- Uređivano
Blebetaonica 2
To slavimo pobjedu pa se zemlja trese
- Uređivano
herc ZG ekipa, sve ok?
1.3 po Richteru? Ne znam kako to opce moze netko osjetiti
U svakom slucaju pumpaju strah bezveze. Jasno mi je da se netko preplasi ako osjeti ali cemu odmah ti senzacionalisticki naslovi, zvanje strucnjaka u Dnevnik sa obaveznim pitanjima jel to sad znaci da dolazi jaci potres itd.
sinoc gledamo seriju na Skyshowtimeu kad odjednom reklama….malo proguglao pa vidjeh da se mijenjaju paketu…jesam jedini kojem je ovo proslo ispod radara?
- Uređivano
@Genesis i ostali gostujući djelatnici, kakva je situacija s ovim certifikatom za vožnju kroz gradove? Idem u taj Leipzig i Google maps me upozorava da prolazim kroz neku low emission zonu. Moramo i mi koji ne živimo tamo to imati, gdje se to nabavlja, trebam nešto od papira da bi to dobio? Koliko to košta? Mogu li se izbjeći te zone da se ide drugim putem ili to vrijedi za cijeli grad?
I kolika je kazna ako tu uletim s dizelom bez DPF-a i EGR-a koji dimi kao parna lokomotiva? Pitam za prijatelja.
- Uređivano
Svatko mora imati plakatu, nebitno bio iz njem ili Tunguzije. Kazna je 80€ i npr cijeli Stuttgart plus manja mjesta koja mu pripadaju su u toj zoni. Prije nego što Udjes u takve zone, postoji znak koji te obavješćuje da ulaziš u Umweltzone. Bijeli znak sa Crvenim krugom u kojem piše Umweltzone i većinom je dosta velik i vidljiv.
Edit.
A gdje to mogu kupiti? Koliko sam skužio to svi moraju imati, bez obzira koliko auto bio nov, čak i električni moraju.
- Uređivano
buz možeš dobiti na svim mjestima gdje se vrši tehnički pregledi poput TÜV, DEKRA, GTU itd. Možeš kod svih mehaničara koji mjere emisiju CO2. Također na mjestima za prijavljivanje auta poznatijih kao Zulassungsstelle.
Najlakše će ti biti ovdje dobiti, ako imalo znaš njem ili znaš nekoga tko zna. Mislim da možeš i za HR auta tu naručiti plakatu.
- Uređivano
Tuhy Ne znam još, našao sam info za park and ride sistem. Našao neki parking u Leipzigu koji je kao mrvicu van te zone, a kraj tramvaja je koji vozi prema centru. Jer meni svakak treba auto u nekoj mjeri, smještaj sam jučer rezervirao 30 km od Leipziga. Hoteli i stanovi su za dva noćenja za dvije osobe prosječno 600€ i to su ovi jadniji, ja sam našao 30 km od stadiona za 138€, a samo je 30 min vožnje po Googlu. Ali mi treba auto da dođem od smještaja bliže Leipzigu svakak. Na koju ti ideš?
- Uređivano
buz Hoteli i stanovi su za dva noćenja za dvije osobe prosječno 600€ i to su ovi jadniji
Šta si ti to tražio. Koji datum ideš i ostaješ? Nadjem sigurno u pola grada za 100-150€.
Isplati vam se obojici uzeti tu plakatu jer vam to vrijedi zauvijek.
20€ vam kosta, a ako odete u bilo koju gore navedenu radnju samo date knjižicu vozila i kažete da trebate Grüne Plakette. Tada košta oko 6€ samo.