisam za daljnji nastavak rata

Nije nitko za nastavak rata

Ali bogami da je kod nas bilo nema vise rata ali osvojeno ostaje srbiji nebi nikad a ni onda pristao.

The United States has told its allies that it does not plan to participate in military exercises in Europe, according to reports.

The move, the latest in Donald Trump's pivot away from the bloc, would see America pull out of exercises beyond those already scheduled for this year.

The withdrawal concerns exercises that are on the "drawing board", according to Swedish newspaper Expressen.

It means that Nato countries will be forced to plan exercises without the participation of the US military, the largest in the alliance.

Mr Trump has repeatedly criticised Nato countries for not meeting the current goal of spending two per cent of GDP on defence, arguing that the disparity puts an unfair burden on the United States.

On Friday, he warned that the US may not defend Nato allies who do not meet the spending target as part of a major shake-up of the alliance.

https://www.telegraph.co.uk/us/politics/2025/03/08/us-to-cease-all-future-military-exercises-in-europe-reports/

Tuhy Hrvatska je pomogla sa otprilike 184 milijuna eura. Za naše prilike i našu državicu basnoslovna cifra. Da se razumijemo, pomoći im je trebalo i podržavam, al jbmu mater, mislim da bi bilo dosta i da se hrpa te love može preusmjeriti i u poboljšanje hrpetine stvari u našoj zemlji.

Jako puno tu stvari ima za replicirati, ali većina je već bila diskutirana, a oko osnovne premise da bi trebalo dozvoliti Putinu da zadrži petinu teritorija Ukrajine i nazovemo to "mir" i to je to, stvarno ne znam kako o tome diskutirati jer očito se živi u paralelnom svemiru gdje je nešto tako moguće i da će to biti pravi mir. Tu je i pitanje da ako se dozvoli jednom diktaturu da jednostavno silom uzme teritorij druge suverene zemlje kako će to utjecati na druge i njihove ambicije i koliko "mira" će svijet zapravo vidjeti u sljedećih 10 godina. To je dodatna tematika o kojoj nitko ne želi razmišljati, ekipa ovdje želi otvoriti index, vidjeti sunce i dugu i ne razmišljati o nekim tamo ratovima. Koji će krenuti ukoliko se krene maksimalno podilaziti diktatorima i invazijama na suverene države.

Zato baš ću se samo osvrnuti na ovo

Hrvatska je pomogla s slanjem stare opreme i municije od čega je većina bila za otpis, u ovom iznosu. Hrvatska, kao i većina država, uključujući US, nije slala lovu, slala je što je imala po skladištima od vojne opreme. S tim da smo mi za razliku od nekih, bili toliko pristojni pa im nismo poslali raspadajuće tenkove u kojima bi bili glineni golubovi na ratištu. To su bile stare puške i municija koje ne možeš preprodati na placu i uložiti u obnovu kuća. Hrvatska im nije poslala cent na neke bankovne račune iz proračuna. Kao i većina - svi ovi iznosi koji se spominju su iznosi poslane opreme od koje je većina bila stara i nekorištena koja bi se ionako otpisala.

A kad smo kod iznosa - računale su se cijene poslane opreme po stanovniku pojedinačnih zemalja, pun je internet. Po stanovniku Amerike ispada 4 velike pizze iz restorana godišnje. Iako nisi jer smo mi slali staru opremu, čisto za potrebu diskusije, da smo slali pare iz proračuna ispalo bi te 50ak eura do sad.

Čisto male perspektive. Može tebi ovih 50 eura biti puno i ne želiš više da cent ide Ukrajini, legitimno, ne želiš. Ali nemojmo ovo maskirati u neke polemike o "miru" koji je bio predložen.

Osobno sam priličan siguran da ako se pristane na uvjete koje su Trump i Putin zamislili za "mir", platiti ćemo puno, puno više u narednim godinama svi.

Miro Ali bogami da je kod nas bilo nema vise rata ali osvojeno ostaje srbiji nebi nikad a ni onda pristao.

Hrvatska je sama oslobodila okupirani teritorij.

Da smo izvukli tolko para i oružja od svijeta i nastavili tražit još bez da smo pokazali ikakve znakove napretka, misliš da bi međunarodna zajednica ovako skakala pred neprijatelja da zaštiti nas i naš teritorij i bila spremna na 3. svjetski rat?

Yeah right, baš ko embargo na oružje.

ThomasAAnderson

Po osmi valjda put: Ekipa nije ni sjela za stol pregovarat, a vi pričate o nekakavom prepuštanju teritorija i uvjetima koje su Trump i Putin smislili.

Izmišljate stvari. Prestanite.

Jebote izginut ćemo svi bez da uopće probamo spriječit opći rat. Hrpa vas uvjerena da nismo ni trebali.

Jebeno.