Tuhy Izdaj igru kak spada i onda kreni pričat o budućim ekspanzijama, a ne mi prije izlaska nabijat na nos da ću platit 550 kn za full igru, a cca 3-4-5 mjeseci poslije (early spring) ću morat (odnosno,, ako ću htjet) platit dodatno za novi sadržaj.
Pucali bi si u nogu da kasnije najavljuju ekspanzije u trenutku kada grade hajp sa ogromnom i skupom marketinškom kampanjom te kada su ljudi zapravo spremni napraviti upsale znajući da ih čeka 100+ sati zabave u Viking univerzumu. Imaj u vidu da je tržište igara danas kudikamo konkurentnije i do proljeća / ljeta lako se dogodi da dođe neki novi hit te će AC biti već lanjski snijeg. Ovako su osigurali prodaju s najboljom maržom, dok igrač zna da ne mora ništa drugo igrati i do proljeća ako je dovoljno nahajpan.
Dodatno, AC je service igra te moraju imati takav content plan izložen da ljudi nastave plaćati uPlay+ pretplatu.
Ja stvarno ne vidim ništa loše - igrač za 60€ dobiva ogromnu igretinu i odmah zna da ga čeka još toga u narednim mjesecima, odnosno ima informaciju da će biti još contenta od kojeg će dio biti i besplatan. Ako
mu je to sve preskupo, bit će sale za par mjeseci te uz popust od 20-30% i još dodatnih 20% u zamjenu za 100 uPlay bodova može ubosti Gold Edition za 40-50€. Ili uzeti uPlay pretplatu negdje prije ljeta i za 15€ u mjesec dana odigrati cijelu igru sa obje ekspanzije.
Iz moje perspektive, previše drame oko ničega