Blebetaonica 2
Bugatti je propao već jedno 3 puta i sad će 4 puta.VW se rješio gubitaka tom prodajom.Samo mi nije jasno kako VW preko Porsche-a kupuje udjele u Rimcu a ne direktno kao VW.Opet neka švapska muljaža.
luzeri se luzera drže
Fenix Koliko sam ja shvatio VW je preko Porsche-a došao do udjela u Rimcu.Sad šta oni namjeravaju za razvoj svojih ID. modela,razvoj baterija il nešto sl. ko će ga znat.Al uglavnom mi nije jasno zašto se VW odlučio na prodaju Bugatti-ja.I to Rimcu sa kojim tako ionako surađuju.Ima tu svašta iza zavjese.
Ma ništa nema.
To je investicija.
Umjesto love su ponudili Bugatti i Rimac je prihvatio.
Znalo se to još od kad.
Ja nekako mislim da su oni njega pokrali baš ono đentlmenski, u odijelu. Bugatti je bila samo lijepa udica.
VW odnosno Porsche drži 24% Rimac Grupe i 45% Buggati/Rimca. Tako doslovno drže preko 50% i Buggatija i Rimca.
Budući da Mate Rimac čak ne drži ni preko 50% Rimac grupe, većinski dioničari će uskoro postaviti svog direktora, a Matu gurnuti u Rimac Technology kao nekakvo lice kompanije. Budući da je dio grupacije, bit će dužan svu tehnologiju dati VW i Hyundaiu. Kad iscrpe tehnologiju i hype, Rimac bi mogao postati lijepa uspomena.
Nadam se da sam u krivu, ali nekako mislim da je svjetski izigran.
Rimcu čestitam na poslu i želim mu sve najbolje u budućem poslovanju.
Samo...
master_x Bugatti je propao već jedno 3 puta i sad će 4 puta.
Znam da je zapravo tako, ali ono... Meni je toliko teško povjerovati u to da netko poput Bugattija može doći na tako niske grane. Nije da nemaju kvalitetu, tradiciju i ime iza sebe.
Ne znam, pirova pobjeda. Stvarao je nešto veliko, ovako će ko klošar uzeti novce i to je to.
Nije se uopće razmjenila lova.
Niti euro.
Samo dogovor i udjeli u vlasništvu.
weky Čuj, Rimac je i dalje najveći pojedini dioničar (37%) u svojoj tvrtki i zapravo s ostalima (što nisu ni Porsche ili Hyundai) koji drže 27% čini većinu. Ne vidim scenarij gdje će kao glavni vizionar i izvršni čelnik biti maknut po strani, to je doslovno pucanje dioničara sebi u nogu, pogotovo u situaciji kada se od Rimca očekuju velike stvari i u budućnosti. Realno, industrija električnih vozila je i dalje u povojima i tu se itekako očekuju tehnološki proboji u narednim desetljećima. Da je želio potpunu neovisnost bez ikakvih investicija ovo sve bi ostalo na razini marginaliziranog projekta iz garaže za entuzijaste. Ovako ipak ima mogućnost da sagradi nešto mnogo više, što će možda (nadajmo se) utjecati na pozitivan način na čitavu industriju.
- Uređivano
Hahaha. Fau ve kao najdosadniji brand u povijesti automobilizma baš treba vizionara Matu Rimca.
EDIT: Kakvi povoji? Industrija električnih automobila za 10-15 godina neće postojati. Kad shvate da je punjenje neodrživo i da struja deseterostruko zagađuje okoliš.
Električni automobili su trend sezone.
Pa okej, možda bude vodik na kraju, lol. Ali recimo od 2007. do 2014. cijena proizvodnje litij ionskih baterija se prepolovila. Ako bude još nekog napretka (skraćenje vremena punjenja je isto dosta odmaklo i tu će biti još unapređenja) skupa sa svim ostalim negdje 2025. godine bi cijena el. auta trebala biti konkurentnija onima s unutarnjim sagorijevanjem.
Nema veze cijena.
Infrastruktura ne može podnijeti više od 10% električnih automobila. Jednostavno nema dovoljno struje.
Samo dizel bez turbine i filtera zraka, ostalo je za fegete.