doctorfreak
Moja majka je tijekom osnove škole morala ići čuvati ovce na pašu svaki dan poslije škole. Nije imala kada učiti. Prolazila je sa 3. Došla je u Zagreb i vrlo brzo nakon trgovačke (koja je u to vrijeme stajala jako. I nemoj govoriti dok su učili, jer moja baka sa pedagoškim fakultetom i mama u trgovini su imali istu plaću) se udala za starog. Isto trgovac.
Reci mi za koju plaću može biti čistačica (pročitaj moj prvi post još jednom pa možda shvatiš zašto pitam)?
Ako si ti imao lagodan život, e pa prijatelju, nisu svi.
Sve ok što se ovog tiče 😃, kao da si znao da sam nekako najviše sa svojim prvim odgovorom tebi odgovarao.
Ja sam nakon srednje škole 3 i pol godine bio bez posla, a zatim se zaposlio u kartičnoj kući (to je bilo 2015.). Nakon 4 godine se počelo pogoršavati s obzirom da su apetiti poslodavca postajali sve veći i veći, broj radnika se smanjio, norma se povećavala svaka 3 mjeseca, a plaća je ostala ista. Stimulaciju su nam prebacili sa mjesečne na godišnju. Da ne idem sad previše u dubinu o sebi, bio sam na ljetovanju 2020. godine sa prijateljima iz srednje škole i kroz razgovor sa njima sam odlučio da je vrijeme za promjenu. 2021. sam završio dva tečaja za knjigovođu. Prvi (početni) kao podsjetnik na srednju školu, a drugi kao nadogradnju znanja. Drugi tečaj sam otplatio u veljači 2022., ali sam onda uzeo TV i PS5 te sam naravno nakon toga morao još uvijek ostati raditi dok ne otplatim (jbga 😃). Dao sam otkaz u prvom mjesecu, s time da nisam pronašao novi posao. Htio sam odmoriti mjesec dana 😅
Krajem travnja sam pronašao posao, u knjigovodstvu, u dobroj firmi, ALI sam nakon 2 tjedna dobio otkaz. Srećom, brzo sam pronašao drugi posao, gdje evo sad radim mjesec i pol. Ali me je strah. Znači nisam pod stresom, nego me strah. Zato što me šamaraju informacijama. Zapisujem koliko stignem, ali to je nered kad ti na list papira stane 15-tak riječi radi brzine. Jer glava treba gledat u monitor.
TL;DR
Ja nisam neki pisac, ovo je više sve nabacano, pokušavajući ne otkrivat previše informacija o sebi, ali ono što ti želim reći da meni nije jasno, KAKO i ZAŠTO neki ljudi misle da je svima ista situacija kao i kod njih samih? Ne poznajem te, ali imam dojam čitajući tvoje postove da svoja mišljenja iznosiš na način da bi tako trebalo biti svima.