USA, Trump wins, Kamala go home i političke teme
- Uređivano
U.S. President Donald Trump's administration is planning to revoke temporary legal status for some 240,000 Ukrainians who fled the conflict with Russia, a senior Trump official and three sources familiar with the matter said, potentially putting them on a fast-track to deportation.
The move, expected as soon as April, would be a stunning reversal of the welcome Ukrainians received under President Joe Biden's administration.
Čitam zadnje vijesti i ono, američka administracija radi doslovno sve što Rusi traže. Ovakav zaokret vanjske politike vjerojatno se nikada prije nije dogodio, barem ne u tako kratkom vremenskom periodu. Ok, da bi se pričalo ozbiljno o miru, nekakav kompromis oko nečega se mora dogoditi, no ovo je potpuna kapitulacija.
Trumpu je samo bitno da se mir sklopi, a kakve će biti posljedice toga kroz 10-15 godina, koga briga jer on ionako vjerojatno više neće biti živ.
Agent Krasnov će dobiti titulu zaposlenika mjeseca u KGB-u.
- Uređivano
Deadwalker Trumpu je samo bitno da se mir sklopi
Trumpu je bitno da čim prije počne izvlačenja ruda i minerala iz Ukrajine + 100% otvaranje tržišta s Rusijom. Ekonomija mu treba bump čim prije, midtermsi će doći jako brzo.
A u isto vrijeme tip je teško smeće. Ovo nema nikakve veze ni s pregovorima, tržištima ni mineralima. Nepotrebna okrutnost jer mu Zelenski nije tetošio ego.
U.S. President Donald Trump's administration is planning to revoke temporary legal status for some 240,000 Ukrainians who fled the conflict with Russia, a senior Trump official and three sources familiar with the matter said, potentially putting them on a fast-track to deportation.
Deadwalker Što ga ne ubi Tuta Bugarin…
- Uređivano
Deadwalker Trumpu je samo bitno da se mir sklopi, a kakve će biti posljedice toga kroz 10-15 godina
Koja je alternativa miru i kaj slijedi za 10-15 godina ako se takav mir sklopi?
Pitam jer slušam Ursulu sa EU summita koja kaže da je Europa pod ogromnom opasnosti i zanima me o kojoj točno opasnosti govori.
Činjenica je da je Rusija prekršila svaki dogovor i da se od nje može očekivati da će prekršiti i u buduće. ALI također je činjenica da je Ukrajina napadnuta jer nije u NATOu i bila je otvorena meta.
Kakve sulude ideje imaju naši lideri ako misle da Rusija ima namjeru i uopće mogućnosti za napad na bilo koju NATO članicu uz granicu kad su imali problema sa Ukrajinom i prije svih mogućih paketa pomoći?
Europa se mora sabrati i osnažiti, ali ideja da Rusija uz Ukrajinu ima mogućnosti ratovati na još jednom frontu je deluzija i haluciniranje.
Svi se slažu da sklapanje brzog mira nije kraj nego tek početak rješavanja problema invazije Ukrajine, ali se istovremeno ponašaju kao da sad kad se postigne obustava vatre to je problem jer će ju Rusija prekršit.
Jedini ko ima ikakav plan i put do rješavanja situacije je Trump. Svi ostali se slažu s tim planom, ali se ne slažu s tim planom.
Suludo.
- Uređivano
Wow, plan Trumpov je "Slušajte, svi se predajte (Ukrajinci), dajte nam 70% više resursa nego što smo uložili (da, one nebuloze i brojke koja baca iz vedra neba su teške falsifikacije), i ne, nećete dobiti garanciju da ste zaštićeni. Sutra vas može Putin opet napasti, jebigaaaa tough luck. Eh da i taj deal podrazumijeva dobar dio teritorija da batalite." Na to sve popljuvaju Zelenskyya onako.
Wow, tako dobar deal. To je njegovo brzo rješenje. Pitao bih te da se radi o tvojoj zemlji tako. Ništa, Amerika kaže da Istra sada pripada slovencima. A jebiga, čuj, moramo da se rat završi, jebe se meni za tvojom borbom, tik-tok tik-tok, treba mi ta Nobelova nagrada. Zar nije smiješno?
Sve što Zelenskyy hoće jeste sigurnost, a to je dakle ili članstvo u Nato ili napismeno GARANCIJA da Rusi neće napasti. Imali su već "assurance" kad su se odrekli nuklearki na Budimpeštanskom memorandumu, pa kita Putin napao, aneksirao Krim i nitko ništa. Ja sam ubijeđen i da bi se ukrajinci odrekli dijela teritorija ako to znači da onog trenutka kada Rusija opet napadne (a napala bi) da znaju da EU/Ameri vojno uzvraćaju trupama.
