doctorfreak Da baš ima logike da benzinska treba imat tampone/uloške a ljekarne ne. Tamponi ti se u više manje svim zemljama svode kao medicinsko pomagalo. Pa eto sljedeći put možeš slobodno do ljekarne. Sigurno imaju više izbora od benzinske

Kalmaj se, samo ti govorim kao mjesečni korisnik medicinskih pomagala u (svim zemljama) od svoje 14te godine da nisam nikad niti poznajem neku drugu žensku osobu koja je rekla: ej moram po tampone idemo u ljekarnu.

doctorfreak Otvori prodajnu djelatnost, imaj barem desetak zaposlenih…pa ukini rad vikendom.

Nemam prodajnu djelatnost ali imam opg sa 23 zaposlenika, nisam niti jednom tjerala nikoga da radi vikendom. Moj izbor je da ja radim vikendom, ali zato niti jedan moj zaposlenik nije prisiljen, a ako je baš sila onda je plaćeno dvostruko za bilo koga tko želi

doctorfreak Vremena se mijenjaju nismo u kamenom dobu

I zato moramo zbog tri pive prisilit cijelu naciju da radi vikendima. I zbog tampona. Pardon, medicinskih pomagala.

doctorfreak Misliš da se u las vegasu ne isplati raditi 0-24? Hebene zalagaonice rade od 0-24. Sve radi profita

Mi smo u rangu Las Vegasa slažem se. I treba sve radit zbog profita. Profit je sve.

doctorfreak Ja kao privatnik mogu dat otkaz bilo kome kako meni odgovara

Naravno. To posebno naglasi svojim zaposlenicima i još naglasi da budu sretni da imaju posao. Jadan radnik je najbolji radnik.

doctorfreak Radi vjere? Ako si takav vjernik ideš preko hdz-a u drzavne jasle i svake nedjelje glumiš velikog krščanina hrvatinu

Neznam s kim ti imaš problema i s kim se svađaš, sa crkvom, sa hdz-om sa državnim jaslica, ili sa nedjeljnim hršćanskim hrvatinama, ali možda bi bilo bolje da otvoriš zalagaonicu u Las Vegasu.

oxi Kalmaj se, samo ti govorim kao mjesečni korisnik medicinskih pomagala u (svim zemljama) od svoje 14te godine da nisam nikad niti poznajem neku drugu žensku osobu koja je rekla: ej moram po tampone idemo u ljekarnu.

Al bitno da znaš da na benzinskoj ima i da se tamo može kupiti. Dakle đežurne ljekarne bi mogli vikemdom zatvorit. Nek ljudi čekaju ponedjeljak. U pravu si

oxi Nemam prodajnu djelatnost ali imam opg sa 23 zaposlenika, nisam niti jednom tjerala nikoga da radi vikendom. Moj izbor je da ja radim vikendom, ali zato niti jedan moj zaposlenik nije prisiljen, a ako je baš sila onda je plaćeno dvostruko za bilo koga tko želi

Pa da nemaš prodajnu djelatnost pa ne mozeš svoje mišljenje teretiti drugima kao objektivno.

oxi I zato moramo zbog tri pive prisilit cijelu naciju da radi vikendima. I zbog tampona. Pardon, medicinskih pomagala.

Ne nego zato jer možeš. Ponuda-potražnja

oxi Mi smo u rangu Las Vegasa slažem se. I treba sve radit zbog profita. Profit je sve

Pa uvijek treba težit boljem od sebe. Necemo valjda vadit zakone iz Somalije. Da u poduzetništvu je profit sve. Ako tebi nije onda možeš radit u caritasu free. Ili svoj dio plaće pokloni zaposlenima.

oxi Naravno. To posebno naglasi svojim zaposlenicima i još naglasi da budu sretni da imaju posao. Jadan radnik je najbolji radnik.

