kabegami

Glazba je 🚀 , a na 0:50 vidim Zin-a, baš sam se pitao kad ćemo njega vidjet, a vidim tu je i Walter, očekivano.

Ono što me iznenadilo je:

Da su ubacili Fie, baš me zanima koja će biti njena uloga ovdje, pretpostavljam podrška Zin-u s obzirom da su oboje braceri 😃

Uglavnom čini mi se da nas čeka igretina 😃

Gotovo, zaljubio sam se.

11 dana kasnije

~ 100 sati čište uživancije

@kabegami

Stavljam u spoiler jer...well ima spojlera čak i na ovoj slici. Pa da prvo krenem s True Endingom, znam da sad već lagano zvučim kao pokvareni gramofon ponavljajući po 999.ti put jednu te istu stvar ali jednostavno moram i po 1000.ti put reći da su s ovim još jedanput uspjeli nadmašit sami sebe, takav zaplet prepun emocija, istina iza prokletstva Erebonie i Ishmelga-e, dijalog između Rean-a i Osborne-a i sve to popraćeno bogovskim soundtrackom...gotovo nestvarno mi je koliko je to sve dobro bilo i koliko detalja su uspjeli utrpat u tih zadnjih 2-3 sata igre...

Ona kapsula pomoću koje vrate millium u ljudsku formu me uhvatila skroz nespremnog, mislim bio je čak i event vezan za tu kapsulu kad se u jednom od Altininih bonding eventova vratis u Black Workshop, ali s obzirom na sve ono sto se izdogađalo nakon toga jednostavno sam zaboravio na to i onda te cca 75 sati kasnije dočeka ovakav ending...Vrh

A ovaj art što krene u creditsima nakon true endinga... raspametio sam se, oduševljenje u sedmom nebesu, Art ekipa im je talentirana iznad svake normalne mjere, ne znam što bi drugo rekao.

Mogu samo reći još da sam zahvalan što živim u istom vremenu kao i Toshihiro Kondo i cijela ta Falcom ekipa i da sam imao priliku odigrat Trails serijal i iskusit ono najbolje od najboljeg što Jrpg industrija ima za ponudit.

Krećem sutra s Nayuta No Kiseki, pa dok to odigram dođe Hajimari na steam a nadam se i community prijevod uskoro .

Isto tako nadam se samo da im neće trebat predugo za ༼ つ ◕◕ ༽つ Kuro Western release... ༼ つ ◕◕ ༽つ .

Također veliko hvala članu @foggy - u . Zbog njegovih uvodnih postova u ovoj temi mi je serijal zapeo za oko i eventualno sam mu odlučio dati šansu....najbolje potrošenih ~ 1000h ikad, a još i new game+ čeka 😃

f_i_c_o ~ 100 sati čište uživancije

Bome bi brz... 😃

A jesi pogledao onu scenu? Nakon real endinga?
    Ako nisi loadaj save real endinga, scena slijedi nakon one gdje Rean ulazi u svoju sobu na akademiji..
    Drago mi je da si prošao i uživao, toliko se toga izdogađalo, toliko se toga otkrilo... stvarno bolesno dobro iskustvo i vjerujem da smo svi mi koji smo otkrili serijal usitinu zahvalni što Kondo postoji i što je toliko kreativan, naravno, uz svu ekipu iz Falcoma.

kabegami

Ako misliš na epilog i onu scenu gdje se sastaju Ouroboros-ovi Anguis-i , jesam vidio sam i to mi je još samo dodatno naložilo hype za Hajimari 😃

f_i_c_o
        Mariabell ju je usporedila sa Ars Magnom (ultimativna alekmičarska tehnika koja nadilazi moći Aidios)
        Vita ju je okarakterizirala kao: "Supreme existence", ima kontrolu nad divergent laws, predvidjela je apsolutno svaki događaj koji se dogodio i apsolutno sve, koliko god se činilo da se kosi sa planovima Ouroborosa, se događa onako kako je zamislila...
        Što više vrijeme prolazi to sam sve skloniji teoriji da je Grandmaster zapravo Aidios.

Vidi ovako: crkva je poznata po tome da skriva istinu, ponajprije zato da bi zadržali mir na kontinentu. Pa 90% populacije niti ne zna za Gralsrittere i vitezove, a kamoli za stvarnu istinu o svijetu. Crkva zna za Sept-Terrione, znaju za Beyond i vjerojatno očekuju Great Collapse.
        Eh sad, nešto si mislim, što ako je GM Aidios, a zapravo nije. Što ako (naravno, samo se malo igram razmišljajući o tome) postoji sustav repliciranja, odnosno projiciranja. Onako kako je Recluse Cube rekreirala individue unutar Phantasme. Što ako postoji sustav puno veći od Zemurije, nešto što obuhvaća čak i Beyond.
        Vodeći se time, Grandmaster može biti replika stvarne Aidios, sa poprilično ograničenim moćima. Do sad se samo pojavila unutar Celestial Globe, tako da ne znamo može li se uopće manifestirati u stvarnosti. K tome, okupila je potpuno različite ljude oko sebe, Mariabell koja je posesivni psihopat, Arianrhod koja je časna i poštena, Vita koja bezuvjetno vjeruje u njezinu misiju. To zahtjeva jednu vrlo posebnu auru.