Ukrajina je trenutno najsposobnija vojska u Europi koja može da se suprotstavi Putinu. Pripremani su decenijama na to i nisu oni kao ostale EU zemlje (no offense). Imaju prednost domaćeg terena i sve što im treba da se odbrane je vojna oprema i informacije. Pa dajte im to jbm mu oca. Bolje nego da nama Rusija zakuca na vrata. A budi siguran, zakucala bi. Nije se EU prepala bez razloga.
T-rump i Zeleni su obojica profesionalni glumci, zato je sve i onako prezentirano na svim televizijama koje opet drži/kontrolira "deep stol"…T i Z zajedno sa P su samo katalizatori za raspodjelu resursa jedne velike države, ništa novo pod suncem suvremenih kauboja…
Mislim nije da se ne slažem. Ali žalosno je da imamo isključivo taj jedan put za mir.
Kaj ako je izbor ili nagužena Ukrajina ili treći svjetski rat? Jer ovo kaj europa radi poprilično djeluje kao priprema za svjetski rat.
Kolko je europa sposobna ostati homogena kad imaš poprilično oprečne stavove kod dosta zemalja.
Oko Hrvatske su Orban, Vučić, Bosna iz čijih su šuma nedavno dolazili snimci marširajućih Islamista sa kalašnjikovima (ovo bi volio da mi netko dokaže kao lažno jer me prestravilo).
U svakom slučaju, jako mi je drago da imamo predsjednika koji nas vojno drži po strani od cjele situacije s Ukrajinom.
Zašto ovaj potpisuje deal za minerale ako je Trump pauzirao pomoć Ukrajini?
Zato da odpauzira.
- Uređivano
Mi smo očito svi umrli za vrijeme korone i sad smo u čistilištu. Drugog objašnjenja za nebuloze koje se desavaju nema
https://apnews.com/article/trump-nato-ukraine-c5fef35ca057a31a61cba6f611393999
Trump said Thursday in the Oval Office that other countries would not come to the defense of the U.S. — though they have done exactly that, in the only instance that the Article 5 defense guarantee was invoked.
"You know the biggest problem I have with NATO? I really, I mean, I know the guys very well. They're friends of mine. But if the United States was in trouble, and we called them, we said, 'We got a problem, France. We got a problem, couple of others I won't mention.' Do you think they're going to come and protect us? They're supposed to. I'm not so sure."
Lol koji debil. Jedini put kad je uopšte article 5 pozvan je 9/11 kada se desio i kada su oni to uradili i kada su se svi odazvali. Naravno ovo će blesavi i glupi ameri gutati bez trunke istraživanja, a narančasti majmun već polako otvara vrata tome da izađu iz NATO-a.
Mislim, who are we kidding, svaki jebeni potez koji je uradio je na štetu saveznika.
Ne bi me čudilo i da se Kina uskoro okuraži i počne sve više testirati napade na Tajvan. Sve upućuje na to.
Vidim već Rusi iskorištavaju situaciju (as planned of course). Prvi udari zabilježeni na tlu. Vjerovatno će ukrajinci štediti Patriot rakete za odbranu Kijeva, s obzirom da su im ameri zavrnuli pipu. Također postaju i slijepi polako. Ne bi me čudilo da uskoro ugase i Starlink.
https://bsky.app/profile/atrupar.com/post/3ljqfxtwdgf2h
Ovo tržište fantastično odgovara za njega i njegove pajdaše. Tko ima bolji uvid u tržište i rast i pad dionica od njega. Jer on odlučuje kad će se to desiti.
Bitno da će jaja biti jeftina. Oh wait…
- Uređivano
wooddiebone Kaj ako je izbor ili nagužena Ukrajina ili treći svjetski rat? Jer ovo kaj europa radi poprilično djeluje kao priprema za svjetski rat.
WW3 je siguran ako će Ukrajina biti nagužena jer će tek onda Putin dobiti na apetitu za dalje. S bullyjima jedino možeš silom, drugačije ne ide. Već smo jednom u povijesti podilazili agresoru pa svi znamo kako je to završilo. I sada ćeš reći "ali Rusi nemaju kapaciteta za bilo kakav novi front". Da, u ovom trenutku. No ako sada se dogodi mir kako su Putin i Trump zamislili, Rusi imaju savršenu pauzu da obnove tehničke i ljudske zalihe i nastave gdje su stali s još većom silom. Imaj u vidu da je sada ruska ekonomija kompletno ratna i ako se to odjednom ugasi, čeka ih baš ono brutalna kriza koja će Putina doći glave. Tako da će Putin samo nastaviti štancati vojnu opremu, probati preko Trumpa oživiti energetsku industriju i mobilizirati ljude u kapacitetu koji EU ne može pratiti. Nije bezveze nastala panika oko toga what if ako USA više neće štititi Europu. Mi6 sigurno ima dosta dobru sliku što se događa u pozadini i nije UK bezveze preuzeo inicijativu da se dogovore nekako s Amerikom.
Opcije su trenutno dogovoriti pravedni mir da više Rusima ne pada napamet napadati, a alternativa je kudikamo gora.