To svaki djelatnik sa normalnim iq-u zna. Svi su zamjenjivi i bilo tko moze dobit otkaz bilo kad. Zar razlog treba bit bitan? Eto netrebam te više i dajem ti otkaz. Idi radi kod oxi, oni ti nece bezveze dat otkaz. Možda joj zbog xy razloga ukinu opg pa ce te placat iz osobnog dohotka.

oxi Neznam s kim ti imaš problema i s kim se svađaš, sa crkvom, sa hdz-om sa državnim jaslica, ili sa nedjeljnim hršćanskim hrvatinama, ali možda bi bilo bolje da otvoriš zalagaonicu u Las Vegasu.

Komentiram debilnu odluku vlade s kojom se ti slazeš jer ti eto subjetivno to više ok. Da si osoba kojoj jedna nedjelja donosi dobar dio kolaca nebi tako razmišljala.

Kaj je najgore u svemu ovome nisi navela jedan jedini normalni razlog zašto je za tebe rad vikendom nepotreban u prodajnim/uslužnim djelatnostima.

1 / 3

2017 je bila odlicna godina na Comic Conu u Dublinu 🙂

Ovo s nedjeljom je totalni debilizam. U nekom normalnom svijetu i društvu, radnik u trgovini trebao bi sam odabrati dan, odnosno dane u tjednu kada neće raditi, a ne da mu to nameću poslodavac ili HDZ i Kaptol.

doctorfreak

Moja majka je tijekom osnove škole morala ići čuvati ovce na pašu svaki dan poslije škole. Nije imala kada učiti. Prolazila je sa 3. Došla je u Zagreb i vrlo brzo nakon trgovačke (koja je u to vrijeme stajala jako. I nemoj govoriti dok su učili, jer moja baka sa pedagoškim fakultetom i mama u trgovini su imali istu plaću) se udala za starog. Isto trgovac.

Reci mi za koju plaću može biti čistačica (pročitaj moj prvi post još jednom pa možda shvatiš zašto pitam)?

Ako si ti imao lagodan život, e pa prijatelju, nisu svi.

doctorfreak Ne bi htio biti pregrub

Sve ok što se ovog tiče 😃, kao da si znao da sam nekako najviše sa svojim prvim odgovorom tebi odgovarao.

Ja sam nakon srednje škole 3 i pol godine bio bez posla, a zatim se zaposlio u kartičnoj kući (to je bilo 2015.). Nakon 4 godine se počelo pogoršavati s obzirom da su apetiti poslodavca postajali sve veći i veći, broj radnika se smanjio, norma se povećavala svaka 3 mjeseca, a plaća je ostala ista. Stimulaciju su nam prebacili sa mjesečne na godišnju. Da ne idem sad previše u dubinu o sebi, bio sam na ljetovanju 2020. godine sa prijateljima iz srednje škole i kroz razgovor sa njima sam odlučio da je vrijeme za promjenu. 2021. sam završio dva tečaja za knjigovođu. Prvi (početni) kao podsjetnik na srednju školu, a drugi kao nadogradnju znanja. Drugi tečaj sam otplatio u veljači 2022., ali sam onda uzeo TV i PS5 te sam naravno nakon toga morao još uvijek ostati raditi dok ne otplatim (jbga 😃). Dao sam otkaz u prvom mjesecu, s time da nisam pronašao novi posao. Htio sam odmoriti mjesec dana 😅

Krajem travnja sam pronašao posao, u knjigovodstvu, u dobroj firmi, ALI sam nakon 2 tjedna dobio otkaz. Srećom, brzo sam pronašao drugi posao, gdje evo sad radim mjesec i pol. Ali me je strah. Znači nisam pod stresom, nego me strah. Zato što me šamaraju informacijama. Zapisujem koliko stignem, ali to je nered kad ti na list papira stane 15-tak riječi radi brzine. Jer glava treba gledat u monitor.

TL;DR

Ja nisam neki pisac, ovo je više sve nabacano, pokušavajući ne otkrivat previše informacija o sebi, ali ono što ti želim reći da meni nije jasno, KAKO i ZAŠTO neki ljudi misle da je svima ista situacija kao i kod njih samih? Ne poznajem te, ali imam dojam čitajući tvoje postove da svoja mišljenja iznosiš na način da bi tako trebalo biti svima.

doctorfreak Da si osoba kojoj jedna nedjelja donosi dobar dio kolaca nebi tako razmišljala.

