- Uređivano
Mene najviše ždere što je ovo čisti populistički potez, a ne nikakva "briga za radnika i obitelj", samo što je dovoljna količina ljudi to popušila.
Zabraniti rad u "jakom" danu u tjednu i samim time izbijat poslodavcu novce iz džepa je ridikulozno. Zabranit rad danima koji su (u većini firmi) posebno plaćeni i samim time mi izbit 500-800 kn sa plaće je ridikulozno na kubik. Pardon ako zvučim sebično, ali gledam što taj zakon donosi meni kao radniku. Ja radim za svoju plaću, ne netko drugi umjesto mene. Moj je odabir dal ću odradit nedjeljnu smjenu i bit dodatno plaćen za to, il ću zatražit slobodno na taj dan i doma 'ladit jaja te ostat bez tog dodatka na plaću. Odnosno, sad mi više nije odabir, sad sam prisiljen bit 40 nedjelja doma. I ostat bez cca 6-7000 kn godišnje. Jebeno
Možemo sad povlačit floskule da "nedjeljnji dan sa obitelji vrijedi tih 100€", al ja otvoreno kažem da si jebite mater sa nedjeljnjim obiteljskim danima koje ionak provodite u shopping centrima dok povlačite klince sa sobom. Dovoljno sam radio u njima da mogu stat iza svojih riječi. Ne volim generalizirat i naravno da se ovo ne odnosi na sve, al svi znamo koliko su Shopping centri krcati vikendima.
Doslovno ti zatvore dućan na 4-6 dana mjesečno i izbiju ti ogromnu količinu novaca. Jbte, pa ne pričamo o prometu o 1000 kn dnevno. Nije ni čudo što su u UGP-u protiv toga, sumnjam da će se ti iznosi "preliti" na ostale dane u tjednu.
Svjestan sam da je rasprava uzaludna, podjeljeni smo u mišljenjima kao i u dosta stvari, što je ok i normalno, al ovakvi populistički zakoni sa pun kurac rupa, doneseni od strane nekompetentnih ljudi su meni osobno čisto sranje. No offence.