Mariabell ju je usporedila sa Ars Magnom (ultimativna alekmičarska tehnika koja nadilazi moći Aidios)
Vita ju je okarakterizirala kao: "Supreme existence", ima kontrolu nad divergent laws, predvidjela je apsolutno svaki događaj koji se dogodio i apsolutno sve, koliko god se činilo da se kosi sa planovima Ouroborosa, se događa onako kako je zamislila...
Što više vrijeme prolazi to sam sve skloniji teoriji da je Grandmaster zapravo Aidios.
Vidi ovako: crkva je poznata po tome da skriva istinu, ponajprije zato da bi zadržali mir na kontinentu. Pa 90% populacije niti ne zna za Gralsrittere i vitezove, a kamoli za stvarnu istinu o svijetu. Crkva zna za Sept-Terrione, znaju za Beyond i vjerojatno očekuju Great Collapse.
Eh sad, nešto si mislim, što ako je GM Aidios, a zapravo nije. Što ako (naravno, samo se malo igram razmišljajući o tome) postoji sustav repliciranja, odnosno projiciranja. Onako kako je Recluse Cube rekreirala individue unutar Phantasme. Što ako postoji sustav puno veći od Zemurije, nešto što obuhvaća čak i Beyond.
Vodeći se time, Grandmaster može biti replika stvarne Aidios, sa poprilično ograničenim moćima. Do sad se samo pojavila unutar Celestial Globe, tako da ne znamo može li se uopće manifestirati u stvarnosti. K tome, okupila je potpuno različite ljude oko sebe, Mariabell koja je posesivni psihopat, Arianrhod koja je časna i poštena, Vita koja bezuvjetno vjeruje u njezinu misiju. To zahtjeva jednu vrlo posebnu auru.
Takav raspelt bi bio zanimljiv i po pitanju priče, zamisli da se sazna kako je božica u kojoj mnogi pronalaze spas, zapravo vođe tajne kriminalne organizacije... Crkva bi instant izgubila moć i nastao bi sveopći kaos.
Jos jedna sitnica koja mi je upala u uho, kada Gaius pokupi Class VII sa svojom Merkabahom pa svi ostanu u čudu kako crkva uopće ima pristup takvoj tehnologiji, na što Machias komentira kako oni možda i nisu toliko drugačiji od Ouroborosa (HINT!). Bilo bi stvarno ludo da nešto stoji iza toga.
Oprostit češ mi na ovom malom izletu, ponijelo me.