- Uređivano
Wow, plan Trumpov je "Slušajte, svi se predajte (Ukrajinci), dajte nam 70% više resursa nego što smo uložili (da, one nebuloze i brojke koja baca iz vedra neba su teške falsifikacije), i ne, nećete dobiti garanciju da ste zaštićeni. Sutra vas može Putin opet napasti, jebigaaaa tough luck. Eh da i taj deal podrazumijeva dobar dio teritorija da batalite." Na to sve popljuvaju Zelenskyya onako.
Wow, tako dobar deal. To je njegovo brzo rješenje. Pitao bih te da se radi o tvojoj zemlji tako. Ništa, Amerika kaže da Istra sada pripada slovencima. A jebiga, čuj, moramo da se rat završi, jebe se meni za tvojom borbom, tik-tok tik-tok, treba mi ta Nobelova nagrada. Zar nije smiješno?
Sve što Zelenskyy hoće jeste sigurnost, a to je dakle ili članstvo u Nato ili napismeno GARANCIJA da Rusi neće napasti. Imali su već "assurance" kad su se odrekli nuklearki na Budimpeštanskom memorandumu, pa kita Putin napao, aneksirao Krim i nitko ništa. Ja sam ubijeđen i da bi se ukrajinci odrekli dijela teritorija ako to znači da onog trenutka kada Rusija opet napadne (a napala bi) da znaju da EU/Ameri vojno uzvraćaju trupama.
Ukrajina je trenutno najsposobnija vojska u Europi koja može da se suprotstavi Putinu. Pripremani su decenijama na to i nisu oni kao ostale EU zemlje (no offense). Imaju prednost domaćeg terena i sve što im treba da se odbrane je vojna oprema i informacije. Pa dajte im to jbm mu oca. Bolje nego da nama Rusija zakuca na vrata. A budi siguran, zakucala bi. Nije se EU prepala bez razloga.