Tzereen Ono što mene smeta (i opet, ne osobno jer nema nikakav utjecaj na mene) je to što ljudi više ne znaju ništa raditi sami. Nema druženja, nema pričanja, nema odgoja djece, već se skupe svi pa ajmo u shopping centar. Meni je to tužno.

Imam za tebe odgovor: Imaginarni prijatelji. Salu na stranu, di ti nalazis takve? Doslovno niti jednom nisam isao na druzenje u soping centar, cijeli zivot rostilji i druzenje uz koju pivu i metal. U soping centar ne idem ni kada moram, a jos manje znam da ljudi stvarno tamo idu.

oxi Neću citirat jer si otišla predaleko. Svi mi imamo svoj križ i svoje muke i probleme.

Samo sam te htio pitat za kraj kako je ok da ti svojim radnicima ponudiš rad vikendom koji je plaćen više nego u redovnom radnom tjednu a ok ti je da drzava ne pita djelatnike koje su radili nedjelje i dobivali su veće plaće da li žele i dalje raditi nedjelje? Njima je to oduzeto bez pogovora.

@Tzereen Da čitaš s razumijevanjem bi razumio. Nismo rang Somalije ali bome ni jednog Beča. Ako će ikad prosječna plaća od 3500e biti u Hrvatskoj ja prvi dižem ruku da se zabrani rad i to ne samo nedjeljom nego i subotom.

Ako radim 6 dana u tjednu nedjelja mi je možda jedini dan da si obnovim garderobu, s klincima skoknem na slodeled, do parka, mekića etc. To ne shvaćaju gospoda koja rade jutarnje smjene od pon-pet. A ovo da se ljudi druze po shoppong centrima mi je apsurd i prvi puta čujem za to. Mijenjaj okolinu/prijatelje. Da si ostao u zagorju nebi imao tih problema. Gotovo svaki vikend kletica klopica druzenje i zezancija. I belot naravno.

Kikiller Pivo i metal? Dođu frendovi pa kujete kose?

Vecinom pivo i metal, kujemo i kosimo da

Ima urbana legenda kaj ljudi govore na samrti, ni jedan na kraju ne kaže trebao sam više raditi i ostvariti još veći profit.

doctorfreak Neću citirat jer si otišla predaleko. Svi mi imamo svoj križ i svoje muke i probleme.

Nisam otišla predaleko, sa kauča sam se preselila u kuhinju, dvije prostorije dalje.

Sterlok profit je sve. I kupovanje tampona i piva nedjeljom. Neki ovdje bi to nazvali savršenim obiteljskim nedjeljnim izlaskom.

foggy sorry, fakat ne kužim kaj si napisao. Kaj imaginarni prijatelji? Ja imam imaginarne prijatelje? Ti po centrima imaju imaginarne prijatelje? Fakat ne kužim.

Ja imam sreće da sam ili ta generacija ili jednostavno imam takve prijatelje da se i dalje druže normalno. Da se uzme dijete i ode se na Sljeme ili Maksimir radije nego u shopping centar.

Ali isto tako kad iz nekog razloga moram skoknut do shopping centra, vidim da su tamo cijele obitelji sa djecom. Na poslu čujem da tamo idu obitelji s djecom. Jer ne znaju kud bi, gdje bi. kaj bi sa sobom, nego rađe tamo. Ne da im se odgajat djecu već iz zapiknu u igraonu ili ih vode po dućanima da ih distraktaju, umjesto da pričaju s njima. Pa evo, ako se ne varam i Tuhy može posvjedočiti da su shopping centri puni ljudi koji kao obitelj idu tamo na vikend druženje.

A da ne spominjem ekipu koja izađe u kafić i šuti. Toga ima posvuda. Čak je i nebitno koji spol. Nakon kina se recimo znamo zaletit u Mekić na kavu i sjedimo i pričamo cijelo vrijeme, a kraj nas 4 dečka sjeda za mobitelima, piju colu i šute više od sat vremena. Ili pak kava na skroz drugom mjestu. 3 cure, cijelo vrijeme mobitel vani, slika sebe, slika mobitel, slika drugu, tiktok, instagram, koji kurac je sad već u trendu, a međusobno niti riječi. Meni osobno ni iz džepa ni u džep. Nit su moji frendovi nit utječu na mene, ali meni je to iskreno žalosno. Kao društvo stvarno propadamo. I recite da sam star, da sam metuzalem, da je ovo razvoj i napredak i da su oni meni glupi ko što sam ja bio glup svojima dok sam slušao Marilyn Mansona. Ali bar sam se actually družio. Pričao, učio, razvijao, stecao iskustva. A ne buljio stalno u ekran. A smiješno je da to pričam na gamerskom forumu, ali vjerujem da je većina nas ovdje unatoč fokusu na gaming i dalje svjesna da ekran nije sve na svijetu.

oxi Ja za sebe imam taman, i ne treba mi ništa više. Dužna nisam nikome. Da dušu prodam za bolji auto? Nakit? Da netko zbog mene ima grč u želucu svako jutro kad otvori oči? Radije ću krepat gladna. Jer znam kako je to. I to nebi nikad nikome zaželila ikad.

