wooddiebone

Wow, plan Trumpov je "Slušajte, svi se predajte (Ukrajinci), dajte nam 70% više resursa nego što smo uložili (da, one nebuloze i brojke koja baca iz vedra neba su teške falsifikacije), i ne, nećete dobiti garanciju da ste zaštićeni. Sutra vas može Putin opet napasti, jebigaaaa tough luck. Eh da i taj deal podrazumijeva dobar dio teritorija da batalite." Na to sve popljuvaju Zelenskyya onako.

Wow, tako dobar deal. To je njegovo brzo rješenje. Pitao bih te da se radi o tvojoj zemlji tako. Ništa, Amerika kaže da Istra sada pripada slovencima. A jebiga, čuj, moramo da se rat završi, jebe se meni za tvojom borbom, tik-tok tik-tok, treba mi ta Nobelova nagrada. Zar nije smiješno?

Sve što Zelenskyy hoće jeste sigurnost, a to je dakle ili članstvo u Nato ili napismeno GARANCIJA da Rusi neće napasti. Imali su već "assurance" kad su se odrekli nuklearki na Budimpeštanskom memorandumu, pa kita Putin napao, aneksirao Krim i nitko ništa. Ja sam ubijeđen i da bi se ukrajinci odrekli dijela teritorija ako to znači da onog trenutka kada Rusija opet napadne (a napala bi) da znaju da EU/Ameri vojno uzvraćaju trupama.

Ukrajina je trenutno najsposobnija vojska u Europi koja može da se suprotstavi Putinu. Pripremani su decenijama na to i nisu oni kao ostale EU zemlje (no offense). Imaju prednost domaćeg terena i sve što im treba da se odbrane je vojna oprema i informacije. Pa dajte im to jbm mu oca. Bolje nego da nama Rusija zakuca na vrata. A budi siguran, zakucala bi. Nije se EU prepala bez razloga.

Solid_Snake

T-rump i Zeleni su obojica profesionalni glumci, zato je sve i onako prezentirano na svim televizijama koje opet drži/kontrolira "deep stol"…T i Z zajedno sa P su samo katalizatori za raspodjelu resursa jedne velike države, ništa novo pod suncem suvremenih kauboja…

Solid_Snake

Mislim nije da se ne slažem. Ali žalosno je da imamo isključivo taj jedan put za mir.

Kaj ako je izbor ili nagužena Ukrajina ili treći svjetski rat? Jer ovo kaj europa radi poprilično djeluje kao priprema za svjetski rat.

Kolko je europa sposobna ostati homogena kad imaš poprilično oprečne stavove kod dosta zemalja.

Oko Hrvatske su Orban, Vučić, Bosna iz čijih su šuma nedavno dolazili snimci marširajućih Islamista sa kalašnjikovima (ovo bi volio da mi netko dokaže kao lažno jer me prestravilo).

U svakom slučaju, jako mi je drago da imamo predsjednika koji nas vojno drži po strani od cjele situacije s Ukrajinom.

Zašto ovaj potpisuje deal za minerale ako je Trump pauzirao pomoć Ukrajini?

Mi smo očito svi umrli za vrijeme korone i sad smo u čistilištu. Drugog objašnjenja za nebuloze koje se desavaju nema

https://apnews.com/article/trump-nato-ukraine-c5fef35ca057a31a61cba6f611393999

Trump said Thursday in the Oval Office that other countries would not come to the defense of the U.S. — though they have done exactly that, in the only instance that the Article 5 defense guarantee was invoked.

"You know the biggest problem I have with NATO? I really, I mean, I know the guys very well. They're friends of mine. But if the United States was in trouble, and we called them, we said, 'We got a problem, France. We got a problem, couple of others I won't mention.' Do you think they're going to come and protect us? They're supposed to. I'm not so sure."

Lol koji debil. Jedini put kad je uopšte article 5 pozvan je 9/11 kada se desio i kada su oni to uradili i kada su se svi odazvali. Naravno ovo će blesavi i glupi ameri gutati bez trunke istraživanja, a narančasti majmun već polako otvara vrata tome da izađu iz NATO-a.
      Mislim, who are we kidding, svaki jebeni potez koji je uradio je na štetu saveznika.

Ne bi me čudilo i da se Kina uskoro okuraži i počne sve više testirati napade na Tajvan. Sve upućuje na to.

