stitrek

Trakavica, pod uvjetom da ne završi u mozgu ili mišićima bude zapravo najmanje problematičan parazit.

Razlog? Često bude jedna do 2 u crijevima. Pričvrsti se za stijenku crijeva i ne mrda okolo.

Stromectol (ivermectin) ju rešava za kroz 2 dana.

Nekada i velike količine piva te opijanje absinthom.

Puno opasnije su pasje i mačje gliste a ljubimce imate svi. 😎

pravednik

Dobro poznaješ tematiku a i dobro je naucit nešto oko toga👍, obavezno pranje ruku iza igre sa kucnim ljubimcima, vidim spominje se problem i meso ako nije dovoljno kuhano, zamjenio sam ga sa ribom zadnjih 15 godina a valjda riba nema svoje parazite🙃

stitrek a valjda riba nema svoje parazite

Ima, riblja trakavica.

stitrek

Ima, gotovo svaka. Anisakis i trakavice.

Zato nebi trebalo jesti sushi kod nas jer dosta restorana ne vodi računa o brzom smrzavanju ribe nekoliko dana prije konzumacije, polijevanje vrelom vodom, parom itd.

Meso ko meso ako je dobro pečeno ili kuhano nema straha od zaraze.

Hvala za ono gore, nije da kužim tematiku nego znam, to mi je bio predmet 2 god.

pravednik Zato se ljudi začude kad poste 5+ dana i nakon toga poseru Ascarisa ili sam izgmiže do otvora rektuma, nekad i na usta ali rijetko hvala bogu.

Više nikad u životu neću fastat

Bolje to neg da vrće u škembi dok ne otegneš papke.

Fenix Znači kad ulazi u guzu onda ti je okej, ali kad izlazi, e to ne može. Licemjerno.

buz licemjerno bi bilo da ne želim priznat da mi je draže kad ulazi u guzu. A ja nisam licemjer

Jebeš gliste, ima tko mrmke da ne moram kopat po đubretu za pecanje…

Heat

Zaposti jedno 7 dana, i imaš guzne gliste spremne za pecanje.

Očekujem vlastite slike tih glista, tko prvi dobije karmu.

Raziel Možda nemam sreće, samo 35 od 50 ljudi u prosjeku ima gliste.

Možda nisi gledao dovoljno detaljno u pakete koje si izbacio. Upotrijebiti neki štapić i razgrni malo….možda ispadne da imaš sreće.

Ak ne pripaziš mogao bi ti izaći na usta.

Izađe ponekad, pogotovo kad pišem po forumu pa mi pređe preko tipkovnice.

Nekak si mi i djelovao kao osoba koja ima gliste.

Dođem na posao, upalim PC, taman žvačem krafnu i otvorim ovu temu. Što sam doručkovao sam doručkovao.

Giphy - Emma Stone Spit GIF by Searchlight Pictures

Da skrenem temu o glistama na nešto drugo.

Danas je Jurjevo i Sretan imendan želim svim Jurama, Juricama, Jurekima, Đurđama, Đurima itd.