Tužno je na ima jako malo ljudi koji razmišlja na način kao ti, a i previše onih koji se ponašaju ovako:

doctorfreak Da u poduzetništvu je profit sve

doctorfreak Svi su zamjenjivi i bilo tko moze dobit otkaz bilo kad.

Iskreno mi je teško ni zamislit da netko tko se je sam školovao i radio godinama u takvim uvjetima može nakon toga uopće imat ovakav mentalitet.

Tzereen pises za Zagreb, ne za sve ljude u drzavi. Ne sudi po opazanjima u jednom gradu. I opet, probaj zamislit da ti imas klinca, posao, zenu i ostale obveze, dodes polumrtav u vikend, na uzarenom asfaltu grada, ne stignes igrat, imat vrijeme za sebe i kako bi odradio obvezu prema tom djetetu i obitelji. Nije ti svaki dan isti, nemas energije ponekad, zivcan si, odes na prvo mjesto koje ti padne na pamet.

Osim toga to je ZG. Suma danasnjeg dana kod mene sa sinom je igranje ujutro vani, odlazak u park, zaljevanje jagoda i ostalog voca i povrca, opet igra vani, pobiranje pomidora, krastavaca i tikvica, trening uz sina, malo nogomet, voznja traktorom, igranje u kuci, citanje knjiga i sad spavanac. Odoh u Diablo

E sad bez shoping centara će ići u zološki, na Jarun, Bundek, bazen, u šetnju, park itd.

Sad će se djeca drogirati.

chono pises za Zagreb

Znaš što tu kod mene na selu rade mladi? Sjede na litici i bacaju gromade niz tu liticu u more i vrište dok netko ne zove policiju ili ne naleti netko sa ptsp-om i ostatkom oružja iz rata pa se razbježe kada čuju ratatata 🥲

Neki dan netko nekoga pogodio metkom u nogu jer su se svađali na golf terenu oko parkinga ali nisu zvali policiju jer si znaju obitelji međusobno 😀

Da netko snima ovo moje selo, bio bi top trash reality show.

Dobro…u ZG kupuju aute od milion kuna pa se onda zabijaju u prolaznike dok se pokušavaju kurčiti kak pale gume.

To su inače dobra djeca, pozdrave susjede i lijepo su obučena, uredna omladina.

Savršeno uz ovu grmljavinu vani.

oxi Osim Nrg-a. On se rodio u majbahu sa chivasom u ruci.

@plavabrale

Giphy - tonight GIF

Jedva čekam te trgovine koje neće raditi vikendom

Ja sam za to da se ne radi taj jedan dan u tjednu, a najbolje u nedjelju. Ovo što Tze piše za Austriju i Sloveniju sam i ja stekao isti dojam. Kad se prošetaš u Ljubljani, Mariboru, Beču ili Grazu nedjeljom, baš je neka drugačija atmosfera, društvenija i smirenija. Kada ti većina stanovništva ne radi jedan dan i kada se stvori ta jedna opuštenija, ne toliko ubrzana atmosfera u zraku, vjerujem da ima benefite za cjelovito za društvo u globalu. To su mi potvrdile i kolege s kojima sam radio iz Austrije, nedjelja je dan za obitelj i obitelji i to je lijepo.

Ali definitivno nisam za nasilno uvođenje takvog nečega, zabrane nikad nisu donijele ništa dobro. Na primjeru Austrije ono se dogodilo kada su se stvorili ekonomski preduvjeti, ljudi su sami to tražili, nečija mama kao teta u trgovini više nije imala nužnu potrebu raditi duple satnice nedjeljom, kad joj je plaća i ovako dobra.

Pustite to sad sve. Je li netko na forumu inžinjer strojarstva i razumije se u kotlove? Ne u kotlovinu. 🤣 Moram razgranati mrežu gdje mogu doći do potencijalnih kupaca, a i da upitam nek stvari. Znaci, vrelouljni i kotlovi na paru, kao i brze proizvođače pare. Javite svima sve. Još bolje ako imate firmu i treba vam recimo parni kotao za dezinfekciju posuda i opreme ili ga samo želite imati jer ga susjed nema. 🤣🤣

Baš nekako prikladan nedjeljni dan za otići u trgovački centar među ljude, naručiti džezvu kave i s nikim ne prozboriti ni riječi.

Tzereen U smislu ako ti prijatelji i poznanici provode vrijeme po trgovackim centrima, uvijek si mozemo naci imaginarne prijatelje koji ce bit kakvi nam pasu 🙂 Po tvom sam postu skuzio da ovi koje znas to rade.

Bas si vidno pod stresom i nervozom, valjda ce banka popustit malo, ne znas ni salu raspoznat.