Cold steel je meni ipak losiji od Titsa. Nekad previse malo idu u krajnost i natrpali su kuraca i palaca u tricu, ne znam vise tko je tko. Isto tak Rean mi je sonjo, estelle/josh duo nitko ne moze zamijenit.
The Legend of Heroes
- Uređivano
kabegami Čim zavšiš Sky trilogiju odmah kreni na Crossbell. Nema smisla da propustiš jednu od najboljih priča u žanru.
A i iskreno, neke stvari u Cold Steel igrama postaju puno jasnije.U svakom slučaju, lijepo si se isprsio za ovu cjelokupnu kolekciju. Svaka čast.
Selim raspravu u ovu temu da ne spamamo tamo.
Da to mi je plan, odigrat tu cijelu sagu kronološkim redoslijedom, šteta što Zero, Azure i Beginning nemaju službenog prijevoda još, ali to ne vidim kao neku prepreku da ne bih odigrao pogotovo kad za Zero i Azure postoje community translations .
Btw. kad već pišem mogao bi i pokoji dojam o SC-u ostavit

Ovako se radi kvalitetan intro...kad ti u prvih pola sata igra dade naslutit da te čeka spektakl, igru su komotno mogli preimenovati u Hype in the Sky SC

Doslovce se trudim naći zamjerku da ne ispada da pišem samo hvalospjeve, ali ne uspijeva mi...
Ouroboros antagonisti su vrh vrhova što sam dosada vidio otkada igram video igre, a ona scena kad Rene otkrije da je jedan od njihovih agenata...

Ne znam što bi rekao, bio sam oduševljen,šokiran i zgrožen u isto vrijeme...
[/spolier]
- Uređivano
Da, slažem se. Slabiji je i od Crossbell arc-a.
Meni se jako dopada jer nadograđuje već postavljenu priču, ali kao kakav starting point, bez igranja TITS-a, ne znam bi li bio toliko oduševljen.
Ono što mi najviše smeta zapravo je školski setting, sve me skupa podsjeća na Personu, jedini JRPG koji stvarno ne volim (heh).
Rean je zapravo iznimno zanimljiv lik (meni, jel). Pogotovo u III kad je već odrasliji i bolje se nosi s okolinom.
Jedino što Falcom voli od glavnih likova napraviti mlakonje (osim Estelle, ona je carica) koje svi zlikovci (i žene) okreću oko maloga prsta.
EDIT: Što se tiče III, vidiš meni se baš dopalo što su toliko zakomplicirali sa svakojakim savezima, izdajama i razno raznim spletkama.
Ne znam jesi li ga završio pa ću stati ovdje. Teškom mukom... heh
Pogotovo kad se snapa pa počne prijetiti kao pravi psihopat.