Da sam osoba koja bilo kakav profit stavlja ispred ljudi, duboko bi preispitala sebe i zapitala se tko me je povrijedio u životu da tako razmišljam.

To komentiram sebe i svoj način razmišljanja i života, da se nebi uvrijedio slučajno da impliciram da ti radiš suprotno ili čak i da radiš suprotno nije me pretjerano briga.

doctorfreak To svaki djelatnik sa normalnim iq-u zna

Naravno. Tretiranje ljudi kao ljude nije u modi odavno u ovoj državi. Zato nam je tako lijepo. Profit ispred svega! Viva las vegas!

doctorfreak Pa da nemaš prodajnu djelatnost pa ne mozeš svoje mišljenje teretiti drugima kao objektivno.

Logično. Ja svoje plodove poslje bacim, ne prodajem ih nigdje i nikome. Tj podjelim svojoj kršćanskoj zajednici. I hdz-u. Na nedjeljnoj misi. Gdje nitko ne radi. Tj čekaj, radi svećenik. Kako je svećeniku dozvoljen rad nedjeljom????

Da li je svećenik uopće kršćanin katolik ako radi nedjeljom???

Zato imamo tebe da objektivno podjeliš svoje mišljenje. Ali samo ako si u profitu.

doctorfreak Al bitno da znaš da na benzinskoj ima i da se tamo može kupiti. Dakle đežurne ljekarne bi mogli vikemdom zatvorit. Nek ljudi čekaju ponedjeljak. U pravu si

Naravno, to svatko zna ako je putovao igdje ikada, i ako je žensko sa menstruacijom i koristi oči. Nije neka znanost.

I nemoraju čekat ponedjeljak, rekla sam ti da mogu ljudi do benzinske 👀

Neznam što ti napisat, ono stay mad, što ću ti ja 🤷‍♀️

doctorfreak Kaj je najgore u svemu ovome nisi navela jedan jedini normalni razlog zašto je za tebe rad vikendom nepotreban u prodajnim/uslužnim djelatnostima.

Što god da i napišem, tebi nebi bilo objektivno ni logično.

Ti smatraš da bi ljudi trebali radit 0-24 kao u las vegasu. Profit je broj 1. I nešto za hdz i crkvu i kako nameću katoličanstvo. I teba ljudima visit nad glavom sa činjenicama da su svi zamjenjivi i da svi mogu dobit otkaz dok trepnu u bilo kojem trenu.

I da svi koji nemogu nać bolji posao su sami krivi jer svi imaju izbor.

Imamo drugačiji pojam objektivnosti i normalnosti tako da nema smisla jer odbijaš svačije mišljenje koje se ne podudara sa tvojim.

Da si žensko rekla bi ti da imaš pms i da sutra odeš kupit tampone na benzinsku jer je nedjelja.

Genesis 2017 je bila odlicna godina na Comic Conu u Dublinu

Ali nazalost nije bila nesto godina za kamere na mobitelu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ThaUrban Nisi izvukao pouku. Pouka ili poanta je da mami trebaš bit oslonac i ako joj je uistinu teško na poslu uvijek ima drugog posla. I nikad nije kasno. Učimo dok smo živi. Kod nas na balkanu je veliki problem predrasuda da covjek poslije 40-50 godina nemoze mijenjati karijeru. To je glupost. Da je tesko izaci iz zone konfora je, ali je tu i prevaga.

Ni moj život nije idealan, od srednje sam plaćao faks vlastitim novcima…radio za 1600kn na najnize rangiranom poslu…radio svaki vikend u kinu…ali nikad nisam odustajao…

Nedavno sam se prijavio za posao u mozda najboljoj tvrrki u državi u svojoj grani, bez nekakvog prevelikog znanja, došao do zadnjeg kruga i dobio odbijenicu. Ali ne odustajem. I ne gledam godine. Godine su samo broj. I dok mozak radi i zdravlje funkcionira težim boljem. Ne volim statičnost.