Vidim već Rusi iskorištavaju situaciju (as planned of course). Prvi udari zabilježeni na tlu. Vjerovatno će ukrajinci štediti Patriot rakete za odbranu Kijeva, s obzirom da su im ameri zavrnuli pipu. Također postaju i slijepi polako. Ne bi me čudilo da uskoro ugase i Starlink.

wooddiebone Kaj ako je izbor ili nagužena Ukrajina ili treći svjetski rat? Jer ovo kaj europa radi poprilično djeluje kao priprema za svjetski rat.

WW3 je siguran ako će Ukrajina biti nagužena jer će tek onda Putin dobiti na apetitu za dalje. S bullyjima jedino možeš silom, drugačije ne ide. Već smo jednom u povijesti podilazili agresoru pa svi znamo kako je to završilo. I sada ćeš reći "ali Rusi nemaju kapaciteta za bilo kakav novi front". Da, u ovom trenutku. No ako sada se dogodi mir kako su Putin i Trump zamislili, Rusi imaju savršenu pauzu da obnove tehničke i ljudske zalihe i nastave gdje su stali s još većom silom. Imaj u vidu da je sada ruska ekonomija kompletno ratna i ako se to odjednom ugasi, čeka ih baš ono brutalna kriza koja će Putina doći glave. Tako da će Putin samo nastaviti štancati vojnu opremu, probati preko Trumpa oživiti energetsku industriju i mobilizirati ljude u kapacitetu koji EU ne može pratiti. Nije bezveze nastala panika oko toga what if ako USA više neće štititi Europu. Mi6 sigurno ima dosta dobru sliku što se događa u pozadini i nije UK bezveze preuzeo inicijativu da se dogovore nekako s Amerikom.

Opcije su trenutno dogovoriti pravedni mir da više Rusima ne pada napamet napadati, a alternativa je kudikamo gora.

Deadwalker Moguće ali nemam straha. Rusi se već dugo muče s Ukrajinom.

Mislim da protiv NATO-a, čak i bez Amerike nemaju šanse.

I ne vjerujem da će Rusi ići u novi rat jer ih to gura u sve veće siromaštvo.

WW3 je realno već počeo, ostaje samo još ona jedna komponenta "stranih vojnika na tlu Ukrajine ili Rusije", makar je i to ispunjeno sa sudjelovanjem Sjeverne Koreje. Danas šalješ dronove, rakete i svu moguću vojnu opremu i oružje državi da to iskoristi za obranu odnosno ubijanje, a dobar dio toga je i efikasniji u tome od čovjeka (spomenuti dronovi i ostala sredstva). Ako to nije izravna uključenost u rat, onda treba redefinirati to značenje.

Nešto mi govori da će Grok na servis kako bi se bolje republikanski indoktrinirao. Putinova pudlica neće biti sretna.

Deadwalker Nije ovo igrica pa rusi mogu izmisliti manpower kroz par turnova. Ruskinjama se ne rađa djecu isto ko i zenama u EU, osim ak mislimo svi 18 god cekat da se rusi magicno nastancaju, osim toga trump je vani za 4 godine(ako ne bude ubijen prije toga) i ide sve po starom kad se demokrati vrate.

somethingwrong ne zaboravi da je Trump rekao da neće trebati izbori nakon šta se njega izabere

Ovo mi je tad u izborima bilo najsmješnije kad su mu vadili, ono u smislu skroz glupo i nerealno, dajte demokrati uhvatite se ozbiljnijih tema. Danas više uopće nije neizgledno, dapače, čak sam sklon vjerovat u to nakon svega

Pa već se spominjalo da naprave izmjenu Ustava kako bi dobio (priliku za) 3. mandat. On je valjda odlučio biti doživotni predsjednik lol. No bez obzira na sve, kako je krenulo, nisam siguran da će dočekati i kraj 2. mandata.
              Naglo "prijateljstvo" s Rusima mnogim republikancima sigurno neće najbolje sjesti (ipak su to "komunisti") i još ako im se opet pojača inflacija, ljudi neće biti baš oduševljeni (jer su ga prvenstveo izabrali da sredi ekonomiju). Postoje i neke tradicije / nepisana pravila koje ljudi vole u uređenim demokratskim sustavima i ovo sve veće koketiranje s idejom "pored mene ne trebate više drugog predsjednika" vrlo brzo će mu se obiti o glavu.
              Ako nekim čudom neće, vrijeme je da EU traži druge partnere. Kinezi se već nude.