f_i_c_o Možda najave Hajimari
Joj da najave Hajimari vrisnuo bih, baš onako, pravo muški.
Ipak, sumnjam da će se to dogoditi, Falcom inače tek nakon najmanje godinu dana pušta igre za lokalizaciju. Iako,
kraj je generacije pa se možda žele "riješiti" svih PS4 naslova obzirom da sljedeća Kiseki igra sigurno ide na PS5.
Kako god, HYPE!
Evo završio sam jučer prvi dio i jako sam zadovoljan. Rijetko koja igra posveti toliko vremena worldbuildingu i razvoju likova, razumijem zašto ju toliko ljudi preporučuje. Dvojka je već spremna, provjerio sam da mi radi i da mogu učitat file tako da danas vjerojatno već krećem dalje
Bome i ja danas nastavljam Cold Steel 3, taman sam chapter Finale i vrijeme je da završim to. Ne znam hoću odmah Nightmare run ili čekam 4. koja će uskoro jel?
Sviđa mi se kako su napravili uvod u SC, mislim na dio prije uvodne animacije.
Igra isto izgleda dosta ljepše i za sad nisam imao tehničkih problema, sve pokrenuto iz prve i čak su mi s-breakovi mapirani na drugi analog kako sam namjestio u jedinici a tamo nikad nije proradilo.
Jučer sam baš završio Cold Steel 3 i sad ću krenut Nightmare run, usput se prisjetit malo priče i bit spreman za 4.
Ne mogu se otet dojmu da mi je trica najlošija iz ovog serijala, barem što se tiče priče. Isto tako final boss i sve što je na kraju ovdje je totalno krlje s obzirom što je bilo u dvici. Borba je definitivno najbolja, ali fali mi poteza, stvarno fali tih Craftova i nije neki gušt njih par dobit kroz cijelu igru. Kompenziraju to s hrpom likova, no nije me se to dojmilo.
Grafika - likovi izgledaju bolje, ali okoliš je i dalje užas. Ne mogu se iskreno sjetit niti jedne lokacije iz igre, možda one šume jedino. Više pamtim TITS lokacije nego ijednu iz sva 3 Cold Steel nastavka. Ne znam zašto su zapeli u PS2/PS3 eri, inače me to ne smeta, ali toliko glupavo dizajniraju lokacije i bez trunke neke inspiracije. Mislim da im je ovo ujedno i najveći minus. Stvarno me ne smeta i da je 32 pixela na ekranu samo, ali daj brate napravi nešto fino i unikatno, a ne istu livadu i 2 brežuljka kroz svaki dungeon.
Sve u svemu, solidno, no nisam impresioniran kao što sam čitao od određenih ljudi po grupama gdje bivam. Zadnji boss je smijurija, a svaki do sad baš i nije bio, pogotovo Nightmare run.
- Uređivano
foggy Ne mogu se otet dojmu da mi je trica najlošija iz ovog serijala, barem što se tiče priče.
Meni je jedinica daleko najlošija po pitanju priče. Kad se sjetim onog "reseta" nakon svakog chaptera muka mi dođe.
Trojka je u mnogo toga slična jedinici, ali ipak (za mene, jel) nije toliko loša.
Odana Grandmasterici, želi završiti Phantasmal Blaze ali ipak ne na uštrb cijelog svijeta i sigurnosti carstva.
foggy ali toliko glupavo dizajniraju lokacije i bez trunke neke inspiracije
Crossbell!? Kak možeš otić u Crossbell i reći ovak nekaj!? Sram te bilo!

Eh da ga mogu (opet) odigrati po prvi put...
https://www.falcom.co.jp/falcom-music-archive
Nije konkretno vezano za igru al je cool af
- Uređivano
Izgleda da postoji i anime
Ovo se gleda tek nakon što završim sky trilogiju, izgleda da ima spoilera.
- Uređivano
@foggy, @f_i_c_o, @maverick
https://2021.falcom.co.jp/kuro/
Još nisu objavili za koje platforme izlazi, ali vjerujem da će osim za PS4/PS5 izaći i za NS i PC
- Uređivano
Kada sam prvi put vidio najavu odmah mi je prošla misao kako sve skupa izgleda nekako gritty, cijela ta noir atmosfera me odmah podsjetila na Zero no Kiseki. I onda pročitam ovo: https://www.gematsu.com/2020/12/the-legend-of-heroes-kuro-no-kiseki-protagonist-and-heroine-illustrations
"The illustrations were drawn by Katsumi Enami"
Enami je radio i na Crossbell duologiji
Uistinu se veselim, izgleda da Falcom sluša fanove pa ce ekipa biti manja, priča (moguće) mračnija (kad se samo sjetim Zero/Ao comboa) i da uistinu koračamo prema nekim drugačijim, mračnijim Trailsima.
Nadam se da će ovaj put protagonist biti barem malo ciničan ili sarkastičan, dosadno je (i jadno) bilo gledati kako svi motaju Reana oko malog prsta kroz četiri igre.
- Uređivano
kabegami
Ono šta je najbolje da ce igra koristiti novi engine
Please look forward to The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki, the latest entry in the Trails series, depicted in rich expression by Falcom’s new original engine!
https://www.gematsu.com/2020/12/the-legend-of-heroes-kuro-no-kiseki-first-details-screenshots
Poserem se ja na njihov engine, kasne 3 generacije. Ne dira me previše grafika u tim igrama jer se ne igraju zato, ali ako već svi mogu, zašto konačno ne stignu i oni na neku zavidnu razinu. Bilo bi ugodnije za igrat i doživit što nam žele pružit.