fensisuperstar "Jedina uzgojena životinja bio je maleni dugodlaki čupavi pas, koji im je pomagao i pri lovu i ori ribolovu."

Pretpostavljam da se brek zva Woodie 😂

Downvotealo me u oblivion na redditu jer sam napisao da su Steam mašine i linux gaming propali projekti. 🤣
Nigdje slobode kao na ovom forumu.

Nexus

Zato jer po svemu RTX 4000 Lovelace neće izaći 2021.
Rekao sam da čekam ljeto i složim epski PC. Do tada igram lagano na PS5.
Jedino Watch Dogs Legion nebum igrao na petici jer je iskustvo polovično.

Kužim kužim.
    Bio si sarkastičan.
    Ona fora koju mnogi pc gameri spominju, čekam iduću seriju, pa iduću...

Samo ako pratiš PC tržište sad je užasno vrijeme i prekretnica.
    4 mjeseca nije teško sačekati. Ako dajem 16 000 kn dajem kako spada.

pravednik
      Pa cijela poanta je da ti imaš totalno nerealna očekivanja od nečega što košta 3200 kn u kompletu.

Stalno je nešto "ajme vidi ovdje rezu, kako su ove sjene na medium, a na ovoj grafi može na high" itd.

Ono...zato što je to tako. Znaš što dobiješ kada kupiš konzolu. Ako će tebe zadovoljiti PC od nepotrebnih 16000 kn, onda stvarno ne kužim žaljenje oko fucking konzole od 3200 kn, koja gura 60 fps, ima 4K mogućnosti, RT, svu moguću podršku...

Da li je tih 60 fpsa u 1440p ili u 1800p, iskreno nikog realno ne bi trebalo biti briga za tu cijenu. Da li je 2160p u checkerboardu ili ne? Who cares? Ako igraš na TV-u udaljen 3-4 metra, nećeš primijetiti razliku.

Zato su i devovi odabrali taj kompromis. Evo ti primjer Cyberpunku gdje postavke od medium pa naprema gore ne rade toliku vizualnu razliku, a udaraju na fps @fensisuperstar ima staru grafu i može potvrditi.

Tako da ono, dobiješ što dobiješ za tu cijenu. Realno, odlično je, a za nešto više uvijek možeš upiknuti novi PC za nekih 7-8 keka i igrati u nešto boljim postavkama.

Po čemu je 16 000 kn nepotrebno za PC?
      Uz uvjet da mogu, imam, nitko ne pati radi toga, uzimam u gotovini.

Pa zbroji.
      Za 8000 kn PC nije dovoljan odmak od PS5 trenutno, 3060ti, što nije dovoljno za 4K, 60 frejma lock i ray tracing bez DLSS-a. Jeste bolje od PS5 ali opet kompromisno i pola pola za mene.

Znači idem na nativni 4k build.
      To je cijena koja se plaća jbga.
      Gaming je luksuz, jedina razlika koliko daješ za taj luksuz. Niti konzole niti PC nisu nisu nešto nužno u životu.

Nativno 4k znači da ideš samo na nativnu rezoluciju. Ultra settings su druga priča. Ali kao što sam spomenuo pogotovo na 4k rezoluciji ultra i high su u FPSu dan i noć a razlika im je u single digit postocima.

evo sam primjer gtx 1070 moze vrtit DXR na low na 30 fpsa, bez coreova.
      nemamo kaj pričati dalje. Sve je stvar optimizacije i naštelavanja. PS5 je optimiziran da vrti kako moze i umije. Igre se mogu uspoređivati samo na game to game basisu jer je svaka igra drugačije optimizirana i za PC i za Konzolu. Evo usporedi to sa Doom Eternalom koji je doslovno najsavršenije optimizirana igra ikad napravljena. Vulkan bog otac isus. I pogledaj koju grafu trebaš da izvrtiš 4k 60. Case fucking closed.

i kad smo kod rail scene, ne znam ako su ljudi nagluhi ali iz DFa su doslovno rekli kako je teško usporediti PC kojem su postavke hardcore zakucane pored playstationa koji kroz tu scenu dize i spusta ovisno o efektima na screenu da odrzi FPS. Nitko ne sere protiv snage PS5 i techa u njemu ali držimo se realnosti.

Izbacilo mi osmosatnu reklamu na YTu kako pada kiša. Dafuq

Zero 007: The Bataks are never enough 😃 Ma pa poslije par pivi sve klizi u ralje, samo daj daj, koliko smo puta završili na kebabu pa nam se umak preljevao po tenesicama od uzbuđenja, da si vidio kak onda otvara usta 😃

foggy koliko smo puta završili na kebabu pa nam se umak preljevao po tenesicama od uzbuđenja

ala uša bi u neki kebab sad ka u scarlett johansson. :/

(mislim da ću iz ovih stopa odšprintat do nekog kebab shopa. grazie, foggy!)