Takav raspelt bi bio zanimljiv i po pitanju priče, zamisli da se sazna kako je božica u kojoj mnogi pronalaze spas, zapravo vođe tajne kriminalne organizacije... Crkva bi instant izgubila moć i nastao bi sveopći kaos.

Jos jedna sitnica koja mi je upala u uho, kada Gaius pokupi Class VII sa svojom Merkabahom pa svi ostanu u čudu kako crkva uopće ima pristup takvoj tehnologiji, na što Machias komentira kako oni možda i nisu toliko drugačiji od Ouroborosa (HINT!). Bilo bi stvarno ludo da nešto stoji iza toga.

Oprostit češ mi na ovom malom izletu, ponijelo me. 😃

Jako bih htio pod te spoilere, ali tek sam Act 2. Za sad mi je ova cetvorka epic as fuck, stvarno me zakvacila i ne pusta. Bilo mlako u pocetku ali evo kraj Acta 1 je bio sve. Uf.

foggy

E ako si mislio da je kraj Act-a 1 spektakl čekaj da tek vidis kraj 2. Act-a 😃 .

foggy Za sad mi je ova cetvorka epic as fuck

Ja ću samo reći da su si stvarno dali truda i da su sa Cold Steel IV baš fino zaokružili Cold Steel kvadriologiju.

Što se spoilera tiće da nemoj otvarat jel ima podosta toga, ali nakon što odigraš CS IV slobodno pogledaj i uključi se u raspravu 😃

f_i_c_o Budem svakako, derem koliko stignem i idem polako, spora je kao i svi do sada, ali to me niti malo ne smeta. I naravno, igra je perverzna do bola 😃

4 dana kasnije

NIje mi dobro, nije mi dobro........

@f_i_c_o

Za sada samo PC ali nadam se da ce i konzole najaviti... ipak, 2023... WAT!?

kabegami

Ovih dana kad čitam vijesti vezane za Falcom i Trailse:

Bogami ne bi nikad rekao da će Epic Games biti prvi koji će to objavit... , kako god odlične vijesti.

Samo 2023 ... o ne ne ne tko će to dočekat, luckily na steam-u zero,azure i hajimari dolaze sad 7. / 8. mjesec (iako se ne može naći direkt na steamu, preko normalne tražilice) . Međutim ako odeš na stranicu od Publishera: Clouded Leopard Entertainment 😃

https://store.steampowered.com/search/?publisher=Clouded%20Leopard%20Entertainment

Trebao bi ovih dana osvanut i hajimari...naravno kupuje se day 1 i čeka se community prijevod .

Btw. lajkam ime koje su odabrali "Reverie" .

Bio sam pod dojmom da je Reverie Corridor ostao "nedorečen" segment u Cold Steel-u, po ovom imenu imam Feeling da bi u Hajimari konačno mogli saznat kompletnu priču iza toga 😃

Godine su, navodno, za sada samo placeholder. Nadam se Hajimari 2022 za PS4 (ako se vodimo primjerom da je konzola uvijek bila prva).

Čini mi se da je Kondo naglasio kako Reverie ima znacajnu ulogu u generalnoj priči

https://geofront.esterior.net/2021/06/25/from-fantasy-to-reality-our-partnership-with-nis-america/

Ova je priča jednaka onoj kako je Kondo postao predsjednik Falcoma. Sigurno nabavljam Zero/Azure, sad s još jednim razlogom više.

Sada je službeno, 2023. za sve platforme.
              Iskreno, malo sam razočaran ovakvim ishodom ne smo zbog dugog čekanja, već i zbog Kuro no Kiseki. Već će tada biti 2 godine star, moguće da će za to vrijeme doći i Kuro 2 a to automatski ugrožava PS4 realese. Bojim se da se opet ne desi Crossbell situacija.

Ali vidjet ćemo. 😃

kabegami

Baš mi je drago zbog njih i apsolutno su zaslužili to jer prijevodi su im tip top 😃

kabegami Sada je službeno, 2023. za sve platforme.

kabegami Iskreno, malo sam razočaran ovakvim ishodom ne smo zbog dugog čekanja, već i zbog Kuro no Kiseki. Već će tada biti 2 godine star, moguće da će za to vrijeme doći i Kuro 2 a to automatski ugrožava PS4 realese. Bojim se da se opet ne desi Crossbell situacija.

Same, a i s obzirom na to da će Geofront raditi na Azure i Zero za NIS-u mislim da Hajimari community translation otpada:/ . No pošto već ima onaj overlay s kompletnim prijevodom možda se nađe neka dobra duša i prilagodi to za pc 😛

Treba vidjet jel ima koji tečaj Japanskog uskoro i riješit taj problem jednom za svagda xD

f_i_c_o Treba vidjet jel ima koji tečaj Japanskog uskoro i riješit taj problem jednom za svagda

dođi u split na godinu-dvi, skupa ćemo. (godinu-dvi jer toliko japanskog će nam bit dosta da se otisnemo za Obećanu Zemlju, naravno 👘)

btw. 40 godina Nihon Falcoma!! Wow!! 🏄‍♂️

Kad sam vidio da me čekaju još 4 neodigranje TLOH igre i to na konzolama konačno, krenula je suza i podočnjak je za duplo narastao