Bečani ne rade nedjeljom, turistički grad. Pametni ljudi, pametno društvo.

Ne napadajte HDZ, prve će vas mobilizirati za rat u Francuskoj. @Miro već zapisuje neprijatelje partije.

oxi Da sam osoba koja bilo kakav profit stavlja ispred ljudi, duboko bi preispitala sebe i zapitala se tko me je povrijedio u životu da tako razmišljam.

To komentiram sebe i svoj način razmišljanja i života, da se nebi uvrijedio slučajno da impliciram da ti radiš suprotno ili čak i da radiš suprotno nije me pretjerano briga.

Većina poduzetnika će ti se složiti da je profit vitalan za dugoročni opstanak i uspjeh poduzeća. Profit omogućuje poduzetnicima da isplaćuju plaće zaposlenicima, investiraju u razvoj proizvoda ili usluga, poboljšavaju operativne procese, šire poslovanje i ostvaruju povrat na uloženi kapital. U konačnici, profit je često mjerilo uspješnosti poduzeća i pokazatelj da poduzetnik dobro upravlja svojim resursima i pruža vrijednost tržištu. Ako su tebi ljudi na prvom mjestu ili nešto drugo ne znači da si loš/dobar poduzetnik nego da možda na takav način poslovanja ne možeš dostići vrhunac u profitu. I to je ok. Ali večina poduzetnika tako ne razmišlja. Ja ti garantiram da je top 100 ili 1000 korporacija na razini svijeta ili države primaran cilj profit

oxi Da li je svećenik uopće kršćanin katolik ako radi nedjeljom???

U kršćanstvu, nedjelja je tradicionalno posvećena odmoru i duhovnoj praksi. Za mnoge vjernike, sudjelovanje u nedjeljnoj misi ima poseban značaj i duhovnu važnost. Svećenikova dužnost je voditi vjernike u molitvi, slavlju i vjerskoj praksi, a to uključuje održavanje mise nedjeljom. Stoga, iz religijske perspektive, njihov rad nedjeljom može biti smatran ispunjavanjem dužnosti i poziva

oxi Neznam što ti napisat, ono stay mad, što ću ti ja

Ja ti pišem činjenice a ti zadaješ niske udarce i tko je na kraju mad? Oxi budimo realni, valjda 70% tvojih postova je u negativnom tonu.

Sterlok I minimalac od 1500e odnosno 3500e prosječnom plaćom s cijenama namirnica kao kod nas.

S tom plaćom ni ja nebi radio vikendima. Osim ak sam dežurni stomatolog s plaćom od 12k eura što je kod njih "normativ" za doktora medicine.

Eto, došli do profita neradom. Posao treba čuvati, nije zec da pobjegne.

Sterlok Samo si zaboravio da se radi o vrlo uređenoj zemlji s dosta dobrim primanjima. Hrvatska to nije.

Zato je treba urediti, a s obzirom da nitko ne sluša i ne poštuje zakone zabrane su najdjelotvornije. Inače za pet godina u trgovini će biti samo penzioneri i stranci bez znanja jezika. Trenutno u trgovini radi baš onaj tko mora, a takvih je sve manje. Nema izloga u ZG gdje ne piše da traže radnike. Neradne nedjelje su tu da ti ljudi ne popizde do kraja, vatrogasna mjera. Tko zna koliko bolovanja plaćamo jer su ljudi preumorni uz slabe plaće.

Da, ne moraju to raditi i da, odlaze i odlaziti će i dalje.

Fakat ne vidim problem da si ljudi kupe za dva hebena dana.

Ja ni od ponedjeljka do petka ništa ne radim, a kamoli nedjeljom.

Sterlok Odobreno je još 200000 ulaza za strance. Prije ćemo bit sadašnja Francuska.

Nema radnika jer su plaće mizerija.

Eto, to je konačno kaj bu se dogodilo jer se forsira profit, a trgovine su zadnjih par godina izvukle ekstraprofite. Naravno radnici rade 6-7 dana u tjednu.

