f_i_c_o Ono kad community prijevod bude bolji nego official one koji smo čekali skoro 2 godine …

I sad one nemujesno Aaronove šale uopće neće imat smisla i morat će mijenjati cijelu skriptu.

f_i_c_o vjv. će ubacit nešto u stilu "Lewd/Vulgar/Lascivious ili immoral (ovo mi izgleda kao kandidat #1) Grimcatz" ili će izacit tu liniju skoz .

Sad sam se sjetio, nakon prvog prikaza Kuro demoa ljudi su prevodili kao "nympho" pa bi vjerojatno stali na tome. Osim ako se ne odluče staviti neku od svojih vlastitih gluposti, ne bi im bio prvi put.

foggy Ghost Vagina

Ovo me sada sjetilo kada je prvi put objavljeno da NISA preuzima Trailse, bilo je to u jeku YSVIII debakla, jedan od komentara na koje sam naišao je rekao da jedva čeka da Phantasmal Blaze postane Ghosty Fire Plan. Tako da me ovakvo što ne bi uopće čudilo Ha-Ha-Ha

Ali ova slika… ne mogu k sebi doći. Koja je to uopće igra? Ha-Ha-Ha

kabegami Tales of Phantasia na Snesu sa fan made translationom. Nije izmisljeno, stvarno je tak. To sam jos davno vidio i umro od smijeha 😃

Isplatilo se višegodišnje čekanje da dobijemo ovakav "quality localization" najvišeg standarda.

6 dana kasnije
    5 dana kasnije

f_i_c_o

Sviđa mi se sve što navodi a još više mi se sviđa što je poprilično salty glede cijele ove situacije. Ali Trails fandom je toliko toksičan da je cijelu ovu priču oko brže lokalizacije/Zerofielda pretvorio u neku NISA vs CLE borbu, temeljenu na međusobnim uvredama i vrijeđanju. Nedavno sam naletio na neku od rasprava gdje ekipa brani NISA-u objašnjavajući kako uopće nisu pogriješili kada su spoilali tko je C (prilikom NAJAVE Reverie) jer je ionako lako zaključiti tko je to. Nemamo o čemu dalje pričati.

Cijeli fandom je sastavljen od dvije skupine, jedna je poput Geofronta, Gu4n-a, Zerofielda (skupina koja zapravo radi nešto produktivno) a druga skupina misli da im je Rean muž i želi imati snošaj sa Altinom.

Očekujm da će u jednom od sljedećih videa navesti kako je primao prijetnje smrću, kao što je i Magic Echo, nakon što je napravio video što sve ne valja sa Reanom (sasvim legitimno).

Ako, kojim slučajem, neću moći igrati Kuro 3 "na vrijeme" jednostavno ću na neko vrijeme prekrižiti serijal ili si svjesno spoilati apsolutno sve jer mi ne pada na pamet čekati 3 godine, čuvati se od spoilera, samo da bi mi izdavač opet spoilao neki element igre. A tko zna, možda i naučim japanski prije no što NISA i Falcom počnu raditi posao kako spada.

kabegami Cijeli fandom je sastavljen od dvije skupine, jedna je poput Geofronta, Gu4n-a, Zerofielda (skupina koja zapravo radi nešto produktivno) a druga skupina misli da im je Rean muž i želi imati snošaj sa Altinom.

Ovu drugu skupinu privuču dating elementi u igrama, ista stvar se dogodila sa Fire Emblemom i Personom. Šokirao sam se kad sam prvi put vidio da ima hrpa ljudi opsjednutih sa virtualnim likovima, sad mi je to već očekivano. Srećom je i dalje najveća treća skupina koja su ljudi koji odigraju igre i uživaju u njima te možeš s njima normalno popričat. Najbolje je izbjegavat komentare na youtubeu, twitteru ili redditu jer imam dojam da to komentiraju onih 1% najgorih fanova, ako ih se uopće može tako zvat. Odmah je i manja šansa da si nešto spoilaš.

kabegami druga skupina misli da im je Rean muž i želi imati snošaj sa Altinom.

Vidim da si i ti naletio na 4chan Falcom General thread Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha

sanzo Najbolje je izbjegavat komentare na youtubeu, twitteru ili redditu jer imam dojam da to komentiraju onih 1% najgorih fanova, ako ih se uopće može tako zvat.

Amen. Nisu to fanovi, to su kandidati za institucije poput Popovače i Vrapća a neki i za Remetinec samo činjenica je da su takvi uvijek najglasniji …

kabegami Ako, kojim slučajem, neću moći igrati Kuro 3 "na vrijeme" jednostavno ću na neko vrijeme prekrižiti serijal ili si svjesno spoilati apsolutno sve jer mi ne pada na pamet čekati 3 godine, čuvati se od spoilera, samo da bi mi izdavač opet spoilao neki element igre. A tko zna, možda i naučim japanski prije no što NISA i Falcom počnu raditi posao kako spada.

https://github.com/killkimno/MORT , no worries našao sam ovo čudo I testirao sam na Blue protocol-u, prevodi japanski bolje nego google (DeepL treba postavit kao translator), A izgleda da može I korejski prevest tako da NISA može sjest I plakat, čak I ako ne bude MTL prijevod za Kuro 3 opet ću kupit CLE verziju I igrat day 1 .

E i kad smo kod MTL prijevoda trenutno igram Kuro 2 chapter 3 i nije prestrašno, može se izvuć iz konteksta o čemu se radi u dijalogu u slučaju ako se netko dvoumi dal odigrat s mtl prijevodom ili čekat official release

Baš me zanima oće i ovo NISA cenzurirat Ha-Ha-Ha (nije spoiler)

f_i_c_o druga skupina misli da im je Rean muž i želi imati snošaj sa Altinom.

