Raziel Nema visoka temperatura veze sa konvulzijama, koliko ubrzana varijacija rasta, odnosno smanjivanja temperature
Al ovo ti nema smisla. Hočeš reć da je bolje ne smanjivat temperaturu? Ja znam da je nećak jednom imao temperaturu cijelu noć, sestra nije reagirala da mu da nešto da se to smanji i počelo je. Pa je nekakav zaključak da se desilo baš zbog ne snižavanja teperature što je potvrdio i pedijatar.
Nama je više pedijatara reklo da ako dijete ima visoku temperaturu da se može pomoći sa hladnijom vodom odnosno mlakoj vodi ( možda sam se malo krivo izrazio ). Nama je mlaka njima je hladnija.
"Najučinkovitija fizikalna metoda je kupanje djeteta u mlačnoj vodenoj kupki ili tuširanje mlakom vodom (mlaka voda - temperatura otprilike 20 °C niža od djetetove tjelesne temperature). Neka je pod vodom desetak i više minuta. Možete početi kupanje u vodi koja mu je ugodna, a zatim polagano dodavati hladniju vodu. Kupanje pod temperaturom nije zabranjeno, nego je, naprotiv, preporučljivo."
32-33 stupnja o čem ti govoriš nemaju smisla. Ti na vruće tijelo polijevaš vruću vodu sa željenim rezultatom smanjivanja temperature?
Također neznam tko ti je rekao glupost o ugrušcima i hladnijoj vodi ali je baš obrnuto:
"Dokazano je da uranjanje u hladnu vodu sužava krvne žile, a zatim ih širi što dovodi do poboljšanja cirkulacije”
Stvaranje ugrušaka nema apsolutno nikakve veze sa vodom na cca 20c. Od kud ti ta informacija? Imaš možda literaturu baš me zanima.