U biti se 10-ak ljudi raspravlja s jednom tvrdoglavom osobom koja ne vidi dalje od svog nosa. Empatije nula. I u biti nema jedan jasan stav. U jednom trenu ne trebamo biti kao Somalija, moramo težiti boljem. Onda se spomene Beč kao primjer. Je, ali mi nismo tako napredni.

Vrlo kvalitetna rasprava bez glave i repa.

Btw, ja osobno nisam katolik. I nemam nikakve pozitivne ili negativne posljedice ovog novog zakona. Nikakve. Ono što mene smeta (i opet, ne osobno jer nema nikakav utjecaj na mene) je to što ljudi više ne znaju ništa raditi sami. Nema druženja, nema pričanja, nema odgoja djece, već se skupe svi pa ajmo u shopping centar. Meni je to tužno.

doctorfreak Ja ti pišem činjenice a ti zadaješ niske udarce i tko je na kraju mad? Oxi budimo realni, valjda 70% tvojih postova je u negativnom tonu.

Ne, ti pišeš subjektivno mišljenje i očekuješ da se svi slažu sa tvojim subjektivnim mišljenjem. Na forumu. Netko će se složit, netko neće. Tako i ja pišem svoje subjektivno mišljenje.

Ja se ne slažem, dolazim iz radničke obitelji, siromašne obitelji, i sama sam šljaker u kampanji uz posao koji imam do 3 gdje radim u ljekarni (zamisli, prodajemo tampone tamo hihi).

Svojima sam svojim radom priuštila novu kuću i svoju renovirala, sad radim na tome da kupim kuću svekrvi što je super jer je jeftinije u slavoniji nego kod mene. Bez ikakvih kredita i zajmova, samo radom i sa par riskantnih investicija. Koštalo me zdravlja ali vrijedi svega. Jest da sam prodala jedno zamljište u sukošanu u procesu ali pošto već živim na moru, nisam vidjela funkciju tog zemljišta u budućnosti, a taman mi je pokrilo materijal i dio satnice.

Jako sam mekana na radnike, fizičke radnike, ljude koji rade u uslužnim djelatnostima jer sam se školovala tako da sam ili prala tuđa govna, čistila za turistima ili konobarila, ili prodavala u trgovinama. Uvjek je poslodavac bio u pravu. Nikad nitko nije cjenio moj rad ma koliko si se ubio na poslu, a pjesma se okrenula tek onda kada sam diplomirala i počela se kretat u drugim krugovima. Ali jedno sam sebi obećala, nikad neću gazit preko drugih ljudi. Pomoć ću svakome, ne očekivat ništa za uzvrat. Ja za sebe imam taman, i ne treba mi ništa više. Dužna nisam nikome. Da dušu prodam za bolji auto? Nakit? Da netko zbog mene ima grč u želucu svako jutro kad otvori oči? Radije ću krepat gladna. Jer znam kako je to. I to nebi nikad nikome zaželila ikad.

I gledala starce cijeli život kako krvare za odurne crve za sitniš, a kada više nisu mogli raditi, kako ti kažeš, dali su im do znanja da su vrlo lako zamjenjivi i kako mogu skupit prnjice i nać nešto drugo. A to svatko sa normalnim IQ-om zna kako kažeš jel? Sigurno, sa kroničnim bolesnima koje su zaradili nakon 20+ godina na poslu.

Meni je od profita bitnije da moj radnik zna da iza sebe ima mene, što god se desi, a tako ja znam da dobivam 90-100% od svog radnika, što se ironično vidi na profitu, koji toliko voliš zazivat. Bilo je par puta kada sam se opekla, ali srećom sve što sam izgubila je nešto novca. A novac se uvjek da zaradit.

Ali iskreno mislim da većina nas nije iz milijunaških obitelji, i svi smo trebali radit za sve tako da to i nije neki flex iskreno.

Osim Nrg-a. On se rodio u majbahu sa chivasom u ruci.

Neka se ne radi nedjeljom, napokon nešto normalno u ovoj državi. Niti neznaš da će ta nedjelja nekome značit sve jer nemaju niti jedan dan odmora.