Poštovani zastupniče @kabegami , neki od nas pokušavaju i zaspati…

f_i_c_o Najbolje je izbjegavat komentare na youtubeu, twitteru ili redditu

Zbog mentalne higijene i zdravlja općenitno! Ne samo za igre, nego za sve!

sanzo Najbolje je izbjegavat komentare na youtubeu, twitteru ili redditu jer imam dojam da to komentiraju onih 1% najgorih fanova

Posebno reddit. Sjećam se kad je netko postao kako je Van bolji od Reana, kakav je to meltdown bio.

f_i_c_o Vidim da si i ti naletio na 4chan Falcom General thread

Ništa me ne pitaj. Dok sam još tragao za Kuro 2 MTL-om nagledao sam se svačega. Jednom je neki lik napisao poveći post u kojem je, u najsitnije detalje, pisao o tome što bi radio s Duvalie. A kap je prelila čašu kad je jednom tema krenula u neke BDSM vode sa Nadiom i Swinom. Sva sreća MTL se ubrzo pojavio pa sam pobjegao i više se nisam tamo navraćao. Ha-Ha-Ha

f_i_c_o E i kad smo kod MTL prijevoda trenutno igram Kuro 2 chapter 3 i nije prestrašno

To svi mi koji smo igrali MTL kažemo, valjda obrambeni mehanizam. Ha-Ha-Ha

Jednom kad pregrizeš da ne može drugačije, postane ok. Samo se čuvaj sidequestova, ne znam jesu kaj popravljali ali znaju biti potrgani, pa da te ne zezne.

f_i_c_o no worries našao sam ovo čudo I testirao sam na Blue protocol-u, prevodi japanski bolje nego google (DeepL treba postavit kao translator), A izgleda da može I korejski prevest tako da NISA može sjest I plakat

Uglavnom te aplikacije bolje i točnije prevode japanski nego korejski i kineski. Nešto će sklepati, u to sam siguran. Samo treba paziti, biti brz i zgrabiti dok NISA nije zarila svoje kandže.

kabegami

Ljudi vole kako je Rean napisan?

Po meni je karakterizacija likova i općenito pisanje dosta nazadovalo u Cold Steelu, pogotovo u četvorci. Protagonisti su baš svaki malo gori od prethodnog.

Estelle > Kevin > Lloyd > Rean.

sanzo Estelle > Kevin > Lloyd > Rean.

kabegami To svi mi koji smo igrali MTL kažemo, valjda obrambeni mehanizam.

Jednom kad pregrizeš da ne može drugačije, postane ok. Samo se čuvaj sidequestova, ne znam jesu kaj popravljali ali znaju biti potrgani, pa da te ne zezne.

Privremeno je bio maknut community prijevod, ali kolko vidim novi link je osvanuo i izgleda da je nova verzija patcha već out (vjv. ista ekipa koja je prvobitno radila na mtl prijevodu), a mislim da sam negdje procitao da su CLE i NISA steam save-ovi kompatibilni i da mozes napravit transfer ako oces recimo NG+ odigrat na official verziji kad dođe par godina kasnije… tako da nije greda 😃

kabegami Uglavnom te aplikacije bolje i točnije prevode japanski nego korejski i kineski. Nešto će sklepati, u to sam siguran. Samo treba paziti, biti brz i zgrabiti dok NISA nije zarila svoje kandže.

Ova aplikacija (MORT) je OCR translator (screen capture overlay, ne modificira game file-ove uopće) tako da mogu soli na rep stavit samo Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha

kabegami

Budem razmislio, ovisi o cijeni i kolko komplicirano će biti za nabavit

22 dana kasnije

Završio nakon 95 sati s MTl prijevodom (mislio sam da će biti užaš al na kraju nije bilo prestrašno) ide new game+ sigurno jednom kad dovrše community prijevod ili kad se NISA sjeti releas-at verziju za zapad tamo negdje 2025 Ha-Ha-Ha .

Za mene osobno GOTY 2023 samo ću to reć.

Ako se pitate zašto ovaj trećerazredni image edit , zato jer ending image sadrži major spoiler

A sad čekamo YS X i Kuro 3…

mjesec kasnije

https://noisypixel.net/nis-america-special-announcement-falcom-stream/

Možda će najaviti i novu Trails in the Dark igru, gdje ćemo pratiti nove avanture Beauty's Blade u potrazi za Important Dark Demon Ball.

Rano je, neću još rantat.

EDIT: @f_i_c_o @herc @sanzo @foggy

Evo ga! Rekao bih da se veselim… Ali, dva sam ga puta prešao tako da baš i ne.

Uostalom, engleski Oathbreaker i Melchior… ufff baš mi paraju uši. Van isto zvuči dosta čudno, Agnes neću ni komentirat.

Kuro 2 onda 2025… veselo. Do tada je novi arc na pomolu. pih

kabegami

Nisu ni toliko loši engleski glasovi, ali nadam se da će i ovaj imat originalne. Naviknuo sam se već na japance, pogotovo kad se počnu pojavljivat stari likovi.

Kuro 2 najranije početak 2025 da, meni je to ok, bar po nekoliko mjeseci pauze između nastavka jer inače bude previše sve u komadu. Ima drugih stvari za igranje, Sljedeća godina počinje sa Personom 3R, FF7R drugi dio i GrandBlue, malo iza toga Eiyuden. Neće falit JRPG-a.

@kabegami

Već nagodinu?!?!!?

A (zbog opsega posla) nisam ni Trails into Reverie započeo…. Mislim da mi dioptrija dimezija kafanske pepeljare ne gine…